Details:

VERKOCHT

Groep:
Bouwkavel

Locatie
Lutjewinkel, Mientweg 

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Vijf prachtige kavels in het dorp Lutjewinkel

Aan het begin van het dorp Lutjewinkel worden, op de locatie van een voormalige veehouderij, 5 prachtige royale kavels gerealiseerd.

De bouwkavels zijn gelegen aan het uiteinde van de lintbebouwing aan de Mientweg. Hier begint het buitengebied, een open landschap. Lutjewinkel is een klein dorp temidden van een landelijke, agrarische omgeving. Het dorp is gelegen in de kop van NoordHolland, in West Friesland, tussen de plaatsen Schagen en Heerhugowaard. Voorzieningen zoals middelbare school, volop winkelaanbod en diverse (sport) Lutjewinkel verenigingen zijn binnen handbereik in Schagen, maar ook het naastgelegen dorp Winkel biedt vele dagelijkse voorzieningen. Zo treft u in Winkel een winkelcentrum met o.a. een supermarkt, bakker, slager, groenteboer, vishandel en kledingwinkels. En tevens een basisschool, kinderopvang, kapsalon, sportvelden, zwembad, golfbaan, en cafétaria. De locatie is gelegen op een plek waar je de fiets pakt en in 20 minuten in het centrum van Schagen bent en in 5 minuten in het centrum van Winkel.

Plan Lutjewinkel

Plankaart

Het heringerichte plangebied bestaat uit 5 nieuwe woonkavels voor een vrijstaande woning. Het plan wordt omringd door groen en biedt unieke vergezichten. Lutjewinkel kenmerkt zich door lintbebouwing en beschikt over een aantal monumentale boerderijen. Er is een dorpscafé waar je eveneens kunt eten, en waar veel wandelaars van het NoordHolland pad en fietsers het café bezoeken. Lutjewinkel is bekend van de grote kaasfabriek die in het dorp staat. Van de vele tientallen, meest coöperatieve zuivelfabrieken die West-Friesland rijk was, bestaat alleen die te Lutjewinkel nog. Op 26 september 2016 bestaat de zuivelfabriek 100 jaar. De fabriek zorgde van oudsher voor werkgelegenheid in het dorp. Mechanisatie heeft dit inmiddels vervangen. Vrachtwagens worden buiten het dorp omgeleid, waardoor het Plan Lutjewinkel 5 prachtige bouwkavels dorp ondanks de aanwezigheid van de zuivelfabriek, heerlijk rustig is. Vroeger was het een vertrouwd beeld in de nazomer van Nederland; akkers gevuld met ruiters waarop peulvruchten liggen te drogen. In Lutjewinkel is de laatst overgebleven teler met een bijzonder assortiment aan bonen en erwten, in het Westfriese landschap. Uit heel Nederland komen fotografen naar deze plek om het werk op het land te fotograferen. Verder kenmerkt het landschap zich voornamelijk door weidegrond en akkerbouw. Bijzondere elementen met landschappelijke waarde zijn het Kanaal de Omval en de Molengang Lutjewinkel. De kavels worden vanaf de Mientweg ontsloten. Alle 5 de kavels hebben een ruime tuin. Een heerlijke plek in een veilige en rustige omgeving.

Uw droomwoning met veel vrijheid

Heeft u altijd al in een landelijk dorp willen wonen, met voorzieningen binnen handbereik, dan bieden de 5 woonkavels te Lutjewinkel ruime mogelijkheden om uw droomhuis waar te maken. De vrijstaande woningen staan op ruime kavels met veel ruimte voor erfbeplanting. Het landelijke en waterrijke karakter van het gebied wordt versterkt door de achterzijden van de kavels te begrenzen met een brede sloot. Vanaf de kavels is er zicht op het weidse achterliggende cultuurhistorische landschap. De kwaliteit van het weidse landschap draagt bij aan de kwaliteit van de woonkavels. Eén van de charmes van het dorp is dat ieder huis net even of juist totaal anders is dan de naastgelegen woning. Het plan bestaat uit woningen, die individueel te onderscheiden zijn en met een landelijke uitstraling. Iedere kavel heeft een net iets andere breedte dan de andere. De woningen zijn georiënteerd op de straatzijde en liggen terug van de weg. De rooilijn is wisselend, net als het bestaande lint. Richting het westen wijken de woningen naar achteren. Hierdoor is een breder zicht op het landschap aanwezig. U koopt alleen de kavel en bent vrij in de keuzes die bij het bouwproces horen. U bent vrij in zowel het ontwerp van de woning als de aankleding van het perceel, uiteraard wel binnen de kaders van het bestemmingsplan en de welstandsbeoordeling. De impressie van de woningen is niet getoetst bij de welstand. De uitgebreide bestemmingsplanvoorschriften zijn op te vragen.

De kavels

Kavel 1 - Verkocht

Kavel 1

Kavel 1 is gelegen op de overgang van het dorp naar het buitengebied. De woning staat halverwege de kavel gepositioneerd en heeft een ruime tuin rondom. De kavel biedt aan 2 zijden ruim uitzicht op het weidse landschap. De kavel is circa 2075 m2 groot en heeft een frontbreedte van circa 28 meter en een diepte van circa 67 meter. U mag hier een vrijstaande woning van maar liefst 200 m2 bouwen. 

 Kavel 1 impressie

 

Kavel 2 - Verkocht

Kavel 2

Kavel 2 heeft vanuit de achtertuin aan de noordwestzijde, uitzicht over het weidse landschap. De kavel is circa 1560 m2 groot en heeft een frontbreedte van circa 22 meter en een diepte van circa 68 meter. U mag hier een vrijstaande woning van 150 m2 bouwen.

Kavel 2 impressie

Kavel 3 - Verkocht

Kavel 3

Kavel 3 heeft vanuit de achtertuin aan de noordwestzijde, uitzicht over het weidse landschap. De kavel is circa 1360 m2 groot en heeft een frontbreedte van circa 20 meter en een diepte van circa 68 meter.
U mag hier een vrijstaande woning van 150 m2 bouwen.

Kavel 3 impressie

Kavel 4 - Verkocht

Kavel 4

Kavel 4 heeft vanuit de achtertuin aan de noordwestzijde, uitzicht over het weidse landschap. De kavel is circa 1710 m2 groot en heeft een frontbreedte van circa 24 meter en een diepte van circa 68 meter. U mag hier een vrijstaande woning van 150 m2 bouwen.

Kavel 4 impressie

Kavel 5 - Verkocht

Kavel 5

Kavel 5 is gelegen direct naast de bestaande woonstolp. De achtertuin is op het noordwesten georiënteerd en biedt ruim uitzicht over het weidse landschap. De kavel is circa 1519 m2 groot en heeft een frontbreedte van circa 22 meter en een diepte van circa 69 meter. U mag hier een vrijstaande woning van 150 m2 bouwen.

Kavel 5 impressie 

De uitgebreide brochure en bestemmingsplanvoorschriften zijn via H³ Landelijk Vastgoed op te vragen.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -