Details:

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Groep:
Landelijk

Locatie
Schagen, Oudedijk 1C

Prijs
€ 640.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Prachtige vrij gelegen bouwkavel met ruim 18.853 m²

Landelijk gelegen bouwperceel op korte afstand van het stadscentrum van Schagen

  • Bouwperceel in combinatie met agrarische grond
  • Ruime bebouwingsmogelijkheden
  • Ideaal perceel voor de hobbymatige paardenliefhebbers

 

De locatie

Ligging

Net buiten het stadje Schagen, aan de Oudedijk te Schagen, in het landelijke West-Friesland, midden in het weidelandschap ligt deze prachtige locatie. De kavel biedt vrij uitzicht aan zowel de voorkant als aan de achterkant en ligt aan de voet van de Westfriese Omringdijk. Deze eeuwenoude dijk verbindt Schagen met onder andere Hoorn, Medemblik en Alkmaar en is een provinciaal monument.

De kavel ligt op circa 2,8 kilometer van het centrum van Schagen. Schagen is met al haar voorzieningen zoals onder andere een overdekt winkelcentrum, de vele eet- en drinkgelegenheden en terrassen rond het gezellige marktplein, een bioscoop en een zwembad een zeer gezellige stad met een dorpse gemoedelijkheid. Schagen organiseert het gehele jaar diverse evenementen zoals de Paasvee-tentoonstelling en Popweekend.

Er zijn diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving van Schagen waarin u de prachtige omgeving kunt ontdekken. De wegenstructuur is eveneens zeer geschikt voor paardenliefhebbers. Vanuit Schagen bent u ook snel bij de badplaatsen Groote Keeten, Callantsoog en Sint Maartenszee.

Uw eigen droomhuis

Woning mogelijkheid

                                                            Impressie

Slechts zelden komt er een plek vrij die zo fraai landelijk gelegen is met toch alle voorzieningen dichtbij. Met ruim 18.853 m² heeft u de privacy en ruimte die u zoekt als u een royale nieuwe woning wilt bouwen.

Op het perceel is inmiddels een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van een royale vrijstaande, riet gedekte woning. Spreekt dit ontwerp u aan? Dan kunt u per ommegaande bouwen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een ander ontwerp te kiezen. U bent vrij in het ontwerp van uw droomhuis binnen de kaders van de bouwvoorschriften en de welstandsbeoordeling.

De extra grond biedt mogelijkheid voor het houden van paarden

Voor de hobbymatige paarden- of andere dieren liefhebber is het een ideale kavel. U kunt naast het hoofdgebouw ook een bijgebouw plaatsen. De gezamenlijke oppervlakte aan bebouwing, met inbegrip van het hoofdgebouw mag niet meer bedragen dan 300 m².

Fraaie kavel

Kavel

De kavel is overwegend rechthoekig van vorm. Van de circa 18.853 m² heeft circa 1.950 m² de bestemming wonen. Het daarachter gelegen weiland heeft de bestemming agrarisch onbebouwd. Op het bouwvlak mag een vrijstaande woning worden gebouwd met een goothoogte van maximaal 3,5 meter. De nok mag tot een hoogte van maximaal 8 meter.

Het bebouwingsvlak is circa 12 meter breed en circa 22 meter diep. Binnen het bebouwingsvlak dient u uw woning te bouwen. Op het bestemmingsplankaart ziet u in het rood weergeven waar u de woning op het perceel kunt bouwen.

De bestemming

Bestemming

Het perceel heeft deels de bestemming wonen, deels de bestemming agrarisch en deels verkeer.
Er mag een vrijstaande woning worden gebouwd met een goothoogte van maximaal 3,5 meter en een nokhoogte van maximaal 8 meter. De oppervlakte van het hoofdgebouw mag niet meer dan 225 m² bedragen.

Bestemming: Bestemmingsplan Oudedijk 3 te Schagen, gemeente Schagen, vastgesteld op 30 juni 2015.
                      Bestemmingsplan Landelijk Gebied Schagen, gemeente Schagen, vastgesteld op 29 juni 2015.

Het perceel

Kadaster

Het totale perceel is totaal circa 18.853 m² groot. De grond is kadastraal bekend als gemeente Schagen, sectie H, nummers 522, 523 en 525.

 

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -