Details:

Groep:
Agrarisch

Locatie
Spijkerboor, Kanaaldijk 24

Prijs
2.950.000 Prijs op aanvraag
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Unieke agrarische locatie met veel faciliteiten

DE DRIE MORGEN

De locatie heet De Drie Morgen en is een locatie die met liefde voor dier en natuur tot stand is gekomen. Vanuit de passie om met kwaliteitskoeien in een natuurlijke omgeving om te gaan, is de potstal gebouwd voor de Wagyu koeien. Om restaurants en andere koks kennis te laten maken met het Wagyuvlees is een kookgelegenheid gebouwd in de kaakberg. Voor de koeien is naast de potstal ook een kapberg/veestal van 300 m2 aanwezig. 

Naast liefde voor de koeien is er ook een grote passie voor paarden. In de paardenstallen is nu een beperkt aantal boxen ingericht, maar dit is eenvoudig uit te breiden tot 8 paardenboxen. 

Om zowel het land te bewerken als de dieren te verzorgen, zijn er twee bedrijfsgebouwen. Een grote vrijstaande bedrijfsruimte is prima geschikt voor alle landbouwmachines. De tweede bedrijfsruimte is de vrijloophal. Deze ruime hal biedt ruimte om te kunnen werken en dieren te kunnen behandelen. Er is een spoelplaats aanwezig en een kantine. Deze ruimte heeft ook een tijdelijk woonruimte op de verdieping voor bijvoorbeeld stagiaires of personeel. 
Een luxe landhuis van fraaie architectuur wonen aan en boven het water. De gehele locatie ligt er zeer verzorgd bij en de gebouwen zijn in uitstekende staat. De gebouwen zijn slechts enkele jaren geleden gebouwd. Een bijzondere mogelijkheid om hier uw eigen droomlocatie van te maken.

Omgeving

De “De Drie Morgen” is gelegen in Spijkerboor in het Wormer- en Jisperveld, tussen de plaatsen De Rijp, Purmerend en Wormerveer en ligt tussen de dijk van het Noordhollandsch Kanaal en het ruim 600 ha. grote bezit van Natuurmonumenten in dit gebied. Spijkerboor is een dorp in de gemeente Wormerland en is gelegen nabij de uitvalswegen naar Alkmaar, Purmerend en de A7 naar Hoorn en Amsterdam. De locatie is landelijk gelegen en toch goed bereikbaar!

Toepassing

Het geheel aan gebouwen is voor vele toepassingen geschikt. U kunt denken aan:

  • een veehouderij in combinatie met het natuurland
  • het voortzetten van de boerderij met de Wagyukoeien
  • een paardenhouderij
  • een prachtige woon-/zorgboerderij met daarbij veel luxe voorzieningen
  • een geweldige locatie waarbij een combinatie kan worden gemaakt met natuur en lekker eten.

Kortom mogelijkheden genoeg! Wij zijn benieuwd naar uw creativiteit en wensen.

Agrarische en natuurgronden

De gronden bestaan uit veengrond. De weilanden zijn allen zeer goed bereikbaar via een natuurlijk aangelegd verhard kavelpad. De dammen en bruggen verkeren in goede conditie. De bestemming is Agrarisch- bebouwd en onbebouwd en natuur. De 32.05.20 ha is onderverdeeld in circa 1 ha bouwvlak, circa 6.30.20 ha cultuurgrond rondom het erf en de gebouwen met  een reguliere agrarische bestemming en circa 24.75.00 ha is bestemd als natuurland. Voor het natuurland wordt jaarlijks een beheervergoeding uitgekeerd.

Landhuis

Deze in 2006 gebouwde riante (23,50 bij 7,50 meter) en bijzondere woning boven het water is onderheid en heeft een totale inhoud van ruim 1.000m³. De gevels van het huis zijn met hout bekleed, voorzien van spouw met isolatie. Het dak gedekt met riet, wat het pand die prachtige uitstraling geeft, is geïsoleerd en de houten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. De begane grond vloer bestaande uit beton en is voorzien van een grote natuursteen vloer. Het huis wordt verwarmd middels aardwarmte en is voorzien van gas, water, elektra en persriool.Vanuit de woonkamer met vele raampartijen, grote schuifdeuren en open haard heeft u prachtig zicht op het omliggende natuurgebied. U voelt zich hier één met de natuur. Aansluitend treft u de open woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, in het midden de voorzieningenruimte met o.a. toilet en garderobe.

De trap in de woonkamer brengt u naar de eerste verdieping met twee logeerkamers, badkamer met douche en toilet. Er is tevens een separaat toilet aanwezig. Bijzonder is dat verdieping is opgebouwd uit een drietal wooneilanden die u middels een verbindingsbrug door de woonkamer (onderdeel van de vide ruimte) naar het  middendeel van het huis met logeerkamer en badgelegenheid (toilet met douche) brengt. Via een tweede verbindingsbrug treft u de werkkamer en de grote slaapkamer met badkamer voorzien van douche, bad,  toilet, bidet en inloopkast aan.

Bijgebouw

Dit in circa 1997 gebouwde bijgebouw is onderheid, voorzien van gemetselde gevels met spouw. Het dak is gedekt met pannen,  de houten kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. De vloeren zijn van beton. Het heeft een afmeting van 9 bij 7 meter en heeft een totale inhoud van circa 350 m³.

Potstal

Deze onderheide potstal is in 2007 gebouwd en heeft een oppervlakte van circa 980 m² plus circa 772 m² overdekte mestopslag met deels onderkeldering (480 m²). De goothoogte is circa 4 meter en nokhoogte is circa 8,5 meter.

De potstal bestaat uit een helling deel (ligplaatsen) en een vlak deel waar een mestketting overheen loopt die de vloer schoon houdt.

De stal beschikt over beton gestorte vloeren, hellingdeel, gemetselde borstwering en gepotdekselde gevels. Het pand bestaat uit een stalen spantconstructie met zadeldak gedekt met asbestvrije vezelcement golfplaten. Nok is deels voorzien van een 4 meter brede licht doorlatende ventilatiekap (automatisch met weerstation). Er zijn diverse aluminium schuifdeuren en loopdeuren.

De stal is ingericht als hellingstal met verschillende groepsafdelingen, voorzien van Zweeds zelfsluitend voerhek, elektrische borstelinstallaties, automatische stroverdeler en mestschuifsysteem waarbij de vaste mest wordt gescheiden van de dunne fractie. De stal is tevens voorzien van een afgescheiden ruimte voor kleine groepshuisvesting met zolderruimte aan de voorzijde.

Kapberg/veestal

De uit een stalen spantconstructie met vrije overspanning bestaande 300m² potstalruimte is in 2007 gebouwd, bestaande uit verharde vloer, met deels gepotdekselde gevels en een deels open front. Het zadeldak is gedekt met vezelcementplaten. De goothoogte is circa 4 meter en de nok hoogte circa 6,70 meter. Er zijn drie grote vrijloopafdelingen met zelfsluitend voerhek en 2 spantvakken ingericht voor stro opslag.

Vrijloophal

De vrijloophal is gebouwd in 2007 als rijhal voor paarden, waarbij de inrichting nu is aangepast naar het gebruik voor koeien en heeft een oppervlakte van circa 760 m² potstalruimte, circa 78 m² ondersteunende en voorbereidende werk- / behandelruimte met spoelplaats en kantine.

Op de verdieping beschikt het over circa 78 m² kantoorruimte voorzien van douche/toilet en kantoor met kitchenette.

Het onderheide pand heeft een stalen spantconstructie met vrije overspanning een zadeldak gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen met dakpanmotief, de nok (7,80 meter hoog) is voorzien van een 4 meter brede licht doorlatende ventilatiekap. In de potstalruimte is er een onverharde vloer, de behandelruimte heeft een betonvloer. De gevels hebben een gemetselde borstwering overgaand in deels gepotdekselde gevels voorzien van een open front met windbreekgaas.

Paardenstallen

De paardenstallen zijn gebouwd in 2007 en hebben een oppervlakte van circa 124 m² en zijn onderheid. De stalen spantconstructie heeft een vrije overspanning. De gevels zijn gemetseld en de vloeren zijn verhard. Het asymmetrisch zadeldak is gedekt met damwandprofielplaten met dakpanmotief op isolatieplaat de stallen beschikken over een open front. De goothoogte is circa 2,20 / 2,70 meter, de nokhoogte circa 4,50 meter.

Op dit moment zijn de stallen is gebruik als opslagruimte/machineberging, maar deze zijn prima in te richten met 8 paardenstallen. Een van de boxen doet thans dienst als quarantainestal en twee paardenstallen zijn ingericht met potstalbodem.

Stapmolen

De stapmolen voor het trainen van meerdere paarden (apparatuur ontbreekt thans) is tevens gebouwd in 2007 en heeft een doorsnede van 16 meter en is hiermee geschikt voor 4 paarden. Het bestaat uit een stalen constructie met gemetselde borstwering en een dak gedekt met pannen en een straatstenenvloer.

Vrijstaande bedrijfsruimte

Deze vrijstaande bedrijfsruimte bestaande uit circa 209 m² machineberging, circa 140 m² zwembadruimte met sauna en sanitair ruimte en circa 35 m² kelderruimte is in 1994 / 2007 gebouwd. Het pand bestaat uit beton gestorte vloeren en kelders, gemetselde gevels bekleed met gepotdekseld hout een stalen spantconstructie, zadeldak gedekt met geïsoleerde sandwichpanelen met dakpanmotief, nok voorzien van 4 meter brede licht doorlatende ventilatiekap. De goothoogte is circa 2,20 meter en de nokhoogte circa 6 meter.

De inrichting van deze bedrijfsruimte is als volgt: Er is een machineberging aan de achterzijde, de voorzijde is voorzien van verkleedruimte, douche, toilet en ontspanningsruimte met topisch zwembad en sauna. Tevens beschikt dit pand onder de machineberging over een wijnkelder.

Kaakberg

De kaakberg in 2007 gebouwd, verbind machineberging en kapberg met elkaar. De goothoogte ligt op 5,20 meter en de nokhoogte is 7,60 meter. Opgetrokken uit een stalen spantconstructie, met verharde vloer en geïsoleerde gepotdekselde gevels, hardhouten kozijnen en piramidedak gedekt met riet en isolatie onderschoten.

Het geheel bestaat uit circa 64 m² carport op de begane grond en circa 64 m² op de verdieping. Hier treft u een gezellige, goed uitgeruste zitruimte, voorzien van een semiprofessionele keukeninrichting met twee ovens, frituur, afwasmachine, koel- vriescombinatie met extra grote vriezer / houtkachel.  In de keuken kan gemakkelijk voor 15 personen op hoog niveau worden gekookt om koks kennis te laten maken met het Wagyuvlees.


Aanlegsteigers en verharding 

Het terrein beschikt over diverse bruggen, aanlegsteigers, circa 2.500 m² verharding bestaande uit straatstenen en betonplaten.

Voor meer informatie of een uitgebreide bezichtiging bel of mail ons.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -