Details:

VERKOCHT

Groep:
Agrarisch

Locatie
Noordbeemster, Jisperweg  1

Prijs
Prijs op aanvraag
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Melkveehouderijbedrijf gelegen in de Beemster met circa 30 ha

 

• Stolpboerderij
• Ligboxenstal met circa 100 ligboxen
• Kwalitatieve cultuurgrond
• Totaal circa 30.02.70 ha

Dit melkveehouderijbedrijf is gelegen aan het begin van de Jisperweg te Noordbeemster, aan de Noorddijk en Westdijk en aan het water.
Het melkveebedrijf is al enige tijd geleden gestopt met het houden van vee. De locatie bestaat uit een stolpboerderij, een ligboxenstal en een aantal aan elkaar gebouwde kleinere schuren. Het erf is totaal gelegen op circa 10.000 m². Aansluitend aan de gebouwen ligt circa 22.07.00 ha cultuurgrond als huiskavel en circa 6.95.70 ha als veldkavel tegenover de boerderij. Totaal maakt dit het gehele bedrijf groot: 30.02.70 ha.
Kwalitatief zeer goede cultuurgrond. Het betreft een kleigrond welke geschikt is voor diverse teelten, o.a. bloembollen. De percelen zijn overwegend rechthoekig en gerend. De ontwatering is op afschot middels moldrainage.

Omlijnd

De stolpboerderij

De stolpboerderij is gebouwd in circa 1957. De boerderij is opgetrokken uit gemetselde gevels, heeft een schilddak gedekt met pannen en met hout en riet onderschoten, houten vloeren, deels houten kozijnen met dubbele beglazing en deels kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De stolpboerderij is na een calamiteit deels opnieuw opgebouwd. De onderhoudstoestand van de stolp is matig.
De stolpboerderij bevat veel inhoud. Door de hoge goot- en nokhoogte zijn de slaapkamers op de eerste verdieping zeer ruim.

Stolpboerderij

Op de begane grond bevindt zich het entree/hal met toilet. De hal is het centrale punt in de stolpboerderij. Vanuit de hal komt u in de ruime woonkamer. De woonkamer is zeer licht door de grote raampartijen. Tevens bevindt zich hier de halfopen keuken. Deze is klein van formaat. Op de begane grond bevindt zich tevens nog de bijkeuken met toegang tot de schuur, een slaapkamer en de garage.

Een goede mogelijkheid zou kunnen zijn om de slaapkamer bij de woonkamer te betrekken waardoor er een grotere ruimte ontstaat en er een ruime woonkeuken kan worden gerealiseerd.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers.

Woonkamer


Bedrijfsgebouwen en voorzieningen

Ligboxenstal


LIGBOXENSTAL

De ligboxenstal is gebouwd in circa 1993 en heeft een oppervlakte van circa 1.230 m². De goothoogte is circa 2,30 meter en de nokhoogte circa 5,50 meter.
De stal is niet onderheid en opgetrokken uit gemetselde gevels, deels voorzien van damwandprofielplaten, houten kozijnen met ventilatieroosters, houten spanten met staanders. De stal heeft een zadeldak gedekt met golfplaten en de stal is deels onderkelderd. Er zijn circa 100 ligboxen en er is een melkstal aanwezig met 2x6 visgraad melksysteem wat al geruime tijd buiten bedrijf is. Tevens bevindt zich in de stal het tanklokaal met een melkkoeltank.

Ligboxenstal

MEERDERE KLEINERE SCHUREN

Er zijn meerdere kleinere schuren aan elkaar gebouwd met verschillende bouwjaren. Het betreft een voormalige jongveestalling en groepshuisvesting voor schapen.

De schuren zijn opgetrokken uit deels gemetselde gevels en deels golfplaten, houten spanten, deels zadeldak gedekt met pannen en overwegend lessenaars dak gedekt met asbestcement houdende golfplaten, deels onverharde vloer, deels betonvloer, deels klinkervloer, klein gedeelte onderkelderd.
Het onderhoud en de kwaliteit van de schuren zijn slecht.

BEDRIJFSGEDEELTE STOLPBOERDERIJ

Het bedrijfsgedeelte van de stolpboerderij is uit circa 1957, de oorspronkelijke fundering is ouder en is na een calamiteit herbouwd. Het bedrijfsgedeelte heeft een oppervlakte van circa 300 m².
Het bedrijfsgedeelte is opgetrokken uit gemetselde gevels, zadeldak gedekt met asbestcement houdende golfplaten, stalen spanten, betonvloeren en deels houten zolder.


Kadastrale gegevens

Gemeente Sectie Nummer Oppervlakte
Beemster  B         1             3.54.70 ha
Beemster  B         1240     17.45.00 ha
Beemster  B         1244       0.80.00 ha
Beemster  B         1246       4.82.00 ha
Beemster  B         1519       3.41.00 ha

Totaal
30.02.70 ha

Bestemmingsplan

Op de locatie aan de Jisperweg 1 te Noordbeemster geldt het bestemmingsplan Buitengebied 2012 vastgesteld door de gemeente Beemster op 13 september 2013. Het agrarisch bouwperceel is circa 10.000 m² groot.

Overig

De betaling-, fosfaat-, en/of andere productierechten zitten niet bij de vraagprijs in.

 

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -