Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Wognum , Grote Zomerdijk 12

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Unieke buitenplaats met bijzondere bebouwing, in een parkachtige tuin op circa 4 ha grond

Deze unieke locatie biedt vele gebruiksmogelijkheden, zowel agrarisch, zakelijk als creatief.

BUITENLOCATIE

De buitenlocatie bestaat uit:

•             Woonboerderij

•             Multifunctioneel gastenverblijf (geschikt voor mindervaliden plus verzorger)

•             Voormalig veepaleis

•             Tuinhuis

•             Fantastische parkachtige tuin met diverse waterpartijen

Deze buitenlocatie heeft door haar bijzondere bebouwing en ruime tuin veel mogelijkheden. Naast heerlijk wonen kunt u ook aan activiteiten denken waarvoor rust en ruimte nodig zijn, bijvoorbeeld:

•             Zorgboerderij

•             Teambuilding

•             Meer generatie woning

•             Senioren community

•             Combinatie van wonen en werken

Laat ons weten wat ú wilt doen!

OMGEVING

De locatie heeft het beste van twee werelden. Het ligt heerlijk landelijk, maar toch dicht bij het centrum van Wognum en niet ver van het centrum van Hoorn.

Het centrum van Wognum biedt u vele voorzieningen zoals een supermarkt, slagerij, bakkerij en diverse overige winkels. Ook voor het basis onderwijs kunt u in Wognum terecht. Voor het voortgezet onderwijs zijn er diverse mogelijkheden in Hoorn.

Wognum is gelegen op de oever van een oude stroomgeul. De oever is opgebouwd uit zavelgrond. Net buiten de woonkern bevindt zich tussen Oude Gouw - Kerkstraat en de oude veenstroompjes bij de Baarsdorpermeer/Lekermeer een oude waaierverkaveling. Hierbij behoort de Kromme Leek, die begint bij het Baarsdorpermeer meanderend langs Wognum en via de Zwaagdijk naar Medemblik loopt. De kronkelige loop is zo veel mogelijk behouden gebleven bij de latere ruilverkaveling tussen Wognum en Medemblik.

Woonboerderij ”De Notelaar”

Deze in 1900 gebouwde stolpboerderij is de afgelopen 30 jaar diverse malen verbouwd. Eigenlijk is alleen het vierkant blijven staan en is alles opnieuw opgebouwd. De riante (14 bij 12,90 meter) boerderij heeft een totale inhoud van circa 1.495 m³. De boerderij is opgetrokken uit gemetselde gevels voorzien van spouw.

De boerderij ontleent zijn naam aan de honderden walnotenbomen die in het park geplant zijn en die in de herfst, elk jaar weer, een mooie notenoogst oplevert!

Het piramide dak is gedekt met riet, welke het pand die prachtige uitstraling geeft. De houten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer van hout.

Het huis wordt verwarmd middels cv-combiketels en is voorzien van gas, water, elektra en eigen septictank.

 Vanuit de entreehal met de trap naar de eerste verdieping heeft u toegang tot de woonkamer, bijkeuken, slaapkamers, badkamer en toilet. De ruime woonkamer verkrijgt haar grootte doordat hij over de volledige breedte van de woning ligt en doorloopt tot halverwege de westzijde van de boerderij (L-vorm). 

De half open keuken is het centrale punt in de boerderij en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Verder is er een ruime slaapkamer op de begane grond met separate badkamer met sauna, ligbad met whirlpool, douche en dubbele wastafel en separaat toilet.

De trap brengt u naar de eerste verdieping. Daar bevindt zich 1 grote kamer over de volledige breedte van de verdieping en een nog geheel naar eigen inzicht indeelbare ruimte.

GROND

De stolpboerderij is gelegen op een prachtig stuk land dat volledig is ingericht als bos/parkachtige tuin. Hier kunt u bijvoorbeeld heerlijk wandelen of activiteiten organiseren.

Is de tuin voor u te groot, dan zou u een deel kunnen verkopen aan een agrariër.

De grond bestaat uit kleigrond en is zeer goed bereikbaar via het eigen erf.

Kadastraal bekend:        Gemeente Wognum, sectie O, nummer 323
Grootte:                             4.05.95 ha
Bestemming:                    Agrarisch- bebouwd en onbebouwd

Gastenverblijf

Dit vrijstaande gastenverblijf is rond 1980 gebouwd. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 80 m2. Opgetrokken uit gemetselde gevels, het zadeldak is gedekt met gecoate dakpan -profielplaten en de houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas.

De inrichting van de begane grond is als volgt: via de entree komt u in de woonkamer met pantry/keuken. Er is een badkamer, een aparte bergruimte met aansluiting voor wasmachine en droger en een separaat toilet aanwezig. De eerste verdieping bestaat uit deels een open ruimte naar de woonkamer, deels een gesloten ruimte welke u nog naar eigen wens kunt inrichten.

Voormalig veepaleis

Wij vertelden u al over de bijzondere bebouwing op het perceel. Dit is hier een mooi voorbeeld van. Het pand doet kasteelachtig aan en heeft een oplopende toegangsweg naar de entree. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 170 m2, beschikt over verschillende (open) ruimten met verdiepingsvloer.

Door de prachtige begroeiing aan de buitenzijde van het pand waant u zich in Zuid-Europa.

Theehuisje

Achter op het perceel treft u tussen de bomen een “theehuisje”. Dit theehuisje ligt mooi, maar is wel aan groot onderhoud toe.  Het heeft een oppervlakte van circa 90 m2 en dat geeft u wel de mogelijkheid om hier iets moois terug te plaatsen.

Deze bijzondere locatie biedt veel mogelijkheden. Laat uw creativiteit de loop en bel ons voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging zodat u deze buitenplaats kunt beleven.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -