Details:

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Wieringerwaard, Walingsweg 14

Prijs
€ 750.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Landelijk gelegen stolpboerderij met schuur aan de Walingsweg 14

• Landelijke ligging met vrij uitzicht
• Vrijstaande schuur van circa 80 m²
• Zeer geschikt voor paardenliefhebbers of andere gebruiksmogelijkheden
• Centrale ligging, nabij Schagen, Sint Maartenszee en het strand van Callantsoog

 

 

De omgeving


Ten oosten van de stad Schagen, ligt deze karakteristieke stolpboerderij aan de Walingsweg in Wieringerwaard.

Wieringerwaard is een geliefde plek waar het prettig, landelijk wonen en werken is maar toch centraal gelegen. In Wieringerwaard is een supermarkt, basisschool, peuterspeelzaal aanwezig. Daarnaast zijn er verschillende sportverenigingen gevestigd.

Het centrum van Schagen is op circa 8 km afstand gelegen en biedt voortgezet onderwijs, vele winkels, sportgelegenheden, clubs, bioscoop alsook gezellige restaurants en andere horecagelegenheden. De ligging is centraal en is middels goede verbindingswegen uitstekend bereikbaar.

Het strand, de zee en duinen van Callantsoog en Sint Maartenszee zijn op circa 15 km gelegen.

 

De stolpboerderij


De stolpboerderij ligt in het buitengebied Wieringerwaard waar aan de achterzijde het mooie uitzicht wordt versterkt door het landelijk gebied.

De Westfriese stolpboerderij betreft een dubbele stolp en is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1870. Door de jaren heen is de boerderij altijd netjes bewoond en onderhouden gebleven. De afgelopen jaren is de verdieping uitgebreid en de keuken vernieuwd.

De boerderij en het erf zijn gelegen op een perceel van circa 4.350 m² maar er bestaat een mogelijkheid om meer grond bij te kopen.

De boerderij beschikt over heel veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte circa 243 m² en heeft de stolpboerderij een inhoud van circa 2.630 m3. Deze Stolpboerderij biedt vele gebruiksmogelijkheden, bijvoorbeeld aparte ruimten om thuis te werken of dubbele bewoning.

De vloer op de begane grond is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. De gevels zijn gemetseld en voorzien van houten kozijnen met isolerende beglazing. Het dak is deels riet gedekt en deels met pannen.

De boerderij is aangesloten op water, elektra en gas, en een septictank. Ook is er glasvezelkabelaansluiting aanwezig ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd middels een cv-combiketel.

Via de ruime entreehal aan de zijkant komt u de boerderij binnen. De hal beschikt over een garderoberuimte, toiletruimte, bergingsruimte en biedt toegang tot de woonkamer, keuken en de tussenhal.
Vanuit de tussengelegen hal zijn de twee slaapkamers, de overige kamer en bijkeuken te bereiken.

 

De woonkamer


De woonkamer heeft door de vele raampartijen een prettige lichtinval. De balklaag aan het plafond maakt dit een sfeervolle ruimte.

 

De woonkeuken


In de gezellige woonkeuken is voldoende ruimte voor het plaatsen van een ruime eettafel en vanaf dit punt kijkt u prachtig uit over de tuin.

De keuken past helemaal in het landelijke karakter van de boerderij. De kasten zijn voorzien van eikenhouten fronten en breed, betonnen werkblad. Verder is de keuken voorzien van een oven met 6-pit gasfornuis, wasemkap, vaatwasser, diepe spoelbak met kraan.

 

Slaapkamers begane grond

De slaapkamers op de begane grond zijn ruim van formaat. Beide slaapkamers hebben veel daglicht door de ramen. De slaapkamers worden verwarmd middels radiatoren en op de vloer ligt een nette laminaatvloer.

 

Werkkamer


Er is ook een aparte kamer ingericht als werkruimte. Deze kamer is voor meerdere doeleinden geschikt en zou bijvoorbeeld ook ingericht kunnen worden als slaapkamer, hobbyruimte, atelier of speelkamer.

 

Badkamer begane grond


De badkamer is tot het plafond betegeld en voorzien van een douche, dubbele wastafels met kraan en aansluitingen voor de wasmachine/- droger. Deze ruimte wordt verwarmd middels vloerverwarming en radiator.

 

Bergruimte/ garage


De garage is gelegen in het voormalige bedrijfsgedeelte van de stolpboerderij aan de achterzijde van de stolpboerderij. Er zijn twee grote openslaande dars deuren aanwezig zodat u met een voertuig naar binnen kunt. Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 224 m² en wordt thans gebruikt als opslagruimte maar biedt legio mogelijkheden voor verschillende doeleinden.

 

Slaapkamers verdieping


Op de verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers. Deze zijn allen voorzien van dakraam en keurige vloerbedekking.

 

Bijgebouw/ berging


De berging is gedeeltelijk geïsoleerd en opgetrokken uit sandwich panelen afgewerkt met gepotdekselde profielplaten. Het dak is gedekt met geïsoleerde golfplaten. De berging is totaal
circa 80 m² groot en is thans ingericht als schuur en hobbyruimte.

 

Kas


De kas biedt ruimte voor het hobbymatig verbouwen van uw eigen groente en fruit. De kas heeft een totale oppervlakte van bijna 20 m² groot.

 

Tuin


Deze tuin heeft veel te bieden. Er is meer dan genoeg ruimte, privacy en rust. De tuin is onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk ingericht. De tuin beschikt over grotendeels grasveld met diverse beplantingen.

 

Het erf

Het erf is voorzien van betonverharding en bestrating.

 

Kadastraal

De percelen zijn kadastraal bekend als Gemeente Wieringerwaard, sectie C, nummers 260, 261 hebben een totale perceeloppervlakte van circa 4.350 m².

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -