Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Zwaag, Keern 217

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Monumentale stolpboerderij gelegen op een perceel van circa 1.380 m²

Vrij wonen in Zwaag

• Sfeervolle monumentale stolpboerderij
• Het grote binnen volume zorgt voor veel mogelijkheden
• Vrij gelegen op korte afstand van het centrum van Hoorn
• Mogelijkheden tot dubbele bewoning

Aanzicht

Deze prachtige sfeervolle stolpboerderij ligt in het dorp Zwaag. Gelegen op een mooie ruime kavel van maar liefst 1.380 m² beschikt de stolpboerderij over een grote beschutte tuin. Op enkele minuten afstand bent u in de binnenstad van Hoorn met al haar voorzieningen zoals winkels, gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc. Daarnaast kent het dorp Zwaag een rijk verenigingsleven. Fietsen en wandelen is in deze omgeving prima te doen middels de vele routes die door het landschap gaan naar o.a. Zuidermeer, Noordermeer, Wognum en Berkhout/Hoorn.

De stolpboerderij

De stolpboerderij is oorspronkelijk gebouwd in circa 1620. Het betreft een gemeentelijke monumentale stolpboerderij. De boerderij kent een rijke geschiedenis. De in de voorgevel ingemetselde steen met de naam “De Gare Goeds Bogert” is een unieke en mooie herinnering aan deze geschiedenis. De steen toont een agrarisch landschap, een boomgaard met daarin in het midden een koe. Een beeld van het historische boerenbedrijf zoals deze was, fruitteelt en veeteelt die met elkaar verweven waren.

Steen

De boerderij beschikt over veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte op de begane grond circa 142 m² en de totale gebruiksoppervlakte van de stolpboerderij en het bijgebouw circa 239 m². De boerderij heeft een totale inhoud van circa 1476 m³. De voorgevel is circa 17 meter breed en de zijgevel circa 15 meter lang. De goothoogte bedraagt circa 2,50 meter en de nokhoogte circa 8 meter.

Na de bouw is de stolpboerderij door de jaren heen diverse malen aangepast. De gevels van de stolpboerderij zijn gemetseld met deels voorzien van een voorzetwand, deels voorzien van spouw en heeft houten kozijnen met deels isolatieglas. Het schilddak is gedekt met riet en met dakpannen. De vloeren op de begane grond zijn van beton (klein gedeelte houten vloer). De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. 

Indeling

Begane grond

Begane grond

Middels twee zijden is de ruime entreehal te betreden. De deuren bevinden zich aan de zijkant en achterkant van de boerderij en bieden toegang tot verschillende vertrekken van de boerderij.

Vanuit de entreehal komt u in de woonkamer. De ruime woonkamer biedt uitzicht over de tuin en door de grote raampartijen is het een fijne ruimte. Door de kleine verhoging achter in de woonkamer is de kamer speels en op veel verschillende manieren in te richten. De woonkamer beschikt over een sfeervolle houtkachel waardoor het 's winters heerlijk is om hier tijd door te brengen.

De keuken is voorzien van alle gemakken en biedt voldoende kastruimte. Tevens is er ruimte voor een eettafel. De keuken is een lichte ruimte. Vanuit het grote keukenraam kijkt u zo de tuin in.
De boerderij beschikt naast de entreehal, de keuken en de woonkamer op de begane grond over een toilet, bijkeuken, een tweede hal, drie slaapkamers en een doucheruimte.

Vanuit de entreehal komt u in de bijkeuken. De bijkeuken, met wasmachine- en drogeraansluiting en geiser, is ruim en biedt voldoende ruimte voor het creëren van extra opbergkasten. Aan de bijkeuken grenst de voormalige koegang.
De slaapkamers zijn bereikbaar via een eigen gang die grenst aan de woonkamer. Deze gang is voorzien van drie ingebouwde kasten en geeft ook toegang tot de garage.
Elke slaapkamer is ruim en gunstig in te richten. De sfeer van de boerderij is ook hier goed zichtbaar door de aanwezige plafondbalken en de ramen met roeden.

Voormalige Dars

Het overige gedeelte van de stolboerderij wordt in dialect De Dars genoemd, omdat daar in vroeger tijden het graan gedorsd werd. De Dars is zowel inpandig als via de prachtige grote darsdeuren bereikbaar. De Dars wordt momenteel als werkplaats en opslag gebruikt. De oppervlakte van dit gedeelte is circa 93 m². Ook kan er gebruik gemaakt worden van de ruime zolder met een oppervlakte van circa 80 m².

De Boet

De Boet

Het bijgebouw is aangebouwd aan de boerderij, is ook weer inpandig bereikbaar en wordt momenteel als berging gebruikt. Dit gedeelte heet in het dialect De Boet. De oppervlakte bedraagt circa 65 m². De gevels zijn voorzien van gemetselde oude bakstenen en de topgevels voorzien van hout. Het zadeldak is gedekt met dakpannen. De aangebouwde overkapping is voorzien van asbestcement houdende golfplaten.

De tuin

Tuin

De ruime tuin is heerlijk groen en goed onderhouden. In deze tuin overheerst het gevoel van rust en privacy. Deze smaakvolle ingerichte tuin is perfect ingedeeld en wordt afgewisseld met sfeervolle borders met bloemen en planten en verschillende soorten groen zoals heggen en bomen waardoor hij goed past bij de uitstraling van de boerderij. Een gedeelte van de tuin wordt als moestuin gebruikt. In de tuin staan bovendien diverse fruitbomen, zoals peren- en appelbomen en frambozen- en bessenstruiken. Ook is er op verschillende plekken een terras, of is deze te creëren, en door het ruime perceel is er altijd wel een zonnig of schaduwrijk plekje te vinden. Kortom, een unieke plek op korte afstand van de stad.

Tuin

Kadastraal

Het perceel ligt binnen de gemeente Hoorn en is kadastraal bekend als Gemeente Hoorn, sectie I, nummer 3124.
Het perceel is circa 1.380 m² groot.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -