Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Abbekerk, Zuideinde 49

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Prachtige landelijk gelegen stolpboerderij

Mooie stolpboerderij met smaakvolle, verzorgde tuin gelegen op een royaal erf van circa 4.000 m²

- Kwalitatieve bijgebouwen van totaal circa 300 m²
- Mogelijkheid tot aankoop extra achtergelegen grond van circa 18.000 m²

Landelijk wonen in het buitengebied van Abbekerk

Abbekerk is een dorp met circa 2.400 inwoners in de streek West-Friesland, onderdeel van gemeente Medemblik. Kenmerkend aan Abbekerk is het prachtige landschap van groene velden met her en der een stolpboerderij.

In Abbekerk bevinden zich onder andere meerdere winkels, een basisschool, een kinderopvang, een peuterspeelzaal en een openluchtzwembad en zijn er plannen voor een nieuw dorpshuis. Daarnaast heeft Abbekerk nog diverse sportverenigingen wat resulteert in een sociale omgang met elkaar en een groot saamhorigheidsgevoel. Ook is er een huisartsenpost en een tandarts.

Abbekerk heeft een eigen aansluiting op de Rijksweg A7 waardoor o.a. Hoorn en Amsterdam goed te bereiken zijn. Tevens bent u zo via de Afsluitdijk in Friesland. Op kleine afstand stopt het openbaar vervoer die rechtstreeks verbinding heeft met bijvoorbeeld Hoorn.

Het woonhuis

Aanzicht

Deze uitstekend onderhouden typische West-Friese stolpboerderij is een plaatje. De stolpboerderij stamt oorspronkelijk uit circa 1850 en is door de jaren heen diverse malen gerenoveerd. Ook van binnen ziet deze stolp er prachtig uit, alles is netjes afgewerkt en keurig onderhouden.

De woning beschikt over lekker veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte op de begane grond ruim 151 m² en de totale gebruiksoppervlakte circa 223 m² en heeft de boerderij een inhoud van circa 1.755 m³.

De stolp is opgetrokken uit gemetselde gevels die voorzien zijn spouw. Het schilddak is deels gedekt met pannen en deels gedekt met riet. De kopgevel is bekleed met hout. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. De stolp beschikt tevens over veel sfeervolle raampartijen.
Het huis is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig.

Indeling

Plattegrond

Begane grond

Via een gezellig aangelegd pad vanaf de oprijlaan komt u bij de entree van de boerderij.

Hal

De entreehal met landelijke uitstraling, mede door de prachtige authentieke tegeltjes en het stalen raam, geeft u toegang tot verschillende vertrekken binnen de boerderij zoals de woonkamer, het toilet en de badkamer.
De trapopgang naar de verdieping en de andere vertrekken op de begane grond zijn bereikbaar vanuit een drietal andere kleine halletjes. Via de entreehal heeft u toegang tot de eerste van de drie halletjes, de andere twee sluiten daar weer op aan.
Aan de zuidwestzijde is de woonkamer gelegen, deze bevindt zich aan de linkerkant van de entreehal.
Een prettige lichte ruimte waar genoeg ruimte is om een zit- én eethoek te creëren. De ingebouwde open haard (afsluitbaar), de inbouwkasten en de vele raampartijen passen perfect bij de uitstraling van de stolp en geven de woonkamer veel sfeer.
Vanuit de woonkamer heeft u ook nog eens prachtig uitzicht over de tuin.

Woonkamer

Vanuit de woonkamer komt u in de heerlijk lichte woonkeuken met ook weer een landelijke uitstraling. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en heeft voldoende werkruimte om heerlijke gerechten op tafel te kunnen zetten.

Een sfeervolle schuifdeur biedt de mogelijkheid om de keuken af te sluiten van de woonkamer.
Naast de keuken is er ook nog een bijkeuken met veel kastruimte.

De eerste badkamer van de boerderij bevindt zich op de begane grond en is bereikbaar vanuit de entreehal.
De badkamer recent vernieuwd. Er is gebruik gemaakt van mooie lichte tegels en meerdere sfeervolle inbouwspotjes. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche welke afsluitbaar is, een wastafel en een bubbelbad met handig opstapje, waar u heerlijk in kunt relaxen!

Badkamer

Overige ruimten begane grond

Op de begane grond zijn nog twee kamers aanwezig die op dit moment als kantoor in gebruik zijn. Deze kamers liggen aan de achterkant van de boerderij en komen uit op een van de drie halletjes. Naast kantoorruimte zijn deze kamers natuurlijk ook uitermate geschikt om in te richten bijvoorbeeld als slaapkamer(s), hobbykamer(s) en/of als speelkamer(s).

Eerste verdieping

Plattegrond verdieping

Vanuit de hal gaat u met de trap naar de eerste verdieping. Waar u uitkomt op de ruime overloop welke toegang geeft tot drie ruime slaapkamers en de tweede badkamer.

Alle drie de slaapkamers zijn volwaardige slaapkamers te noemen. Ze zijn ruim en licht en twee beschikken ook nog eens over een grote inbouwkast, altijd handig!
De (tweede) badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel met meubel en een toilet.

Schuurgedeelte begane grond

Schuurgedeelte stolp

Naast het woongedeelte bestaat de begane grond van de boerderij ook uit een deel schuur/dars gedeelte welke op dit moment wordt gebruikt als hobbyruimte en opslagruimte.

De tuin

Tuin

De tuin is zeer verzorgd en smaakvol ingericht met veel groen zodat hij mooi aansluit bij zijn omgeving. Zo zijn er meerdere gezellige perkjes die aangekleed zijn met verschillende soorten bloemen en planten en staan er een aantal prachtige bomen verdeeld over de tuin. Ook is er een kleinschalig moestuintje voor het telen van uw eigen groenten en kruiden.
Vanuit de tuin kijkt u uit over de weilanden.
Naast de oprijlaan naar de achterkant van de boerderij loopt er ook nog aan de zijkant van het perceel een tweede oprijlaan naar de achterkant van het perceel toe. Hier is extra parkeergelegenheid gerealiseerd.

De bijgebouwen

Bijgebouw 1 – Huidige werkplaats

Bijgebouw

Het eerste bijgebouw is gebouwd in 1996 en is op dit moment in gebruik als werkplaats en staat achter de stolpboerderij. Het gebouw, met een oppervlakte van circa 156 m², heeft een vrije overspanning en is voor veel verschillende doeleinden geschikt.

Het gebouw is opgetrokken uit gemetselde gevels. Aan de zichtzijde vanaf de weg gezien is de gevel bekleed met houten rabatdelen. De overige gevels zijn bekleed met stalen damwandprofielplaten. Het zadeldak is gedekt met asbestcement vrije golfplaten. Zowel de wanden als het dak zijn geïsoleerd met houten vezelplaten. Het gebouw beschikt over twee overheaddeuren en meerdere raampartijen waardoor er binnen veel natuurlijk daglicht is. Op het dak zijn 27 zonnepanelen gelegen.

Bijgebouw 2 – Kapschuur

Kapschuur

Verder naar achteren op het perceel staat een kapschuur met bouwjaar 2002 van circa 124 m². Deze schuur wordt momenteel als opslagruimte gebruikt.

De schuur staat op geheide fundering met heipalen en de fundering voor nog eens 62 m² is al gereed voor uitbreiding. De kapschuur is opgetrokken uit stalen spanten welke bekleed zijn met damwandprofielplaten. Het dak is eveneens gedekt met asbestcement vrije golfplaten. De schuur heeft voor het grootste gedeelte een open front. Het andere gedeelte van de schuur is bereikbaar via een openslaande deuren.

Bijgebouw 3 – Chalet

Op het achterste gedeelte van het erf bevindt zich ook een chalet met een eigen tuintje en vrij uitzicht over de weilanden.

Het perceel

Het totale perceel is circa 3.910 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Noorder-Koggeland, sectie V, nummers 65, groot circa 1.830 m² en 67, groot circa 2.170 m² (deelperceel, verkocht wordt de omlijnde gebieden). Er bestaat de extra mogelijkheid om het perceel uit te breiden met het achtergelegen weiland, de overige 18.730 m² van het deelperceel.

Bestemming

Het erfperceel heeft een bedrijfsbestemming wat inhoud dat u binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan bedrijfsmatige activiteiten op dit perceel mag uitoefenen. Zo is er nu een bouwbedrijf gevestigd, in overleg met de gemeente biedt deze bestemming ruimere gebruiksmogelijkheden dan alleen een woonbestemming zou toelaten. De achtergelegen agrarische grond heeft de bestemming agrarisch onbebouwd.

Graag nodigen wij u uit om deze prachtige locatie te komen bekijken. U kunt dan zelf ervaren dat de samenhang van wonen en werken veel mogelijkheden biedt.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -