Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Castricum, Heereweg 52

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Vrijstaande woning op royale kavel met eigen entree tot de duinen

Wonen tegen de prachtige duinen van Castricum aan.

Ligging

• Unieke plek direct aan de duinen
• Ruime kavel van 3.610 m²
• Mogelijkheid om een nieuwe woning te bouwen verder naar achteren op de kavel

Locatie

Wonen tegen de prachtige duinen van Castricum aan.
Direct vanuit de ruime achtertuin van deze woning stapt u in het mooie Noord-Hollands duinreservaat. Het Noord-Hollands Duinreservaat vormt een prachtig gebied. Fietsen, mountainbiken, fijne wandelingen maken of ravotten in de speelbossen zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden in de duinen. Op een steenworp afstand van dit perceel ligt de prachtige Karpervijver, ook wel bekend als het meertje van Vogelenzang. Een mooiere verlenging van uw achtertuin is bijna niet mogelijk. Daarnaast bent u via de Zeeweg ook nog binnen enkele ogenblikken op het strand.

Castricum ligt 20 minuten rijden van de stad Alkmaar en een half uurtje van Amsterdam. Castricum heeft een eigen NS-station met een verbinding naar Amsterdam Centraal (binnen 25 minuten), een uitgebreid voorzieningenaanbod met twee winkelcentra (waarvan een overdekt). Castricum beschikt over meerdere scholen met basis- en middelbaaronderwijs.

Woonhuis

Woonhuis

Deze landelijk gelegen woning is in 1902 gebouwd. De woning heeft een inhoud van circa 220 m³.
Het woonhuis is opgetrokken uit gemetselde gevels met een zadeldak dat gedekt is met pannen. De kozijnen zijn van hout. De begane grond vloeren zijn deels van beton en deels van hout. De verdiepingsvloer is geheel van hout. Het perceel heeft de bestemming wonen.

Begane grond
Via de entree komt u in de hal die toegang biedt tot de keuken en de achterkamer. De woonkamer heeft mooie authentieke raampartijen en ligt aan de voorkant van de woning. Beide kamers worden lokaal gasgestookt

Vanuit de keuken en achterkamer heeft u vrij uitzicht op de duinen. De slaapkamer en badkamer met douche en toilet, zijn op de begane grond. De bovenverdieping is toegankelijk via een vaste trap. Hier vindt u een overloop met bergruimte en twee slaapkamers.

Tuin

Tuin

Direct om het huis zijn twee terrassen gecreëerd. In dit deel staan drie oude kastanjebomen. Door een wijziging van het bestemmingsplan is het mogelijk om een nieuwe woning achter deze kastanjebomen te realiseren.

Bij de huidige woning vindt u enkele schuren voor opslag en een kippenhok. Zo heeft u iedere dag verse eieren.

Grond

Kadastrale kaart

Het totale perceel is 3.610 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Castricum, sectie A, nummers 1253 en 1254.

Bouwt u op deze unieke locatie uw droomhuis?

Zelden komt er zo'n ruim perceel met de duinen als uitloop van uw achtertuin en zo dichtbij de zee te koop.

De woning die nu op het perceel staat is authentiek. Het perceel biedt echter ook de mogelijkheid om er een ruime nieuwe woning op te realiseren. De bestaande woning staat aan de voorzijde van het perceel kort langs de weg. Door een bestemmingswijziging is het nu mogelijk om het bouwvlak naar achteren op het perceel te verplaatsen, achter de drie kastanjebomen. Zo ontstaat er nog meer privacy en een prachtig aangezicht vanaf de straatkant. Voor meer informatie over het verplaatsen van het bouwvlak verwijzen wij u graag naar de bijgevoegde bestemmingsplankaart met de daarbij behorende voorschriften.

Karpervijver

Karpervijver

In het duingebied bevindt zich de prachtige karpervijver. Vanuit uw woning bent u binnen enkele minuten op deze unieke plek.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -