Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Abbekerk, Dorpsstraat 37

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Sfeervolle stolpboerderij op royale kavel met vrij uitzicht over de landerijen

Gelegen in de lintbebouwing, aan de karakteristieke Dorpsstraat van Abbekerk staat deze riet-gedekte stolpboerderij met fraaie authentieke details- Rijksmonument gelegen aan het karakteristieke lint van Abbekerk

Perceel

- Ruim perceel van 4.350 m² met vrij uitzicht over de landerijen
- Bewaard gebleven authentieke details
- Mogelijkheid voor praktijkruimte, atelierruimte of extra slaapkamers
- Op korte afstand van de A7 richting Amsterdam en Leeuwarden

Landelijk wonen in een authentieke stolpboerderij met fraaie details.

Achter aanzicht gevel

Gelegen in de lintbebouwing, aan de karakteristieke Dorpsstraat van Abbekerk staat deze riet-gedekte stolpboerderij. De authentieke stolpboerderij heeft fraaie bewaard gebleven details zoals de houten geveltop, de zes-ruitenvensters en andere sfeervolle details door de gehele boerderij. Kenmerkend aan Abbekerk is het prachtige landschap van groene velden met her en der een stolpboerderij.

Abbekerk heeft een eigen aansluiting op de Rijksweg A7 waardoor o.a. Hoorn en Amsterdam goed te bereiken zijn. Abbekerk beschikt over onder andere een basisschool, een peuterspeelzaal, een openluchtzwembad, sportverenigingen, een bibliotheek, een supermarkt, een eetcafé/snackbar en een busstation. Ook is er een huisartsenpost en een tandarts.

De stolpboerderij

Deze riet-gedekte stolpboerderij is in circa 1806 gebouwd. De boerderij heeft een woonoppervlakte van maar liefst circa 300 m² en heeft een inhoud van circa 2.000 m³.
De boerderij is opgetrokken uit gemetselde buitengevels, houten kozijnen, schilddak gedekt met riet, het staarstuk is gedekt met pannen.
De boerderij is aangesloten op water, gas, elektra en het riool en heeft een combi CV ketel.

Indeling

Plattegrond begane grond

Begane grond
Via de entree komt u binnen in de hal van de boerderij. De hal biedt u toegang tot de aan de voorzijde van de woning gesitueerde (slaap) kamers. Eén van de kamers is voorzien van een authentieke schouw en heeft een inloopkast en de andere kamer is voorzien van twee vaste kasten. Via de hal heeft u verder nog toegang tot de badkamer welke voorzien is van een authentiek ligbad op pootjes, een inloopdouche en een dubbele wastafel. Tevens is de badkamer voorzien van vloerverwarming. 

Badkamer

Naast de badkamer is de separaat toilet met fonteintje gesitueerd.
Tegenover de badkamer heeft u vanuit de hal toegang tot een tweede inloopkast. Ook treft u hier nog een vaste kast.

Inloopkast

De sfeervolle woonkamer bevindt zich aan het einde van de hal. De woonkamer heeft vele fraaie bewaard gebleven details zoals een authentieke schouw met tegeltjes welke de bijbel illustreren, twee bedstedes en twee vaste kasten. Tevens heeft de woonkamer vele raampartijen die zorgen voor een lichte ruimte.

Woonkamer

Vanuit de woonkamer betreedt u de ruime woonkeuken welke aan de achterzijde van de boerderij is gelegen. De landelijk ingerichte keuken vormt het hart van de boerderij. Er is genoeg ruimte voor een mooie grote eettafel en de vele raampartijen zorgen voor een zeer aangename lichte ruimte. Kortom, echt een keuken om in te leven met het hele gezin.
De keuken is onder andere voorzien van een 6-pits gasfornuis met afzuigschouw en een apart granieten aanrechtblad met spoelbak welke door de geblokte tegeltjes een authentieke uitstraling heeft.

Keuken

Via het tochtportaal in de keuken komt u in de zij-tuin.

Vanuit de keuken komt u in de voormalige koegang. Deze ruimte met veel licht leent zich voor talloze hobby's zoals bijvoorbeeld schilderen maar kan ook prima als kantoor en/of praktijkruimte worden ingevuld. Deze ruimte geeft u toegang naar de bijkeuken, de hal met het tweede toilet en de tuin. Tevens bevindt zich in deze ruimte de vaste trap naar de verdieping. Via de bijkeuken heeft u toegang tot de tweede badkamer welke is voorzien van een douche en de wasmachineaansluiting en tot de voormalige dars ruimte. De dars is een grote open ruimte met vele gebruiksmogelijkheden. In de dars bevindt zich tevens nog een grote bergruimte met wasbak en watervoorziening.

Eerste verdieping

Plattegrond verdieping

Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime overloop met toegang tot de slaapkamer. De slaapkamer is voorzien van twee dakramen en heeft tien vaste kasten onder de kap.

De schuur

Schuur

De vrijstaande schuur met vliering (circa 60 m²) is voorzien van elektra en water. Deze schuur doet dienst als opslagruimte.

De tuin

Tuin

De ruime tuin met een oppervlakte van circa 4.350 m² is gelegen rondom de boerderij. De tuin is verzorgd aangelegd met onder andere een ruim terras, diverse bomen en beplanting en een weide. Op het terras, gelegen aan de achterzijde van de boerderij, kunt u genieten van een heerlijk zonnetje en een prachtige uitzicht. Naast de eerder vermelde grote schuur staat er in de tuin nog een kleinere schuur die dienst doet als opslagruimte en een kippenhok.

Het perceel

Kadastrale kaart

 

Het totale perceel is circa 4.350 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Noorder-Koggeland, sectie U, nummer 295.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -