Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Spanbroek, Spanbroekerweg 12

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Stolpboerderij geschikt voor dubbele bewoning, met paardenstal en paddock

Met twee gezinnen op één erf wonen? Veel ruimte voor uzelf en om u heen?

Achtergevel

- Stolpboerderij geschikt voor meerdere doeleinden
- Buitenlocatie met ruime tuin
- Gelegen op een kavel van 3.750 m²
- Vrij uitzicht

Riant buiten wonen met alle gemakken van het dorp Spanbroek dichtbij.

De warme bakker om de hoek, centrum met veel winkels op loopafstand, bushalte op een paar honderd meter en het treinstation op fietsafstand. En dat allemaal op 35 autominuten van Amsterdam. Deze stolpboerderij uit circa 1820 is geschikt voor meerdere doeleinden; als gezinswoning, als kangoeroewoning bijvoorbeeld met inwonende ouders), dubbele bewoning, als gezinswoning met praktijk zoals bijvoorbeeld kunstatelier, lesgeven, schoonheidssalon, maar ook werkplaats, bed & breakfast en vele andere mogelijkheden.

De buitenlocatie bestaat uit:
- Woonboerderij
- Paardenstallen
- Groot perceel grond

Spanbroek

De kern van Spanbroek heeft ongeveer 2.000 inwoners. Het dorp was tot het begin van de 20e eeuw een typisch agrarische kern. Vanaf de jaren zestig van de 20 eeuw werd Spanbroek uitgebreid met nieuwbouwwijken. Aan het eind van die eeuw was Spanbroek samengesmolten met Opmeer. Aan de buitenranden vindt men nog het oude open karakter, vooral ten zuiden van Spanbroek, rond Zandwerven.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Deen supermarkt, maar er is ook een slager en een bakker. Ook vindt u in Spanbroek onder andere een Etos, Hema en een Marskramer. Elke dinsdag is er een weekmarkt. In mei is er op de maandag van de kermis een lappenmarkt. Op de eerste zaterdag van september is er een jaarmarkt.

Scholen en kinderopvang zijn aanwezig in Spanbroek. Spanbroek heeft een eigen voetbalvereniging en eigen sportschool waar u kunt deelnemen aan diverse sportactiviteiten. Voor de sportievelingen is er ook een groot sportcomplex in het nabijgelegen Hoogwoud. Rondom liggen steden zoals Alkmaar, Schagen, Hoorn en Enkhuizen, waar u gemakkelijk heen rijdt (auto, fiets of openbaar vervoer). Zelfs Amsterdam is vanuit Spanbroek prima te bereiken, in een half uurtje bent u op de ring A10.

Stolpboerderij

Aanzicht

De stolpboerderij is oorspronkelijk gebouwd in circa 1820 en is in 1995 verbouwd tot woonboerderij waar thans drie gezinnen wonen. De stolpboerderij heeft nog de agrarische bestemming. Doordat de huidige bewoning plaats heeft middels ouders - kinderen – kleinkinderen is boerderij nog niet gesplitst volgens het bestemmingsplan in verschillende woonbestemmingen. Dit betekent dat u de woning zelfstandig als één woning kunt bewonen. Maar ook vrij bent de boerderij te splitsen in twee separate wooneenheden middels een verzoek tot bestemmingsplanwijziging bij de gemeente. Gemeente heeft aangegeven dat hier mogelijkheden voor zijn mits de agrarische bestemming wordt omgezet naar wonen en de woning straatgericht wordt gesplitst. U kunt hierdoor nog zelf de indeling bepalen. De woning heeft een inhoud van maar liefst circa 1.561 m³.

De stolpboerderij is opgetrokken uit een houten vierkant met gemetselde gevels, rieten schilddak met pannenspiegel op het zuiden. Vloeren zijn deels van beton en deels van hout. De raamkozijnen zijn van hout met isolerende beglazing.

De stolpboerderij is aangesloten op water, gas, elektra en het riool en er is kabel tv.
Het perceel is heeft de bestemming wonen en agrarisch.

Indeling
Begane grond

Plattegrond begane grond
Op de begane grond bevindt zich de eerste woonkamer met gesloten keuken en twee kamers. Via een aansluitende hal komt u in de badkamer en het separaat toilet. Aan de andere kant van de stolpboerderij vindt u de tweede woonkamer met open keuken. De aansluitende hal geeft toegang tot twee kamers, de badkamer en het separaat toilet. Via de andere hal is er toegang tot nog twee slaapkamers. Vanuit de tuin heeft u toegang tot de serre.

Eerste verdieping

Plattegrond eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevindt zich de derde woonkamer met royale keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Daarnaast is er nog een ruime berging die voor diverse doeleinden kan worden gebruikt.

Begane grond, woonkamer 1 en gerelateerde kamers
Woonkamer 1 is gericht naar de weg kant en wordt nu bewoond door de ouders. Aan dit deel zijn twee slaapkamers toegewezen. De woning is nog vrij te verdelen bij splitsing. Nu kan men nog door de gehele stolpboerderij bewegen, indien gewenst.

De woning heeft een zijterras gelegen op het westen.

Begane grond, woonkamer 2 en gerelateerde kamers

Woonkamer 2

Woonkamer 2 is gericht op het zuiden en kijkt uit op de paddock. Vanuit der serre kunt u heerlijk genietend van het zonnetje kijken over de weilanden. Op dit moment zijn vier kamers toegewezen aan deze woonruimte. Tevens beschikt deze woonruimte over een badkamer met lichtbad en separaat toilet. Zoals gezegd is de woning nog vrij te verdelen bij splitsing.

Eerste verdieping

Woonkamer eerste verdieping

Op de eerste verdieping is de woonkamer naar het zuiden gericht. Midden in het karakteristieke vierkant is de royale keuken gesitueerd.

Bijgebouwen

Bijgebouw

Stolpschuur
De locatie beschikt over een stolpschuur met een afmeting van 12,25 meter bij 10,43 meter. De schuur wordt thans gebruikt voor de opslag van hooi, stro en tuinmachines.
De gevels zijn opgetrokken deels uit steen en deels gepotdekselt hout. Het schilddak is gedekt deels met pannen en deels met riet.

Paardenstal
De paardenstal is opgetrokken uit gepotdekseld hout voorzien van een zadeldak gedekt met vezelcementplaten. De paardenstal heeft een afmeting van circa 5 meter bij 8 meter en is voorzien van twee extra grote paardenboxen van 3 bij 5 meter.

Paddock
De paddock bestaat uit een houten afscheiding. De bodem is voorzien van grof zand met een drainagesysteem. De afmeting van de paddock is 10 bij 24 meter.

Grond

Het totale perceel is 3.750 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Opmeer, sectie X, nummer 19.

Bel of mail ons voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging zodat u deze mooie locatie met zijn mogelijkheden zelf kan gaan ervaren.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -