Details:

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Zwaagdijk-West, Zwaagdijk 419

Prijs
€ 725.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Vrij gelegen stolpboerderij aan de Zwaagdijk 419 te Zwaagdijk-West

Landelijke ligging en vrij uitzicht

• Grote vrijstaande schuur, ideaal voor paarden of dierenliefhebber
• Vrij gelegen, dicht nabij Hoorn, Wognum en uitvalwegen richting Amsterdam
• Stolpboerderij mogelijkheid tot dubbele bewoning

  

De stolpboerderij


De beeldbepalende stolpboerderij is gelegen in het lint van Zwaagdijk en heeft aan de achterzijde vrij uitzicht. De boerderij is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1878 en de authentieke details zijn grotendeels behouden gebleven. Het onderhoud is door de jaren heen uitgevoerd maar de boerderij kan van binnen wel een vernieuwing gebruiken.

De boerderij beschikt over ontzettend veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte circa 190 m² en de inhoud circa 1.640 m3.

De gevels zijn deels gemetseld en deels voorzien van houten kozijnen waarin het authentieke karakter van de boerderij behouden is gebleven door middel van de glas in lood ramen.
Het schilddak is grotendeels riet gedekt en deels gedekt met pannen.

De vloeren op de begane grond zijn van beton en de verdiepingsvloer van hout.
De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een cv-combiketel van het type Vaillant.

Omdat de boerderij over zoveel ruimte beschikt en er een woonbestemming op rust, is deze zeer geschikt om bijvoorbeeld te splitsen in twee wooneenheden. Uiteraard dient dit nog wel overlegd en aangevraagd te worden bij de gemeente.

 

De omgeving

omgeving


Het dorp Zwaagdijk is een dorp in de gemeente Medemblik, gelegen in West-Friesland wat bekend staat als een prettige regio om in te wonen.

Voor de dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in het centrum van Zwaagdijk waar onder andere een winkelhart met supermarkten, bakker en diverse winkelvoorzieningen zoals Action, drogisterij, dierenspeciaalzaak, kledingwinkel, schoenenwinkel te vinden zijn.

Zwaagdijk biedt ook basisscholen en voldoende verenigingsleven o.a. voor voetbal en handbal.
In het nabij gelegen dorp Wognum zijn onder meer basisscholen, supermarkten, bakker en slager te vinden. De stad Hoorn is ook op fietsafstand te bereiken. Hier is tevens een ruim aanbod aan winkels, scholen, restaurants en gezellige terrassen te vinden.

Voor fietstochten kunt u terecht in de nabije omgeving in het prachtige landschap met mooie vergezichten en natuur.

 

Entree

hal


De entree is gelegen aan de voorzijde van de boerderij welke toegang geeft tot de hal met waar veel van de authentieke details behouden zijn gebleven. Hier is ook de toilet voorzien van granito vloer en fontein aanwezig. Vanuit de hal zijn de diverse vertrekken, zoals de twee woonkamers en enkele slaapkamers bereikbaar.

 

Woonkamers

woonkamer


Aan de voorzijde ligt de woonkamer met aansluitend de keuken. Vanuit de tweede woonkamer is een van de slaapkamers met vaste kasten en wastafel bereikbaar. Via deze slaapkamer of via de woonkamer zijn de andere twee slaapkamers bereikbaar. Deze slaapkamers zijn beide voorzien van vaste kasten en een wastafel.
De andere woonkamer is ook aan de voorzijde gesitueerd en beschikt over een tweetal raampartijen welke uitzicht geven op de tuin. Via deze woonkamer is de keuken bereikbaar.

 

Keuken

keuken


De keuken heeft een recht aanrechtblok en heeft een doorgeefkast om het eten door te geven naar de woonkamer. Ook is hier een grote proviandkast uit de keuken te bereiken. De keuken is gedateerd maar functioneert wel. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het plaatsen van een ruime eettafel.

 

(Slaap)kamers begane grond

slaapkamer


De drie (slaap)kamers zijn alle gelegen op de begane grond. Alle slaapkamers zijn ruim te noemen en voorzien van vaste kasten.

 

Badkamer


De badkamer is voorzien van een granito vloer en beschikt over een bad met douche, wastafel, radiator en is nog geheel in authentieke stijl.

 

Bijkeuken

bijkeuken


De bijkeuken is aan de achterzijde van de boerderij gelegen. Hier hangt de CV ketel, merk Vaillant 30 VHR uit 2012 en hier is ook de wasmachine-/droger opstelling. De bijkeuken is inpandig bereikbaar vanuit de keuken en maakt tevens deel uit van de overige bergruimte in de stolp.

 

De dars


Middels de grote dars deuren aan de achterzijde is de overige bergruimte toegankelijk. Deze bergruimte beschikt deels over een bergzolder en biedt daarnaast nog voldoende ruimte voor het stallen van meerdere voertuigen.

 

Zolder


Op de verdieping bevindt zich een grote zolderruimte die nog vrij, naar eigen wens is in te delen.

 

Schuur


De schuur is zeer ruim van afmeting en heeft een oppervlakte van circa 240 m². De schuur is opgetrokken uit gemetselde gevels, betonnen vloer en is deels van hout is gemaakt. Het dak is gedekt met asbestcement houdende golfplaten. Onder het gebouw is gedeeltelijk een gierkelder gelegen.

 

Kas

kas


Ideaal is de hobby kas welke ruimte biedt voor het kleinschalig verbouwen van uw eigen fruit en groente. De kas is wel toe aan onderhoud.

 

Tuin

tuin


Deze tuin heeft veel te bieden. Er is meer dan genoeg ruimte, privacy en rust. De tuin is onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk ingericht. De tuin beschikt over grotendeels grasveld met diverse beplantingen.

 

Het perceel

perceel


De stolpboerderij is gelegen op circa 1,17 ha land en heeft een woon bestemming.
Het achterliggende weiland heeft een agrarische bestemming welke ook deels nog is bestemd als bouwvlak en een oppervlakte van circa. 9.500 m². Hier zouden hobbydieren als paarden, koeien en/of schapen heerlijks zomers op kunnen grazen. Tevens een heerlijke plek om een terrasje te maken of een theetuin te realiseren (met omgevingsvergunning) en met een drankje te kunnen genieten van het weidse uitzicht en de rust.

Het is toegestaan onder bepaalde voorwaarden een paardenbak met een maximale oppervlakte van 1.200 m² aan te leggen.

 

Kadastraal


Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Wognum, sectie K, nummers 4586 en 3875 en heeft een totale perceeloppervlakte van circa 11.788 m².

kadastrale kaart

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -