Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Sijbekarspel, Westerstraat 13

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Mooie stolpboerderij met bijgebouwen gelegen op een ruim perceel van circa 8.760 m²

Voormalig melkveebedrijf gelegen in het buitengebied van Sijbekarspel

Omlijnd het verkochte

• Stolpboerderij met bedrijfsgebouwen
• Totaal gelegen op circa 8.760 m² grond

Sijbekarspel

Ligging

Sijbekarspel is gelegen tussen het dorp Benningbroek en Gouwe / Hoogwoud net ten noorden van Wognum en Opmeer en is gelegen op korte afstand van Hoorn, Purmerend en Amsterdam.

Sijbekarspel kent een duidelijk plattelandskarakter. De dorpskern ligt bij Benningbroek, de rest van de bewoning loopt in een aaneengesloten lintdorp over naar de Gouw.
Rondom Sijbekarspel is het vooral de rust die regeert, met hier een daar een weidevogel die zich laat horen.

De winkelcentra van de omliggende grotere dorpen Wognum en Opmeer liggen op maar enkele autominuten.
Het dorp zelf heeft een eigen basisschool, sportverenigingen en open lucht zwembad.

Stolpboerderij | Woongedeelte

Stolp

De stolpboerderij is gebouwd omstreeks 1874 en is daarna diverse malen verbouwd. Ondanks de verbouwingen bevindt de stolp zich nog in redelijke oorspronkelijke staat als bedrijfsgebouw met woondeel.

De stolp is opgetrokken uit gemetselde gevels voorzien van een voorzetwand. Het piramidevormige dak is deels gedekt met riet en deels gedekt met pannen (spiegel) en is met hout onderschoten. De kozijnen zijn van hout en zijn deels voorzien van isolatieglas. De begane grond vloer is van deels beton en deels hout en de verdiepingsvloer is eveneens van hout. Het woongedeelte heeft een inhoud van circa 415 m³. De goothoogte bedraagt circa 3 meter, de nokhoogte bedraagt circa 12 meter. De stolp is voorzien van gas, water en elektra. De stolp is aangesloten op het riool en beschikt tevens over een CV combiketel.

Indeling

Begane grond
Aan de voorkant van de stolp bevindt zich de entree. Via de entree komt u binnen in de hal van de woning. Vanuit deze hal heeft u toegang tot de woonkamer (links) en de woonkeuken (rechts).

De knusse woonkamer is voorzien van grote raampartijen die de ruimte heerlijk licht maken. De vele authentieke (bewaard gebleven) details zorgen tevens voor een sfeervolle ruimte, zo zijn de raampartijen nog authentiek en zijn de plafondbalken nog zichtbaar. Ook is er een ingebouwde buffet/servieskast.
In totaal telt de stolp drie slaapkamers. De eerste slaapkamer is gelegen op de begane grond en is bereikbaar vanuit de woonkamer. In deze ruime kamer zijn ook weer de mooie authentieke details zichtbaar.
Aan de andere kant van de hal bevindt zich de woonkeuken. Deze is voorzien van een L-vormige keuken opstelling met onder andere een losstaand fornuis en een vaatwasser. De vele raampartijen zorgen ook hier weer voor fijne en lichte ruimte.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de tweede hal van de woning. Hier bevinden zich de CV ruimte, het separaat toilet, de badkamer en de bijkeuken. De licht betegelde badkamer is voorzien van een ligbad, douche en wastafel met meubel. Ook het toilet en de hal zijn licht betegeld. Naast de badkamer bevindt zich nog een kleine bijkeuken waar de wasmachine aansluiting zit.

Eerste verdieping
Vanuit de entreehal heeft u toegang tot de verdieping. Hier bevinden zich de overige twee slaapkamers. Tevens is er een ruime overloop.

Stolpboerderij | Bedrijfsgedeelte
Het bedrijfsgedeelte heeft een oppervlakte van circa 155 m². De ruimte is ingedeeld als hooiberg, dars en paardenstal.

Bedrijfsgebouwen

Ligboxenstal

Ligboxenstal

De ligboxenstal is gebouwd in circa 2006 en heeft een oppervlakte van circa 1.160 m².

De stal is opgetrokken uitgemetselde gevels en stalen spanten welke deels bekleed zijn met damwandprofielplaten (kopgevels) en deels bekleed zijn met windbreekgaas. De stal heeft een zadeldak welke gedekt is met asbestcement vrije platen. De stal is onderkelderd (circa 2.000 m³) welke deels gestort is en deels gemetseld. De stal is niet onderheid. De nokhoogte van de stal bedraagt circa 8 meter en de goothoogte bedraagt circa 3,50 meter.

De stal is ingericht met 76 volwassen ligboxen (2 plus 2 rijig) aan de melkstalzijde. Aan de overzijde van de voergang zijn 14 volwassen boxen. Ook is er een afkalfhok, zijn er 36 boxen voor jongvee tussen de 1 en 2 jaar, zijn er 14 kalverboxen en is er een groepshuisvesting. Het jongvee gedeelte van de stal is voorzien van een strozolder (jongvee gedeelte).

Melkstal

Melkstal

De melkstal is gesitueerd in een tussen de stolpboerderij en de ligboxenstal gelegen gebouw en welke is gebouwd rond 1900.

Dit gebouw is opgetrokken uit gemetselde gevels met een zadeldak welke gedekt is met pannen. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 102 m².

Dit gebouw is tevens voorzien van tanklokaal met een Delaval melkkoeltank met een inhoud van circa 4.200 liter en twee maal een 120 liter boiler met voorverwarming middels warmte van de melk. De melkstal is voorzien van een 14 stands visgraat 60 graden melkstal.

Machineberging

Machineberging

De berging is gebouwd omstreeks 1960 en heeft een oppervlakte van circa 100 m². Aan de achterkant van de berging zit een overkapping van circa 70 m². De berging is opgetrokken uit gemetselde gevels met een zadeldak welke gedekt is asbestcement houdende golfplaten. De berging heeft houten kozijnen welke voorzien zijn van enkele beglazing. De vloer is van beton. De berging heeft een nok hoogte van circa 4 meter en een goothoogte van circa 2,20 meter.

De berging is thans in gebruik als machineberging.

Overig

Kuilplaten: Totaal 5: 2 van 8 x 23 meter, 2 van 7 x 23 meter, 1 van 9 x 23 meter, deels gestort beton, betonplaten en straatwerk.
Mestplaat: Vaste mestplaat met gieropslag van circa 75 m³.
Krachtvoersilo's: Circa 14 ton.
Kunstmestsilo: Circa 10 ton.

Kadastrale percelen

Het totale perceel is circa 8.760 m² groot en is kadastraal bekend als:
Gemeente Noorder-Koggenland, sectie V, nummers 902 (gedeeltelijk) en 903.

Bijzonderheden

Er gaan geen betalings-, fosfaat- of andere productierechten mee over.

De herinrichtingsrente ten behoeve van het verkochte bedraagt totaal circa € 6,67 met eindjaar 2039.

De stolpboerderij is een rijksmonument.

Het perceel heeft een agrarische bestemming.

Indien er interesse is voor meer grond dan is dat bespreekbaar.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -