Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Berkhout, Venneweg 3

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Vrij gelegen boerderij op een ruim perceel van circa 16.245 m²

Fraaie boerderij met flinke schuur

- Vrij gelegen op korte afstand van het centrum van Hoorn
- Ruim perceel met een oppervlakte van circa 16.245 m²
- Geschikt voor verschillende gebruiksmogelijkheden

Landelijk wonen aan de Venneweg

Deze prachtige woonboerderij is gelegen aan de Venneweg. Aan de overkant van de woonboerderij bevindt zich camping 't Venhop. Fietsen en wandelen is in deze omgeving prima te doen middels de vele routes die door het landschap gaan naar o.a. Berkhout, Hoorn of richting het zuiden naar Scharwoude. De locatie is gelegen nabij de dorpen Grosthuizen en Berkhout met hun rijke verenigingsleven, een basisschool en diverse sportvoorzieningen.

U bent op enkele minuten van Hoorn verwijderd met al haar voorzieningen zoals winkels, gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc.
Middels de Rijksweg A7 is Amsterdam zeer goed te bereiken. Tevens bent u zo via de Afsluitdijk in Friesland.

De woonboerderij

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1928 en is daarna diverse malen aangepast.
Het zadeldak is gedekt met pannen. De buitengevels zijn gemetseld. De woning bevat overwegend isolatieglas met kunststof kozijnen. De overkapping met luifel is in 2012 geplaatst waardoor u heerlijk buiten kunt zitten.

De voorhuis van de boerderij beschikt over lekker veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte op de begane grond ruim 154 m² en op de verdieping circa 53 m². De boerderij een bruto inhoud van circa 1484 m³. De voorgevel is circa 6 meter breed en de zijgevel circa 10 meter lang, daarachter volgt de stolp welke circa 14 meter breed en 14 meter lang is. De goothoogte bedraagt circa 4 meter en de nokhoogte circa 7,5 meter.
Vloeren op de begane grond zijn deels van beton en deels van hout. De verdiepingsvloer is van hout.
De boerderij is aangesloten op water, elektra en gas. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een CV ketel uit 2003, warm water komt via een geiser. In het bijgebouw is krachtstroom aanwezig.

Indeling

Begane grond

De ruime entreehal bevindt zich aan de zijkant van de boerderij en biedt toegang tot de bijkeuken en de schuur van de boerderij. Het is een moderne hal. Vanuit de hal komt u in de bijkeuken. De bijkeuken beschikt over vloerverwarming.

Vanuit de bijkeuken kunt u naar de keuken, het separaat toilet en de badkamer.
De keuken past bij de uitstraling van de boerderij. Door het raam en de ruime opening naar de woonkamer toe komt er veel lichtinval in de keuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en beschikt over genoeg kast- en werkruimte.
De woonkamer
De woonkamer met een erker biedt verschillende manieren om in te richten. Door de vele raampartijen is het een fijne zonnige en lichte ruimte.
De tuindeuren zitten aan de zuidkant van de woonkamer met aansluitend een ruim terras met luifel waar het in bijna elk jaargetijde heerlijk is genieten door de goede ligging.
Vanuit de woonkamer komt u in een zijkamer welke momenteel als slaapkamer is ingericht.
De badkamer is vanuit de bijkeuken te bereiken. De badkamer beschikt over een bad, douche en wastafel.

Eerste verdieping

Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een zolderruimte. Op twee slaapkamers bevinden dakkapellen waardoor er twee ruime slaapkamers ontstaan.

De ruime stolpboerderij biedt voldoende ruimte op spullen in op te slaan. Naast de ruimte in de stolpboerderij is er nog een riante schuur aanwezig.

De tuin

De tuin is rondom de boerderij gelegen. Dankzij de luifel is er een heerlijke ruimte ontstaan om lekker te relaxen.

De schuur

De onderhoudsarme schuur is gelegen achter de woonboerderij. Het bijgebouw heeft een gebruiksoppervlakte van circa 125 m² en is in 2001 gebouwd.

De schuur is opgetrokken met stalen spanten. De gevels zijn deels voorzien van gemetselde gevels en overgaand met damwandprofielplaten. Het zadeldak is gedekt van asbestcementvrije golfplaten en voorzien van verschillende lichtplaten. De aluminium roldeur is 4 meter breed en voorzien van veel raampartijen voor optimaal licht overdracht.
De inrichting bestaat uit betonvloer met in het midden vrije overspanning voor hoge voertuigen, de overige ruimte is voorzien van een zolderruimte.
Aansluitend is het weiland gelegen dat middels een solide draaihek vanaf het erf bereikbaar is.
De grond is goed ontwaterd en rondom begrensd door een sloot.

Kadastraal

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Wester-Koggenland, sectie AC, nummer 434.

Het perceel is groot circa 1.62.45 ha.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -