Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Zwaagdijk-Oost, Zwaagdijk 271

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Stolpboerderij met droomtuin gelegen aan Het Weeltje

Een mooie stolpboerderij op een droomlocatie met een prachtige ruimte tuin, naar een ontwerp van Piet Oudolf, idyllisch gelegen aan Het Weeltje

Uitzicht vanuit de tuin

• Tuin ontworpen door Piet Oudolf met twee tuinhuizen met veranda
• Tuin rondom, achtertuin gelegen op het zuiden
• Op korte afstand van de A7 richting Amsterdam en Leeuwarden

Gelegen aan de lintbebouwing, halverwege Zwaagdijk, staat deze riet gedekte stolpboerderij met een werkelijk unieke ligging aan het watertje Het Weeltje.

Ligging

Het Weeltje, eerder bekend als De Weel, is ontstaan in 1675 nadat een zware storm een gat had geslagen in de zeedijk bij Schardam waarna ook de Zwaagdijk bezweek. Bijna heel oostelijk West-Friesland liep toen onder water. Toen tussen 1938 en 1941 de Zwaagdijk werd afgegraven, is een deel van die grond in De Weel gestort waarna er een klein watertje overbleef. En zo veranderde de naam van De Weel in Het Weeltje.

Met zijn ronde vorm en omgeven door beplanting is het nu een opvallend en fraai element in het landschap langs de Zwaagdijk.

De boerderij met zijn prachtige ligging aan Het Weeltje is enig in zijn soort en komt u dan ook nergens anders tegen.

Het Weeltje

Zwaagdijk-Oost is van oorsprong een boerendorp en kent tuin- en fruitbouw en ligt in West-Friesland. Zwaagdijk-Oost is zeer centraal gelegen ten opzichte van Hoorn en Enkhuizen en ook goed ontsloten naar Hoorn-Amsterdam en Lelystad-Almere.
Op korte afstand bevindt zich het winkelhart Zwaagdijk waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen.

De stolpboerderij

Stolp

De boerderij is gelegen op een mooie ruime kavel van circa 3.775 m² en is bereikbaar via een eigen oprijlaan met eigen toegangsbrug. Er is vrij uitzicht vanuit de tuin over Het Weeltje en de weilanden.

In 1997 is de boerderij gebouwd en deze wordt nog bewoond door zijn eerste eigenaren. De boerderij is opgetrokken uit gemetselde gevels met een schilddak welke gedekt is met riet. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van isolatieglas. De vloeren zijn van beton.
De boerderij is aangesloten op water, gas en elektra en is voorzien van een septic tank en een combi CV ketel.
De boerderij heeft een woonoppervlakte van circa 256 m² en een inhoud van circa 720 m³.

Indeling

Begane grond

Plattegrond begane grond

De indeling van de boerderij is te omschrijven als ruim en speels. Er is gebruik gemaakt van mooie grote raampartijen en onder andere de woonkamer en de tuinkamer hebben uitzicht op de prachtige tuin en Het Weeltje.

De entree is gelegen aan de voorzijde van de boerderij en geeft u toegang tot de woonkamer, de bijkeuken (met wasmachine aansluiting), het toilet en de meterkast. Ook de trapopgang naar de eerste verdieping bevindt zich hier in de hal.
De heerlijk lichte woonkamer is ruim opgezet en voorzien van een mooie Amerikaans grenen vloer (planken 22 cm breed, hardere houtsoort). De openslaande deuren geven u toegang tot de patio en de tuin. De woonkamer is nu ingericht met een zitgedeelte en een eetgedeelte. Aan de woonkamer grenst de keuken welke middels schuifdeuren geheel is af te sluiten van de woonkamer. De keuken is licht van kleur met een mooi houten werkblad. Er is genoeg werk- en opbergruimte door de ruime opstelling. De keuken is voorzien van een inbouwkoelkast en vaatwasser, een gasfornuis en luxe oven met zelfreinigende functie.

Woonkamer

Aan de andere kant van de woonkamer loop je zo naar de tuinkamer waar een tweede zitgedeelte is gecreëerd maar welke ook prima als werk-, speel- of atelierruimte kan worden ingericht. Ook deze kamer heeft, naast de vele ramen, openslaande deuren naar de tuin toe. Vanuit de tuinkamer is er nog toegang tot een ruime berging. De bergruimte heeft ook een loopdeur naar buiten en is dus ook vanaf buiten bereikbaar.

Eerste verdieping

Plattegrond eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. Alle drie de slaapkamers zijn ruim van formaat. Tussen twee van de drie slaapkamers (de kamers die aan de voorzijde van de boerderij gesitueerd zijn) zitten mooie en suite deuren. Middels deze deuren kan er een kamer en suite worden gecreëerd. Deze kan dan bijvoorbeeld dienen als een mooie grote inloopkast.

Slaapkamer

De badkamer is betegeld met lichte tegels en voorzien van een sauna, inloopdouche, wastafelmeubel en een zwevend toilet.

De fraaie open vide in de tuinkamer geeft toegang tot de badkamer. Door het grote dakraam heeft u een mooie lichtval op deze vide.

Tweede verdieping

Plattegrond tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar middels een vaste trap en is nu in gebruik als bergruimte maar kan ook als slaapkamer worden ingericht. De vloeroppervlakte van de zolder is circa 36 m².

De tuin

Tuin

De prachtige tuin is ontworpen door Piet Oudolf. Bij het ontwerpen van de tuin heeft Het Weeltje een belangrijke rol gespeeld. Zo loopt de vorm van de tuin en de collectie planten soepel over in het historische stukje waterland. Ook is het een transparante tuin geworden waarin je van het omringende landschap te kunt (blijven) genieten. De tuin ligt in een landschap waar riet en grassen voorkomen, een grassentuin sluit daar dus heel goed bij aan.

Het tuin ontwerp van Piet Oudorp volgt de glooiende lijnen van het Weeltje. De vorm van de oevers komt terug in de ronde en halfronde borders met de brede graspaden daartussen. De rietkraag die bij het water hoort gaat haast onmerkbaar over in de tuin, waarin halmen en pluimen van grassen de borders aan elkaar weven.

Het uitzicht over de tuin is werkelijk geweldig. Zachte bloemenkleuren dansen van de ene border naar de andere.

Tuin

De tuin beschikt over meerdere terrassen/veranda's en plekken waar genoten kan worden van al dat prachtigs wat deze tuin en zijn omgeving u te bieden heeft.

In de tuin staat een royaal tuinhuis en iets verder op in de tuin bevindt zich een veranda.

De tuin, ook wel bekend als 'Tuin aan het Weeltje' heeft een grote bekendheid door zijn pracht en charme. Voor meer informatie en/of sfeerimpressies kunt u de website bezoeken van de Tuin aan het Weeltje, http://www.tuinaanhetweeltje.nl/.

Het perceel

Kadastrale kaart

Het totale perceel is totaal circa 3.775 m² groot. De grond is kadastraal bekend als gemeente Wervershoof, sectie S, nummer 339.

Oudolf

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -