Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Scharwoude, IJselmeerdijk 6

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Halve rietgedekte stolpboerderij gelegen op een ruim perceel

Halve riet gedekte stolpboerderij gelegen aan de IJselmeerdijk

• Fraai gerenoveerde halve stolpboerderij
• Vrij gelegen aan het IJselmeer en op korte afstand van Hoorn
• Het ruime perceel heeft een oppervlakte van circa 1.925 m²

Landelijk wonen aan de IJselmeerdijk

 Landelijke ligging

Deze prachtige halve stolpboerderij is gelegen aan de IJselmeerdijk te Scharwoude. Scharwoude is een klein dorpje in de gemeente Koggenland. Op maar liefst vier kilometer afstand van de binnenstad van Hoorn is deze stolpboerderij gelegen. De binnenstad van Hoorn biedt onder andere winkels, gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc.

In elk jaargetijde kunt u de wonderschone natuur ervaren. Het natuurgebied 'De Hulk' ligt tegen de stolpboerderij aan. Een prachtig waterrijk en parkachtig gebied, waarin bomen, struiken en grasland elkaar afwisselen. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, varen en vissen. Vanaf de IJselmeerdijk heeft u ook nog eens prachtig uitzicht op het IJselmeer.

Middels de A7 is Amsterdam goed te bereiken. Tevens bent u zo via de Afsluitdijk in Friesland.

De stolpboerderij

Stolpboerderij

Het betreft een gesplitste stolpboerderij. De stolpboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1823. In de jaren '80 heeft de kap een rieten bedekking gekregen en in de jaren '90 is de boerderij gesplitst in twee delen. De halve stolpboerderij die te koop staat is vanaf de weg gezien het voorste gedeelte.

De gevels zijn gemetseld, voorzien van isolatie en hebben houten kozijnen met isolerende beglazing. Het schilddak is gedekt met riet en met pannen onderschoten.

De boerderij beschikt over lekker veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte op de begane grond ruim 147 m² en de totale gebruiksoppervlakte inclusief nog niet afgewerkte eerste verdieping circa 217 m². De boerderij heeft een inhoud van circa 844 m3.

Vloeren op de begane grond zijn overwegend van beton en op de verdieping van hout. De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een CV-verwarmingsketel uit 2012. De afgelopen jaren is de boerderij flink onder handen genomen en is de boerderij opgeknapt en vernieuwd.

Indeling

Begane grond

Begane grond

De ruime entree bevindt zich vanaf de weg gezien aan de voorzijde van de boerderij. Meteen als u binnenstapt in de stolp treft u de landelijke sfeer aan, de houten deuren, de balken en de houten vloer. De landelijke sfeer is door het gehele woongedeelte te zien. De entree biedt toegang tot verschillende vertrekken van de boerderij.

De woonkamer heeft een ruime, speelse indeling met een grote open woonkeuken. Door de vele raampartijen en de ligging op het oosten en zuiden is het een fijne, zonnige en lichte ruimte. De tuindeuren zitten aan de zuidkant met aansluitend een terras en de ruime tuin. 's Winters is het hier heerlijk vertoeven door de gaskachel. De woonkamer biedt toegang tot een zijkamer dat momenteel als werkkamer is ingericht.

Woonkamer

De ruime woonkeuken sluit door de landelijke uitstraling goed aan bij de uitstraling van de boerderij. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en beschikt over voldoende kast- en werkruimte. De keuken staat in verbinding met de woonkamer.

Keuken

De stolpboerderij beschikt tevens op de begane grond over een ruime bijkeuken, drie (slaap)kamers, een badkamer en een separaat toilet.

De bijkeuken is vanuit de tuin te betreden en geeft toegang tot de keuken en de verdiepingsvloer middels een vaste trap. De bijkeuken heeft een extra aanrechtblad met kastruimte en een wasmachine- en drogeraansluiting. Onder de vaste trap bevindt zich ook nog veel kastruimte.

Bijkeuken

De badkamer en het separaat toilet hebben geheel dezelfde stijl. De badkamer en het toilet zijn in zijn geheel in 2012 vernieuwd. De badkamer beschikt over een ruime inloopdouche en wastafel.

De slaapkamers zijn fijne lichte ruimtes door de grote raampartijen. Ook hier is de landelijke uitstraling terug te vinden. Op dit moment is één slaapkamer ingericht met een volledige kastenwand. De derde slaapkamer is vanuit de werkkamer te betreden.

Slaapkamer

Eerste verdieping

 Eerste verdieping

De eerste verdieping is nog geheel naar eigen wens in te delen. Het eerste gedeelte wordt momenteel als werkplaats gebruikt en is volledig geïsoleerd.

De tuin

De ruime tuin is heerlijk groen en goed onderhouden. De tuin is gelegen op het zuiden. Rust en privacy heerst in deze tuin. Op twee plekken in de tuin is er een terras. Door het ruime perceel is er altijd wel een zonnig of schaduwrijk plekje te vinden. In de tuin staat een schuurtje wat momenteel als kippenhok dient.

Tuin

Kapschuur

De kapschuur is gedeeltelijk eigendom. De kapschuur is in 2015 verbouwd. Het overgrote deel van de kapschuur behoord tot dit perceel en heeft een oppervlakte van circa 57 m². Een deel wordt momenteel als opslag gebruikt en deels als stal voor de ezels. Vanuit de stal kunnen de dieren zo naar het grenzende weiland.

Kadastraal

 Kadastraal

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Wester-Koggenland, sectie AE, nummers 459 (gedeeltelijk) en 462.
Het perceel is tezamen groot circa 1.925 m². Tevens is er een gezamenlijk perceel, gemeente Wester-Koggenland, sectie AE, nummer 460, van circa 615 m² groot.

 

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -