Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Westbeemster, Zuiderweg  7

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Kleinschalige paardenhouderij met goede faciliteiten in Westbeemster

Vrij en prachtig gelegen in het buitengebied van de Beemster ligt deze unieke paardenhouderij 

• Bestaande uit drie bijgebouwen met 12 individuele paardenstallen, één grote loopstal met voldoende ruimte voor 20 paarden, een ontvangstruimte/leslokaal, een overdekte ronde rijbak/longeercirkel, een buitenrijbak, een longeercirkel buiten, meerdere grote gedraineerde zandpaddocks en weiland
• Ruime stolpboerderij met mogelijkheden voor splitsing
• Mogelijkheden voor Bed & Breakfast

Kleinschalig paarden houden in Westbeemster

Perceel omlijnd

Deze locatie beschikt over alles wat er nodig is om een paardenhouderij te houden. Zo zijn er meerdere paardenstallen en paddocks, is er een binnenrijbak die tevens kan dienen als longeercirkel of paddock en is er een goed gedraineerde buitenrijbak. Er is een ontvangstruimte en naast de authentieke stolpboerderij is er ook nog een aparte woonruimte in een van de bijgebouwen gerealiseerd. Naast een paardenhouderij biedt deze locatie zeker ook genoeg potentie voor andere doeleinden. Kortom, een veelzijdig object met vele mogelijkheden op een mooie locatie.

De ligging

Het dorp Westbeemster maakt samen met de Middenbeemster, de Noordbeemster en Zuidoostbeemster onderdeel uit van de Beemster. De ligging van het object in de Beemster Polder (ook wel Droogmakerij De Beemster) is mooi en bijzonder. De locatie zelf biedt een vrij uitzicht over de uniek landschappen die deze polder te bieden heeft. Niet voor niks is de Beemster Polder in 1999 bekroond met de eretitel Werelderfgoed. De strakke vierkante en gelijke verkaveling die door de mens is ontworpen en aangelegd is werkelijk prachtig om te ervaren, laat staan om over uit te kijken.

De Beemster heeft een gunstige ligging ten opzichte van de grotere steden Purmerend, Amsterdam en de Rijksweg A7. Alle voorzieningen als scholen en winkels zijn op relatief korte afstand bereikbaar en zijn volop in de omliggende dorpen en steden aanwezig.

De paardenhouderij

Erf

Gelegen op een perceel van ruim 3 hectare is hier aan ruimte geen gebrek. De verschillende gebouwen zijn gunstig op het perceel gesitueerd waardoor er naast de stolpboerderij en de drie ruime opstallen ook genoeg weiland voor de paarden is overgebleven.

Voordat de paardenhouderij zijn intrek nam verleende het object onderdak aan een melkveehouderij. De voormalige bedrijfsgebouwen van de melkveehouderij zijn getransformeerd naar een paardenhouderij en hebben ze zo hun nieuwe functie en bestemming gekregen. In totaal zijn er 12 individuele paardenstallen die zijn verdeeld over twee gebouwen en één grote inloopstal van 20 x 19 meter, een overdekte longeercirkel, is er een ontvangstruimte en is er in een van de gebouwen een extra woonruimte gerealiseerd.

De mooie grote stolpboerderij betreft de voormalige bedrijfswoning. Deze stolp heeft veel details en biedt genoeg mogelijkheden om inpandig te kunnen uitbreiden en kansen.
Op dit moment wordt de locatie als trainingsstal geëxploiteerd waarbij lessen, opleidingen en cursussen worden gegeven.

De stal

Stal

De huidige stal, de voormalige ligboxenstal, welke is gebouwd in circa 1970 is in 2009 ingericht met zes individuele paardenstallen en het achterste gedeelte is een grote inloopstal voor groepshuisvesting, een zadelkamer en zadelkasten langs de zijwand. De oppervlakte van de stal is circa 520 m².

Plattegrond stal

De paardenstallen bevinden zich aan de voorzijde van de stal en zijn ruim van formaat met 3 bij 3 meter. De stal biedt de mogelijkheid tot het uitbreiden van de individuele paardenstallen of kan worden gebruikt voor eventuele opslag van hooi en/of stro. Alle paardenstallen zijn voorzien van automatische waterdrinkbakken. Aan de voorzijde van de stal is ook een voormalig tanklokaal gesitueerd met een oppervlakte van circa 49 m². Deze wordt momenteel gebruikt als opslag ruimte.
De achterzijde van de stal is ingedeeld als loopstal welke volledig is verhard met beton. Middels een drietal openslaande deuren is de aangrenzende buitenpaddock bereikbaar.

De kapschuur - Stallen

Kapschuur

De kapschuur is gebouwd in circa 1999 en zijn in 2011 voorzien van paardenstallen. In de kapschuur staan zes degelijke paardenstallen waarvan vier stallen met een open gebogen voorwand en twee stallen waarbij de voorwand geheel kan sluiten. Ook deze paardenstallen zijn voorzien van automatische waterdrinkbakken. Tevens is er een afspuit- en/of poetsplaats.

De kapschuur is opgetrokken uit stalen spanten en de wanden zijn bekleed met damwand-profielplaten. Het zadeldak is gedekt met asbestcementvrije golfplaten. De vloer is van beton.

Schuur

Schuur ingericht als ontvangstruimte

De oorspronkelijke schuur is in circa 1960 gebouwd. In circa 2009 is de schuur verbouwd tot ontvangstruimte en Bed & Breakfast. Het betreft een moderne grote ontvangstruimte. Middels de openslaande deuren komt u binnen in de ontvangstruimte. De ruimte wordt tevens gebruikt als kantoorruimte.

In de ontvangstruimte kunnen vergaderingen of lezingen worden gehouden. De oppervlakte van de ontvangstruimte met toilet is circa 57 m². Er bevindt zich een toilet separaat in de ruimte.
Aan de achterkant van de ontvangstruimte bevindt zich een woongedeelte dat momenteel verhuurd wordt als Bed & Breakfast. Deze ruimte is te betreden middels openslaande deuren aan de achterkant van het gebouw. De ruimte heeft een totale oppervlakte van circa 42 m² en is van alle makken voorzien met een open keuken, woonkamer, badkamer en twee slaapkamers.

Binnenrijbak

Binnenrijbak

De binnenrijbak is een lichte ruimte door de vele lichtplaten in het dak en heeft een gangbare diameter van circa 15 meter. Het betreft een zandbodem. De binnenrijbak is tevens functioneel inzetbaar doordat hij ook geschikt is als paddock maar ook gebruikt kan worden als longeercirkel.

De gevels en fundering van de binnenrijbak zijn in circa 1983 opgebouwd en de dakconstructie en de voorzieningen in circa 2011. De gevels bestaan uit betonelementen. Het piramidedak is met damwandprofielplaten gedekt.

Buitenrijbak

Buitenrijbak

De buitenrijbak heeft een afmeting van 20 meter bij 40 meter. De buitenrijbak is goed gedraineerd en is volledig omheind door een houten hekwerk. De bak is voorzien van voorlichting waardoor er ook in de wintermaanden kan worden paardgereden.

Het betreft een zandbodem met houtsnippers welke vermengd zijn met elkaar.

De paddocks

Paddock

Er liggen een tweetal zeer grote paddocks op het terrein.

De eerste grote paddock ligt naast de boerderij, aan de voorzijde van het erf. Deze paddock heeft deels verharde stukken waar eventueel hooi en water kan worden gegeven en is voor het overgrote deel bedekt met zand. Alle paddocks zijn omheind met een houten hekwerk.
Tussen de schuur en de buitenrijbak bevindt zich de tweede grote paddock. Deze paddock is tevens deels bedekt zand en deels voorzien van een verharde ondergrond.

Buiten bevindt zich een longeercirkel, deze ligt zich achter de buitenrijbak tegen het weiland aan. Deze longeercirkel heeft een afmeting van circa 13 meter bij 13 meter en is omheind met een houten hekwerk.

De stolpboerderij

Stolp

De oorspronkelijk rond 1870 gebouwde stolpboerderij staat mooi in het landschap en straalt veel sfeer uit. Door de jaren heen is de stolp diverse malen naar zijn tijd aangepast. Op dit moment is de stolp wel weer aan een opknapbeurt toe. Vooral de gedateerde inrichting is aan vernieuwing toe.

Met een woonoppervlakte van circa 181 m² is de stolp al lekker ruim te noemen én deze kan ook nog eens gemakkelijk worden uitgebreid door het inpandige voormalige bedrijfsgedeelte (De Dars) bij de woning te trekken. Alleen maar kansen en mogelijkheden dus!
De gevels van de stolp zijn gemetseld en zijn deels voorzien van isolatie. De houten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. Het schilddak is gedekt met pannen en is met riet onderschoten. Het woongedeelte van de stolp heeft houten vloeren, het voormalige bedrijfsgedeelte heeft een beton vloer. Verder is de boerderij aangesloten op water, elektra, gas en beschikt het over een septic tank.

Indeling

Begane grond

Plattegrond

De entreehal van de stolpboerderij bevindt zich aan de voorkant van de boerderij en geeft toegang tot de woonkeuken en de woonkamer.

In het midden van de stolp, aan de voorkant, is de woonkamer gelegen. Een mooie ruimte die voorzien is van een prachtige houten vloer en waar een knusse en gezellige woonkamer kan worden gerealiseerd. Verder is de woonkamer voorzien van handige draai-kiep ramen.

Aan de andere kant van de woonkamer is nog een extra kamer die bereikbaar is via een aparte hal die grenst aan de woonkamer. Deze kamer heeft de beschikking over een eigen badkamer met douche en toilet en ook weer over diverse ingebouwde kasten. Ook deze kamer is voorzien van een mooie houten vloer.
Deze kamer is uitermate geschikt als slaapkamer maar kan natuurlijk ook gebruikt worden als werkkamer, studeerkamer of elke andere gewenste inrichting.

De woonkeuken is nog gedateerd ingericht maar is voldoende van formaat om een mooie, ruime woonkeuken van te maken. Door de twee grote ramen is het een lekkere lichte ruimte. Een ruimte waarvoor genoeg mogelijkheden voor zijn te bedenken. Een mooie luxe leefkeuken met een eiland? Wie weet!
Aan de keuken grenst nog een hal waar de tweede badkamer van de stolp zich bevindt. Vanuit deze hal is er toegang tot De Dars.

Eerste verdieping

Plattegrond

Op de verdieping zijn er twee slaapkamers die beide vanaf de overloop bereikbaar zijn. Beide slaapkamers zijn ruim en beschikken ook weer over ingebouwde kastruimte.

De Dars

Naast het woongedeelte bevat de stolpboerderij nog een Dars ruimte met een oppervlakte van circa 182 m². Deze ruimte is momenteel niet in gebruik maar kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo kan hij worden gebruikt voor de opslag van hooi en/of stro of er kunnen extra paardenboxen worden geplaatst maar ook kan deze ruimte gebruikt worden voor het vergroten van het woongedeelte.

Kadastraal

De percelen zijn kadastraal bekend als Gemeente Beemster, sectie F, nummers 1105, 1228 en 1552, totaal groot circa 3.35.28 ha.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -