Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Zuidermeer, Zuidermeerweg 83

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Goed onderhouden vrijstaande woning met garage

Vrijwel geheel zelfvoorzienende woning door recent geplaatste warmtepomp, warmwaterboiler en zonnepanelen met veel ruimte en mogelijkheden voor zzp'er of kangoeroewoning

• Heerlijke tuin op het zuiden gelegen aan water
• Gelegen op een ruim perceel

Landelijk wonen in de Zuidermeer

Ligging

Gelegen in het buitengebied aan de Zuidermeerweg in Zuidermeer bevindt zich deze mooie en goed onderhouden vrijstaande woning die in 1992 is gebouwd. De woning is door de jaren heen zeer goed onderhouden en ziet er dan ook echt nog zeer goed uit. De woning is vrijwel geheel zelfvoorzienend. Begin 2019 is de woning voorzien van een warmtepomp en 24 zonnepanelen. Ook is er een warmwaterboiler met een inhoud van circa 270 liter. Een energiezuinige, vrijwel zelfvoorzienende woning die al klaar is voor de toekomst!

Het dorp Zuidermeer ligt op slechts een kwartier verwijderd van de historische binnenstad van Hoorn. Wat kenmerkend is voor de Zuidermeer is het vrije landschap, de rust en de ruimte.
De Zuidermeer is een levendig dorp en beschikt over een basisschool, een peuterspeelzaal, een dorpshuis, diverse sportverenigingen en een museumboerderij.

Voor de dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in het nabij gelegen Obdam met een winkelcentrum en een treinstation en Avenhorn - De Goorn met winkelcentrum Vijverhof. Deze dorpen en de grote omliggende steden zoals Hoorn, Heerhugowaard en Alkmaar en diverse uitvalswegen (A7) zijn goed en snel bereikbaar.

De woning

 Woning

De woning beschikt over veel leefruimte. Zo is de gebruiksoppervlakte circa 188 m² en de totale oppervlakte van de woning inclusief de overige inpandige ruimte is circa 242 m². De woning heeft een totale inhoud van circa 823 m³.

De gevels van de woning zijn gemetseld en zijn voorzien van snijvoegen met spouw. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van isolatieglas. Het zadeldak is gedekt met dakpannen. De vloeren zijn van beton. Het woongedeelte van de begane grond en de badkamer zijn voorzien van vloerverwarming. Daarnaast is de woning aangesloten op water, elektra, gas en het riool. De CV ketel is van juli 2015. Medio februari 2020 zal er glasvezel worden aangelegd.

De aanwezige gasaansluiting wordt nu alleen nog gebruikt voor de radiatoren (als bijverwarming) en de vloerverwarming van de badkamer. De rest van de verwarming gaat via de warmtepomp. Het bij verwarmen via de radiatoren is niet noodzakelijk. De warmtepomp heeft genoeg capaciteit om de woning geheel te verwarmen. Naast de warmtepomp zijn er 24 zonnepanelen die eind 2018 op het dak geplaatst zijn.

Indeling

Plattegrond

Begane grond

Aan de zijkant van de woning bevindt zich de entree. De ruime entreehal is door de vide lekker licht en ruim. Onder de trap zijn twee grote, diepe kasten die mooi passen bij de uitstraling van de hal. In de hal bevindt zich tevens het toilet.

Aan de hal grenst de woonkamer. Een gezellige L-vormige woonkamer met veel grote raampartijen en een spanplafond welke naadloos en vrijwel onderhoudsvrij is. Aan alles is hier gedacht. Zo zijn alle ramen op de begane grond voorzien van automatische zonwering en is de kamer voorzien van sfeervolle inbouwspots.

Woonkamer

De ruime woonkeuken grenst aan de woonkamer en is door sfeervolle en-suite deuren af te sluiten van de woonkamer. De keuken heeft een landelijke maar moderne uitstraling. Naast de ruime hoekopstelling is er nog een aparte kastenwand welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur. Naast de keukenopstelling is er nog voldoende ruimte over voor een ruime eettafel waar gezellig aan getafeld kan worden.

Keuken

Als het mooi weer is kunnen de openslaande deuren naar het terras open gezet worden waardoor er optisch nog meer ruimte gecreëerd kan worden.

Ook hier is een spanplafond en zijn er meerdere inbouwspots.

Verdieping

Plattegrond

De ruime en lichte overloop op de verdieping geeft toegang tot de vier ruime slaapkamers, de badkamer en een separaat toilet. Middels een vlizotrap vanaf de overloop is de zolder bereikbaar.

Alle vier de slaapkamers zijn mooi van formaat en netjes afgewerkt. Elke kamer is voorzien van een of meerdere handige ingebouwde kasten zodat optimaal van de ruimte gebruik wordt gemaakt.

De moderne badkamer is centraal tussen de slaapkamers gelegen en is van alle gemakken voorzien. De ruimte is optimaal ingedeeld met aan de ene kant een ruime inloopdouche en aan de andere kant een wastafelmeubel met nog extra opbergkasten. Door de vele raampartijen is de ruimte heerlijk licht maar ook zeer goed te ventileren. De badkamer is voorzien van vloerverwarming.

Badkamer

Een leuk item is het betegelde 'zitje' halverwege de badkamer, dat ideaal te gebruiken is voor het aankleden of neerleggen van een handdoek voor na het douchen of je schone kleding. Doordat de unit van de vloerverwarming hieronder zit is dit zitje in de koudere maanden heerlijk verwarmd.

De bijkeuken en garage

Aangrenzend aan de keuken is de bijkeuken gesitueerd. De bijkeuken is voorzien van de wasmachine- en drogeraansluiting. De ruimte is geheel betegeld en biedt ruimte voor eventueel een extra koelkast en kastruimte. Ook hangt hier de CV ketel.

Het garagedeel grenst vervolgens weer aan de bijkeuken en is recent uitgebouwd. Er is hier een uitstortgootsteen, een separaat toilet en natuurlijk voldoende bergruimte. Ook de warmwaterboiler staat hier. Vanuit deze ruimte is er naast de garagedeuren ook nog een aparte toegang tot de tuin. De uitbouw is gerealiseerd in 2009 en is nu ingericht als werkplaats. De uitbouw is geschikt voor meerdere doeleinden.

Boven de garage is nu een kantoor gesitueerd welke vanuit de garage middels een vaste trap bereikbaar is. Deze ruimte is natuurlijk naar eigen wens in te delen en kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Zo grenst deze ruimte aan één van de slaapkamers en kan gemakkelijk hierbij getrokken worden. Boven het kantoor is er een ruime zolderruimte.

Plattegrond

De tuin

Tuin

De strakke groene en onderhoudsvriendelijke tuin heeft alles in zich. De tuin is heerlijk beschut en grenst aan de achterzijde aan water welke middels een afsluitbaar hek bereikbaar is. Aan de voorzijde en achterzijde is er een ruim terras. Rondom de woning is er daarnaast genoeg groen en staan er fruitbomen.

Sfeerfoto

Aan de achterkant van de woning staat een mooie overkapping die voorzien is van automatische zonwering. Dit is de perfecte plek om verkoeling op te zoeken op de warme dagen of een plek waar toch buiten gezeten kan worden als het regent. De zonwering is aan de onderkant van de overkapping bevestigd waardoor deze niet nat kan worden als het regent.

Tuin

De tuin wordt omheind door deels een sierhek, deels een schutting en deels een heg.

Het totale gebruiksperceel is circa 696 m² waarvan circa 526 m² eigendom is en circa 170 m² voor een klein bedrag van de gemeente Koggenland wordt gehuurd.

Kadastraal

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Wester-Koggenland, sectie K, nummer 890.
Het perceel is circa 526 m² groot.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -