Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Zuidermeer, Koggeweg 6

Prijs
€ 695.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Landelijk wonen in een authentieke stolpboerderij met fraaie details en vrij uitzicht

Prachtige Noord-Hollandse stolpboerderij met vrij uitzicht over de landerijen

• In zeer goede staat met prachtige bewaard gebleven authentieke details
• Op korte afstand van de stad Hoorn
• Gelegen op een perceel van circa 0.74.80 ha met vrij uitzicht
• Mogelijkheid voor werkruimte, atelierruimte of extra slaapkamers

Landelijk wonen in een authentieke stolpboerderij met fraaie details

Ligging

Gelegen aan de Koggeweg, in het buitengebied van de Zuidermeer bevindt zich deze unieke beeldbepalende stolpboerderij. De met riet gedekte, ruime en zeer goed onderhouden stolp heeft vele bewaard gebleven authentieke details. De boerderij biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van bijvoorbeeld extra slaapkamers, een werk- en/of atelierruimte. Tevens heeft de stolpboerderij rondom vrij uitzicht over de weilanden.

Het dorp Zuidermeer ligt op slechts een kwartier verwijderd van de historische binnenstad van Hoorn. Wat kenmerkend is voor de Zuidermeer is het vrije landschap. De rust en ruimte hier vallen direct op.

De Zuidermeer beschikt over een basisschool, een peuterspeelzaal, een dorpshuis, diverse sportverenigingen, een museumboerderij en enkele bus-stops. Middels de Rijksweg A7 is onder andere Amsterdam zeer goed bereikbaar.

De stolpboerderij

Stolp

Deze riet-gedekte stolpboerderij is in circa 1905 gebouwd. De boerderij heeft een woonoppervlakte van maar liefst circa 187 m² en heeft een totale inhoud van circa 1.930 m³.

De stolpboerderij is opgetrokken uit gemetselde gevels. Het dak, een schilddak, is deels gedekt met riet en deels gedekt met pannen. De kozijnen zijn van hardhout en zijn voorzien van isolatieglas.

De boerderij is aangesloten op water, gas, elektra en een septic tank. Tevens beschikt de boerderij over een combi CV ketel.

Indeling

Begane grond

Begane grond

Via de entree komt u binnen in de hal van de stolpboerderij. Aan de linkerkant van de hal heeft u toegang tot de woonkamer en suite. De ruime voorkamer, nu in gebruik als eetkamer, beschikt over een authentieke schouw en zowel de voor- als achterkamer zijn voorzien van meerdere inbouwkasten en zijn middels schuifdeuren afsluitbaar van elkaar. Beide kamers hebben een prachtig vrij uitzicht.

Aan het (trap)portaal, gelegen aan de voor/eetkamer, bevindt zich de badkamer. Deze badkamer, voorzien van een breed ligbad, inloopdouche, wastafel en toilet, is ruim opgezet en biedt tal van mogelijkheden. Het portaal biedt u tevens toegang tot de dars.

De ruime en lichte woonkeuken, gelegen aan de rechterkant van de entreehal, is landelijk ingericht en is voorzien van een origineel AGA Cooker fornuis waardoor het zowel in de zomer als in de winter constant een aangename temperatuur heeft.
Aan het eind van de hal heeft u middels een tussendeur toegang tot een tweede hal. Vanuit dit gedeelte van de hal heeft u aan de rechterkant toegang tot de wasruimte. Aan de linkerkant van de hal bevinden zich een ingebouwde garderobekast en een extra separaat toilet.

De tweede keuken (ook wel de zomerkeuken genoemd) bevindt zich naast de wasruimte en is bereikbaar middels de voormalige koegang welke is gelegen aan het eind van het tweede gedeelte van de hal. Net zoals de eerste keuken, is deze keuken ook landelijk ingericht en voorzien van een origineel AGA fornuis.
Aan het eind van de hal heeft u toegang tot de voormalige koegang/stal. Hier zijn authentieke details bewaard gebleven. Deze ruimte kan op diverse manieren worden benut, voor slaap-, kantoor- en/of praktijkruimten.

De dars ligt aan de linkerkant van de boerderij en is bereikbaar via de voormalige koegang. Deze ruimte werd gebruikt als schuur inclusief uitgebreide werkplaats, deze ruimte biedt nog tal van andere mogelijkheden.

Zolderverdieping

Zolderverdieping

Op de zolderverdieping is er een kleine overloop welke toegang geeft tot de twee slaapkamers. Een van de slaapkamers beschikt over een dubbele inbouwkast. Daarnaast is er nog een grote open zolderruimte (voormalige hooiberg) welke toegang geeft tot, de naast de slaapkamers gesitueerde, ruime inloopkast en welke ruimte verder naar eigen wens ingedeeld zou kunnen worden.

De bijgebouwen

Bijgebouw 1 - Voormalige veestal

Bijgebouw

De voormalige veestal is opgetrokken uit gemetselde gevels, een zadeldak welke is gedekt met pannen en een plat dak welke gedekt is met geïsoleerde sandwichpaneelplaten.
De voormalige veestal doet dienst als garage, bergruimte en stal en heeft een oppervlakte van circa 121 m².

Bijgebouw 2 - Opslag

Bijgebouw

Dit gebouw is opgetrokken uit gemetselde gevels en een zadeldak welke gedekt is met pannen. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van enkele beglazing. De vloer is van beton.
Dit gebouw doet dienst als opslag en heeft een oppervlakte van circa 92 m².

Bijgebouw 3 – Paardenstal met mestplaat

Bijgebouw

De paardenstal is opgetrokken uit gemetselde gevels en het zadeldak is gedekt met stalen dakplaten. De stal heeft een overkapping aan de voorzijde.
De stal heeft een oppervlakte van circa 25 m². Voorin bevindt zich één paardenbox welke middels een deur van 1.20 m bereikbaar is. Vanuit de paardenbox heeft ook weer middels een deur van 1,20 m toegang tot de achtergelegen poets/spuitplaats. De poets/spuitplaats is ook bereikbaar via de open front en de deur aan de achterkant van de stal.
Achter de paardenstal ligt een mestplaat van circa 12 m².

Bijgebouw 4 – Schuilstal

Bijgebouw

De schuilstal is opgetrokken uit gemetselde gevels en een zadeldak welke gedekt is met pannen.
De schuilstal heeft een oppervlakte van circa 21 m².

De tuin

Overzicht tuin

Het totale perceel is circa 7.480 m² groot en is onderverdeeld in verschillende gedeeltes. Zo is er een gedeelte in gebruik als tuin, is er een gedeelte als boomgaard in gebruik en is er een gedeelte als weiland in gebruik.
Het gedeelte welke in gebruik is als tuin is gelegen rondom de stolpboerderij en is zeer verzorgd en smaakvol aangelegd met verschillende perkjes. Het achterste gedeelte van het perceel is in gebruik als weiland en wordt gebruikt voor het houden van schapen en paarden.

Het perceel

Het totale perceel is circa 7.480 m² groot. De grond is kadastraal bekend als Gemeente Wester-Koggenland, sectie AG, nummer 137.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -