Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Oost-Graftdijk, Oostgraftdijk 38

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Uniek gelegen vrijstaand woonhuis met vrij uitzicht

In 2009 gebouwde unieke woning met autentieke details

Ligging 

• Prachtig vrij uitzicht, voor over het water en achter over de weilanden
• Mogelijkheid tot het kunnen aanleggen van een boot voor de woning

Vrij wonen aan de Oostgraftdijk met prachtig uitzicht over water en weilanden

Ligging

Gelegen aan de sfeervolle Oostgraftdijk staat dit nog jonge vrijstaande woonhuis welke in 2009 opnieuw is gebouwd. Het woonhuis heeft zowel aan de voor- als achterkant uitzicht over de prachtige omgeving. Je zult hier maar wonen; met de Starnmeerpolder als voortuin en het voormalig Schermereiland als achtertuin!

De omgevingOost-Graftdijk is een klein dorp in de gemeente Alkmaar die gelegen is aan het Noord-Hollands kanaal. Circa een zestigtal woningen staan aan een dijk met hoge rietkragen, meer is Oost-Graftdijk bijna niet. Sloten, veenakkers, dijken, weidevogels en helemaal in de verte de molens van de Schermer. Het dorp biedt prachtige vergezichten over het vlakke land; om zo in een lijstje te doen en aan de muur te hangen.

Oost-Graftdijk beschikt over een basisschool, sportvelden en horeca gelegenheid op loopafstand. Op enkele kilometers ligt het historische dorp De Rijp dat zich kenmerkt door zijn vele authentieke monumenten en uitstekende voorzieningen. In De Rijp treft u sportfaciliteiten zoals voetbalvelden en een sporthal, basisscholen, huisartsenpraktijken met apotheek en een winkelcentrum met onder andere een bakker, slagerij, drogisterij, supermarkt en een bloemist. In het centrum van het dorp zijn tevens meerdere horecagelegenheden.

Via de N244 is er rechtstreekse aansluiting op de Rijksweg A7 waardoor onder andere Amsterdam en het nabij gelegen Purmerend goed te bereiken zijn. Ook Alkmaar is middels de N244 goed bereikbaar. Vanaf het nabij gelegen busstation in De Rijp is er rechtstreeks verbinding met onder andere Amsterdam en Alkmaar.

Het woonhuis

Woonhuis

Deze jonge woning is in 2009 volledig opnieuw gebouwd. Het bouwjaar van de oorspronkelijke woning was omstreeks 1898. Gekozen is voor prachtige details, in zowel het binnen- als buiten houtwerk even als de luikjes bij de ramen. De woning sluit goed aan in de bouwstijlen van zijn omgeving. Bij het woonhuis horen twee kadastrale percelen, één van circa 150 m2 waar het woonhuis op staat en aan de achterzijde bevindt zich nog een kavel van 61 m² welke in gebruik is als tuin.

Het woonhuis is opgetrokken uit gemetselde gevels met een zadeldak welke gedekt is met pannen. De topgevels zijn deels gedekt met hout. Verder is de woning voorzien van houten kozijnen met isolatieglas. De begane grond vloer is van beton en is voorzien van vloerverwarming. De verdiepingsvloer is van hout. Het woonhuis is aangesloten op water, elektra, gas en het riool en er is een combi CV ketel. Tevens beschikt de woning over een energielabel A.
De woning heeft een woonoppervlakte van circa 106 m² en een inhoud van circa 400 m³.

Indeling

Begane grond

De entreehal bevindt zich aan de linkerkant van het woonhuis. Vanuit deze hal heeft u toegang tot de verschillende vertrekken van het woonhuis zoals de woonkamer en keuken, de badkamer en het toilet.

De aan de voorzijde van de woning gelegen woonkamer met open keuken is door de combinatie van de vele raampartijen, de lichte plavuizen vloer en de witte strakke wanden heerlijk licht en rustgevend. De begane grond is voorzien van vloerverwarming.
Ook de open keuken is licht van kleur en heeft een moderne look met toch ook een landelijke touch. De keuken heeft naast een ruim werkblad nog een aparte kastenwandopstelling welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur en nog meer kastruimte.

Woonkamer

De houten open trap naar de verdieping geeft een gezellig en speels effect aan de ruimte.
De tuin is bereikbaar via de openslaande deuren in de woonkamer.
Het hele huis is tevens voorzien van sfeervolle LED inbouwspotjes.

Vanuit zowel de woonkamer als de keuken heeft u fantastisch uitzicht over het Noord-Hollands kanaal en de weilanden. Een heerlijke plek om te genieten van de rust, de vrijheid en het fantastische uitzicht.

Keuken

De badkamer is smaakvol ingericht en er is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.
Hier is ook gekozen voor een lichte kleurstelling van de tegels en het sanitair. De luxe inloopdouche is voorzien van een in het plafond ingebouwde regendouche maar heeft ook een losse handdouche. Naast de inloopdouche is de badkamer voorzien van een ligbad en een wastafelmeubel met wasbak en dubbele kraan. Tevens is er ook nog een losse badkamerkast en een design handdoeken radiator. Ook de badkamer is voorzien van vloerverwarming.

De verdieping

De drie slaapkamers die de woning telt bevinden zich alle drie op de verdieping.

De eerste slaapkamer, de grootste, is gelegen aan de achterzijde van de woning en heeft naast een normaal raampartij ook nog openslaande deuren met een frans balkon. Tevens is de kamer voorzien van een riante inloopkast. In de (inloop)kast bevindt zich nog de vlizotrap naar de zolderruimte van de woning.
De andere twee slaapkamers zijn ook lekker ruim en liggen aan de voorkant van de woning. De grote dakkapellen zorgen voor nog meer extra benutbare leefruimte en heerlijk veel daglicht in de kamers. Deze kamers zijn hetzelfde maar dan gespiegeld.
Alle drie de kamers zijn bereikbaar vanaf de overloop van de verdieping. Naast de drie slaapkamers is er ook nog een separaat toilet aanwezig welke ook bereikbaar is vanaf de overloop.

De tuin

Tuin

Aan de achterkant van de woning bevindt zich het tuin gedeelte. Hier staat een lekkere ruime schuurruimte van bijna 27 m². Deze schuurruimte is ook zeer geschikt als werkplaats, hobby- of opslag ruimte aan huis. De schuur heeft naast een loopdeur ook hele handige openslaande deuren aan de kant van de weg. In 2013 is de schuur gerenoveerd.

Aan de andere kant van de weg, die langs de tuin loopt, ligt nog een stukje tuin, ook wel 'de Over-tuin', die nog bij de woning hoort. Deze Over-tuin grenst aan het open gebied en vanaf dit plekje kunt u heerlijk genieten van de aangrenzende, rustgevende weilanden. Aan deze kant, aan de verlaagde zit, kan er een boot worden aangelegd waardoor de prachtige 'Eilands polder' ook via de boot te verkennen zijn.

De beschoeiing van de Over-tuin is in 2013 geheel vernieuwd met gerecyclede kunststof elementen en is dus onderhoudsvrij.

Uitzicht

Het perceel

Het totale perceel is circa 211 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Graft-De Rijp, sectie G, nummers 208 en 1104.

Persoonlijke ligplaats

Onder voorwaarden is het mogelijk om een ontheffing te krijgen voor het kunnen aanleggen van een boot voor de woning.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -