Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Bergen, Oosterdijk 22

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Landelijk gelegen vrijstaande woning met bijgebouwen en cultuurgrond

Wonen in het mooie landelijke gebied van de gemeente Bergen.

• Geheel vrij gelegen
• Meerdere gebruiksmogelijkheden mogelijk
• Met het weiland erbij totaal 7.99.00 ha groot
• Dichtbij het bos en de duinen van Bergen en de kust

Omgeven door een eeuwenoud weidelandschap, de duinen, het Bergerbos, de polder en is ook nog gelegen op korte afstand van het strand en de zee vindt u deze woning met drie schuurruimtes en cultuurgrond.

 Ligging

De locatie is gelegen tegenover de golfbaan 'T Sluisje, in de overgang van het landelijk gebied naar het gezellige centrum van Bergen. Het agrarische erf biedt vele mogelijkheden en is omringd door weilanden. Door de vrije ligging vindt u hier niet alleen privacy en rust maar heeft de locatie ook een goede bereikbaarheid. Zowel het centrum van Bergen als die van Alkmaar is nabij.

Bergen

Een pittoresk dorp waar kunst, cultuur en natuur samenkomen. Gelegen aan het bos en vlakbij het strand van Bergen aan Zee. Met in het centrum van Bergen de prachtige Ruïnekerk met daaromheen de gezellige terrasjes, restaurants en vele boetiekjes. Daarnaast biedt het dorp genoeg faciliteiten, zoals een heuse skibaan, tennisbanen en een zwembad. Bergen heeft diverse basisscholen, maar biedt ook middelbaar en hoger onderwijs.

Bergen is onderdeel van de gemeente Bergen. De gemeente Bergen bestaat uit Bergen, Egmond en Schoorl, ook wel BES genoemd. Alle drie de dorpjes zijn rijk aan bos en duin en liggen aan de mooie Noord-Hollands kust. Daarnaast is de stad Alkmaar op korte (fiets)afstand gelegen.

Het woonhuis

Woonhuis

Het woonhuis is gebouwd in 1930 en heeft een oppervlakte van circa 112 m². De woning heeft een inhoud van circa 350 m³.

Het woonhuis is opgetrokken uit gemetselde gevel en heeft een zadeldak welke gedekt is met pannen. De raamkozijnen zijn van hout en zijn deels voorzien van dubbel glas. De vloeren zijn deels van beton en deels van hout. De woning is aangesloten op gas, water en elektra. De woning is voorzien van een IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater), zijnde een systeem dat huishoudelijk afvalwater zuivert. De woning is voorzien van drie gaskachels, deze bevinden zich in de woonkamer, keuken en badkamer.

Het perceel heeft de bestemming agrarisch, landschapsbehoud.

Indeling

Begane grond
Via de entree komt u binnen in de hal welke u toegang geeft tot de woonkamer. Vanuit de woonkeuken heeft u uitzicht op het erf achter de woning. Naast de woonkeuken en woonkamer is er op de begane grond ook een slaapkamer. De badkamer en het toilet bevinden zich ook op de begane grond. Tevens is er nog een ruime bijkeuken en bergruimte aanwezig.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn bevinden zich de drie slaapkamers.

Bijgebouwen

Schuur 1
De eerste schuur is gebouwd van hout en heeft een oppervlakte van circa 180 m².
Deze schuur wordt thans gebruikt als stal en opslagruimte. De schuur is opgetrokken uit houten spanten welke deels bekleed zijn met hout, en deels bekleed met stalen golfplaten. De schuur heeft een zadeldak welke ook gedekt is met stalen golfplaten. De kozijnen zijn van hout en de vloer is deels van beton en deels onverhard.

Naast de schuur staat een krachtvoersilo met een inhoud van 8 m³.

Schuur 2
De tweede schuur is gebouwd in 1969 en het voorste gedeelte heeft een oppervlakte van circa 250 m². Deze schuur is in gebruik geweest als veestal. De schuur is opgetrokken uit gemetselde gevels, het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten en de vloer is van beton.

De schuur is voorzien van een warmwaterboiler.

Schuur 3
De derde schuur vrij nieuw en is gebouwd in 2015 en heeft een oppervlakte van circa 120 m².
De schuur wordt thans gebruikt als paardenstal en opslag. De gevels zijn opgetrokken uit stalen spanten bekleed met damwandprofielplaten en een zadeldak gedekt met eveneens profielplaten voorzien van een filt om condensvorming aan de binnenzijde van het dak tegen te gaan. De schuur heeft een open front en een onverharde vloer.

Grond

Het totale perceel is 79.900 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Bergen, sectie X, nummers 218, 221, 231, 235 en 236.

Percelen

Het woonhuis met erfperceel is gelegen op 1.53.20 ha ( perceelsnummer218) aan de Oosterdijk 22. Perceel 221 is groot 2.02.40 ha en is gelegen in de ellenboog van de Oosterdijk. De Oosterdijk krult er als het ware omheen die bij het einde aansluit op de Kogendijk.

De percelen 235, 236 en 231 zijn recht tegenover de woning aan de Oosterdijk 22 gelegen. U kijkt dus vanuit de woning op het deze percelen. Naast een ontsluiting aan de Oosterdijk is er ook een ontsluiting middels een heersend recht van overpad vanaf de parallelweg langs de N9. Alle percelen hebben de bestemming agrarisch met waarden, zie bijlagen.

In de percelen zijn diverse leidingen gelegen als gas en water.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -