Details:

VERKOCHT

Groep:
Agrarisch

Locatie
Ursem, Mijzerdijk 4

Prijs
Prijs op aanvraag
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Melkveehouderijbedrijf op 1.10.10 ha grond

Op een mooie, direct aan het dorp Ursem gelegen locatie bevindt zich het melkveehouderijbedrijf van de fa. Groot, bestaande uit een comfortabel verbouwde stolpboerderij als bedrijfswoning, ligboxenstal voor circa 65 grootvee eenheden, volledig onderkelderde machineberging/jongveestal, overige ruimte met melkstal, tanklokaal en opslag.

Het erf is verhard met betonverharding en voeropslag middels sleufsilo.

Stolpboerderij

De stolpboerderij is landelijk gelegen nabij het dorp. De plek biedt u veel rust en ruimte. De boerderij is omstreeks 1850 gebouwd en is daarna meerdere malen op mooie wijze aangepast. 

De woonboerderij is opgetrokken uit steensmuren met spouw. Aan de voorzijde is het woondeel op nette wijze deels in het voormalige bedrijfsdeel ingebouwd waardoor er veel kamers zijn en de woning over veel leefruimte beschikt.  Het dak is deels gedekt met riet en deels met pannen. De boerderij is voorzien van overwegend houten vloeren, de gevels zijn voorzien van houten kozijnen met geïsoleerde beglazing.

De entreehal biedt toegang tot de gezellige ruime woonkamer, woonkeuken en trap naar de eerste verdieping. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich nog een kantoor/werkkamer welke tevens als slaapkamer op de begane grond kan worden gebruikt. Vanuit de voormalige bedrijfsruimte komt u in de bijkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich een 4-tal slaapkamers en een badkamer. In het voormalige bedrijfsgedeelte bevinden zich nog de hooiberg, dars en koestanden. Deze ruimte is nu in gebruik als opslag.

Stolpboerderij zuidgevel met aan de voorzijde Ringvaart met op de achtergrond links het tuindeuren en diepe ramen woondeel, dorp Ursem, rechts de boerderij grote darsdeuren aan de achterzijde

Overige kenmerken

Oppervlakte:                    Circa 360 m2 (18 x 20 m).
Fundering:                       Niet onderheid, op bogen.
Goothoogte:                    Circa 2,80 meter.
Nokhoogte:                     Circa 13 meter.
Nutsvoorzieningen:       Gas, water, elektra, schotelantenne.

Ligboxenstal

Bouwjaar:                        1978
Oppervlakte:                    Circa 636 m2 (31,80 x 20 m).
Fundering:                       Onderheid.
Bouwaard:                       Gemetselde gevels, betonvloeren, houten gelijmde spanten met vrije overspanning, topgevels voorzien van houtwerk, zadeldak voorzien van asbestcement houdende golfplaten met isolatie onderschoten. Aluminium overheaddeuren.
Indeling:                           70 ligplaatsen waarvan 65GVE voor melkvee en droogstaande koeien, overig variërend voor jongvee. Brede voergang met aan weerszijden overheaddeuren. De buitenste ligboxen zijn niet onderkelderd evenals de voergang. Overige ruimten zijn wel onderkelderd, 1,50 diep en staan in verbinding met de mestkelder onder de machineberging.  Er zijn 2 krachtvoerboxen.

Goothoogte:                      Circa 2,20 meter.
Nokhoogte:                       Circa  6 meter.
Nutsvoorzieningen:         Water, elektra, verlichting.

Machineberging volledig onderkelderd

Bouwjaar:                          Circa 1991
Oppervlakte:                      Circa 280 m2 (20 x 14 m).
Fundering:                         Onderheid.
Bouwaard:                         stalen spanten, halfsteensmuren overgaand in damwandprofielplaten, topgevels voorzien van damwandprofielplaten, zadeldak gedekt met asbesthoudende golfplaten. Volledig onderkelderd, 1,75 m diep. Aluminium overheaddeur.
Indeling:                            Machinebergruimte, groepshokken.
Goothoogte:                     Circa 2,30 / 3,50  meter.
Nokhoogte:                       Circa 6 meter.
Bijzonderheden:              Tegen de ligboxenstal aangebouwd, betonvloer is deels voorzien van een roostervloer zodat de ligboxenstal kan worden uitgebreid met ligplaatsen voor het melkvee.

Schuur

Bouwjaar:                           Voor 1970.
Oppervlakte:                      Circa 168 m2 (12 x 14 m).
Fundering:                         Niet onderheid.
Bouwaard:                         Gemetselde gevels, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, op de topgevels damwandprofielplaten, zadeldak voorzien van asbesthoudende golfplaten.
Indeling:                             2 x 4 melkstal, melkglazen met automatische afname. Tanklokaal met Delaval melkkoeltank voor 4200 kg melk. Met boven de melkstal een opslag voor 12 ton krachtvoer.
Goothoogte:                      Circa 2,30 meter.
Nokhoogte:                       Circa 5 meter.
Nutsvoorzieningen:         Elektra, bronwater.

Overig

Erfverharding:                   Betonverharding, circa 900 m2.
Sleufsilo:                           1 sleufsilo van 30 x 9,5 m, betonvloer en keerwanden.
Voer-, kunstmestsilo’s:  2 maal krachtvoer, 12 en 4 ton, en één maal kunstmestsilo 10 ton.
Keerwand voor
bijproducten:                    Gestorte keerwand voor bijproducten of klem zetten van kuilvoerbalen.
Bijzonderheden:             Jachtrecht is verhuurd.

Productie- en toeslagrechten zijn buiten deze aanbieding.

Met de agrarische natuur- en landschapsvereniging is een overeenkomst gesloten van 6 jaar welke is ingegaan in 2010, voorwaarde is dat koper deze overeenkomst de komende 3 jaar ongelijke condities uitdient. Op bijgevoegde kleurenkaart is het gebruik weergegeven.

Locatie en omgeving

De locatie is gelegen vlak bij het dorp Ursem nabij de N243 richting Alkmaar en Heerhugowaard en met 10 minuten zit u op de autosnelweg A7 richting Amsterdam of Den Oever. De ruime percelen in het buitengebied bieden prima mogelijkheden om goed te kunnen boeren.

Ursem is een dorp in de gemeente Koggenland. De nabij gelegen Ursemmerplas is het belangrijkste recreatiegebied in de gemeente en omgeving. Het dorp herbergt in het zuiden van de woonkern een Hertenkamp. Verder zijn er twee kerken in het dorp. Het sportpark met voetbalvereniging SC Dynamo, handbalvereniging SC Dynamo en de tennisbanen van TC Ursem ligt in het centrum van het dorp. Op één van de voormalige voetbalvelden wordt een brede school, een jeugdbibliotheek, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf gebouwd, die medio 2014 opgeleverd moet worden.

 

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -