Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Noordbeemster, Middenweg 43

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Stolpboerderij met ruim 1.000 m² bijgebouwen

Stolpboerderij in de Beemster totaal gelegen op circa 1 hectare

• Stolpboerderij met ruim 1.000 m² bijgebouwen
• Prachtige ligging met vrij uitzicht
• Ideaal voor de paardenliefhebber
• Mogelijkheid tot eventueel meer grond aankopen
• Centrale ligging en goede verbindingen middels uitvalswegen en gelegen nabij bushalte richting Hoorn, Alkmaar, Purmerend en Amsterdam

Stolpboerderij met bijgebouwen

Deze boerderij is gelegen aan de Middenweg 43 te Noordbeemster tussen Avenhorn en Middenbeemster. De boerderij is gelegen op circa 10.000 m² onder- en omliggende grond met ruim 1.000 m² aan bijgebouwen. De bijgebouwen zijn door de huidige eigenaar gebruikt ten behoeve van een melkveebedrijf. De bijgebouwen zijn geschikt voor bijv. omzetting naar een paardenpension.

De Beemster staat bekend om zijn goede kaas, gezellige restaurants, cafés en Resort & sauna Fort Beemster. In het dorp kan je voor de dagelijkse boodschappen terecht aan de Rijperweg waar onder andere een bakker, slager en diverse supermarkten zijn gevestigd. Ook is er is een openbare basisschool aanwezig en een katholieke basisschool is aanwezig in Westbeemster. Er zijn meerdere sportverenigingen, waaronder drie voetbalclubs, een ijsbaan, een jeu des boules vereniging, tennisclub, sporthal met borstelbaan voor ski les. Daarnaast is er een actieve buurtvereniging die voor leden leuke dingen organiseert zoals de puzzeltocht op burendag, paaseieren zoeken bij de Bonte Klaver, klaverjas avonden, workshops etc. Tevens is er ieder jaar een Beemster feestweek met maar liefst 10 dagen feest. Kortom genoeg leuke activiteiten in de buurt.

De locatie is zeer centraal gelegen nabij uitvalswegen. Alkmaar, Purmerend en Hoorn zijn in circa 20 minuten te bereiken met de auto en Amsterdam in circa 30 minuten. Via de nabij gelegen bushalte zijn Avenhorn, Alkmaar, Amsterdam, Hoorn en Purmerend met het openbaar vervoer ook zeer goed bereikbaar.

Het perceel met boerderij, erf en bijgebouwen heeft een totale oppervlakte van circa 1 ha. De achtergelegen cultuurgrond zal apart worden verkocht. Het is mogelijk om naast het bestaande erf extra grond bij te kopen.

De stolpboerderij

De stolpboerderij is gebouwd in circa 1850 en is daarna diverse malen verbouwd. De boerderij heeft een houten vierkant en is opgetrokken uit gemetselde gevels voorzien van voorzetwanden. Het schilddak is gedekt met pannen en met hout en riet onderschoten. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van isolatieglas. De begane grond vloer is deels van beton en deels hout. De stolpboerderij heeft een woonoppervlakte van circa 219 m², een inhoud van circa 575 m³ en de overige inpandige ruimte is 888m2 groot. De goothoogte is circa 3 meter en de nokhoogte is circa 11 meter.

De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er glasvezel kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een cv-combiketel.

Vanaf de voorzijde van de boerderij ziet u de zon opkomen en aan de achterzijde kunt u genieten van de zonsondergangen.

Woongedeelte

Op de begane grond bevindt zich de entree/hal, een bijkeuken met toilet, de woonkeuken, woonkamer, een slaapkamer voorzien van een kledingkast, een badkamer en de bijkeuken. De woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de boerderij en beschikt over diverse raampartijen. Om het wooncomfort te vergroten is er een gaskachel aanwezig. De sfeervolle balken zijn grotendeels in het zicht wat de ruimte bijzonder maakt. De wanden zijn netjes afgewerkt en het plafond is voorzien van een houten afwerking met balken. De vloer is afgewerkt met houten vloerdelen.

Woonkeuken

 

De eethoek is zeer licht door de vele raampartijen over de gehele breedte. Vanaf de eettafel kijkt u aan de voorzijde uit op de Middenweg en aan de zijkant uit over de landerijen. Er is ruimte voor het plaatsen van een ruime eettafel. De L-vormige keuken is voorzien van boven- en onderkasten. Er is dus genoeg opbergruimte aanwezig. De kasten zijn houtkleurig en er is diverse inbouwapparatuur aanwezig zoals; een gaskookplaat, wasemkap, vaatwasser wasbak met mengkraan en een heteluchtoven.

Bijkeuken

De bijkeuken is grotendeels betegeld. De deur in de deur in de bijkeuken komt uit in de tuin aan de zijkant. Hier is ook de wasmachine-droger opstelling en een wastafel met kraan aanwezig.

Slaapkamer en badkamer (begane grond)

 

Op de begane grond is een slaapkamer aanwezig. Dit maakt de woning levensloopbestendig.
De slaapkamer is voorzien van een groot raampartij en op de vloer is een keurige laminaatvloer aangebracht.
De badkamer op de begane grond is voorzien van douche, ligbad, wastafel met meubel en spiegel en toilet.

Slaapkamers


Op de eerste verdieping bevindt zich de overloop, een drietal slaapkamers en de tweede badkamer.
De slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de boerderij en beschikken alleen over raampartijen. De wanden zijn netjes afgewerkt en de laminaatvloer is doorgetrokken over de gehele verdieping.

Badkamer verdieping

 

De badkamer op de verdieping beschikt over een douche, wastafel met spiegel en toilet.

Indeling zolder

De zolder is momenteel in gebruik als bergruimte en kan dus geheel naar eigen wens worden ingedeeld.

Tuinhuis

Het tuinhuis heeft een oppervlakte van circa 22 m², is recent gebouwd en biedt meer dan genoeg bergruimte voor de opslag van uw tuinspullen. De gevels zijn deels opgetrokken uit gemetselde borstwering overgaand in geïsoleerde damwandprofielplaten. Het zadeldak is voorzien van geïsoleerde golfplaten waardoor het een comfortabele ruimte is.

Tuin

De tuin is gelegen op het zuiden en heeft een gezellig zonnig terras. Door de bomen biedt de tuin voldoende schaduwplekken en blijft de stolpboerderij zomers ook koel door de bomen. Er staat o.a. een walnotenboom, twee kastanje bomen en een perenboom. Het prieeltje is voorzien van elektriciteit. Aan de achterzijde van het perceel staan rabarberplanten.

Overige bijgebouwen

Op het erf staat een ligboxenstal en een werktuigenschuur. U kunt aan de schuren een andere invulling geven, bijvoorbeeld voor paarden. De gemeente kan een omgevingsvergunning verlenen voor het aanleggen van een paardenbak. De gemeente (burgemeesters en wethouders) kan tevens eventueel de bestemming van Agrarisch naar Agrarisch – Paardenhouderij wijzigingen al dan niet in combinatie met de bestemming Agrarisch. Hiervoor dient een principeverzoek te worden ingediend bij de gemeente.

Naast het houden van paarden biedt het ruime perceel ook genoeg kansen voor andere gebruiksmogelijkheden. Zo kan ook gedacht worden aan het omzetten van de agrarisch bestemming naar woondoeleinden, waarbij de stolpboerderij eventueel in twee woningen kan worden opgesplitst en/of het slopen van de bijgebouwen in ruil voor een bouwkavel. Dit laatste zal een andere invulling aan het perceel geven en zal moeten aansluiten op gemeentelijk en provinciaal beleid, maar dient nog bij de gemeente te worden getoetst. Wij kunnen u hier op weg helpen.

Ligboxenstal

De ligboxenstal is gebouwd in circa 1976 en heeft een oppervlakte van circa 650 m². De goothoogte is circa 3,10 meter en de nokhoogte circa 6,50 meter.
De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels, deels voorzien van damwandprofielplaten, houten spanten met verzinkte voetstukken en vrije overspanning. Het zadeldak is zowel met asbestcement houdende platen gedekt als onderschoten. De stal is deels onderkelderd (circa 450 m³),

Werktuigenschuur

Er is een werktuigenberging van circa 384 m² gebouwd. De schuur is niet onderheid maar gefundeerd op een betonvoet. De berging is opgetrokken uit stalen spanten bekleed met damwandprofielplaten. Het zadeldak is gedekt met asbestcement houdende golfplaten. De berging is voorzien van een betonnen vloer. De goothoogte is circa 2,35 meter en de nokhoogte circa 5,50 meter.

Door de vrije overspanning bent u vrij de ruimte op verschillende manieren in te delen en te gebruiken.

OVERIG


- Drie kuilplaten bestaande uit betonplaten liggen deels binnen te koop aangebodene.
- Mestput met mestplaat, ondergronds circa 330 m³ en een voeropslag van circa 10 bij 20 meter.
- Eén mestsilo voorzien van geëmailleerde wanden met plastic span kap, inhoud circa 562 m³, bouwjaar circa 2001.

Wilt u meer weten over deze mooie locatie of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging, belt u ons dan op 0229 - 55 10 33.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -