Details:

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Benningbroek, Het Hogeland 13

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Authentieke stolpboerderij idyllisch gelegen

Authentieke stolpboerderij aan het eind van een landweg omringd door weilanden 

•    De stolpboerderij heeft rondom een fijne tuin met uitzicht over de weilanden
•    De stolp is gelegen aan het einde van een landweg zodat het lijkt of u uw ‘oprijlaan’       heeft
•    U heeft vele mogelijkheden met dit ruime perceel van circa 2.200 m²
•    Op korte afstand van de A7 richting Amsterdam en Leeuwarden
 
Ligging
 
In het buiten gebied van Benningbroek staat deze stolpboerderij met een ruime tuin waar u fijne beschutte plekjes kunt maken om heerlijk tot rust te komen in alle privacy op deze prachtige plek. Met de landweg richting uw huis lijkt het net of u uw eigen oprijlaan heeft.
 
Vanuit de lucht bekeken is Benningbroek een kleine stip op de kaart omgeven door een uiteenlopende schakering aan groene velden. Fietsers en wandelaars voelen zich hier al jaren goed op hun plek in dit rustieke plattelandsdorp dat tot de gemeente Medemblik behoort. Want wanneer je eenmaal de lintbebouwing van Benningbroek bent gepasseerd (met zijn kleine station en beeldschone witte kerkje) ben je volledig tussen de weilanden. 
 
Benningbroek is een groen en rustig dorp. U kunt er genieten van weidse uitzichten en de gevarieerde lintbebouwingen. U vindt in Benningbroek een basisschool, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Benningbroek is ook voorzien van een huisartsenpraktijk.
 
In Benningbroek woont u landelijk met de stadse voorzieningen van Hoorn, Enkhuizen en Heerhugowaard binnen handbereik. Voor de dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in de omliggende dorpen zoals Nibbixwoud, Midwoud en Wognum.
 
Benningbroek ligt nabij de Rijksweg A7.
 

De stolpboerderij

De stolp

De boerderij is gelegen op een mooie ruime kavel van circa 2.200 m² en ligt aan het eind van een landweg omringd door weilanden en een boomgaard met perenbomen. De inrichting van de boerderij is gedateerd, wat ruimte biedt voor een nieuwere en modernere inrichting. Geheel naar eigen wens kunt u van de royale ruimte een mooie woning maken.
Het bouwjaar van de boerderij is van voor 1900. Daarna is de boerderij nog verschillende malen aangepast. De boerderij heeft een inhoud van circa 1.115 m³. De afmeting van de boerderij is circa 14 bij 12/22 meter.
 
De boerderij is opgetrokken uit deels gemetselde en deels met hout bekleedde gevels met een schilddak welke gedekt is met deels riet en deels met pannen. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van enkele beglazing. De vloeren zijn van hout. De boerderij is aangesloten op water, gas en elektra en is voorzien van een septic tank en een combi CV ketel. 
 

De tuin

Tuin

 
Achter en naast de boerderij heeft u veel grond met daarom heen veel groen. Aan de westzijde ligt een grote fruittuin. De ruime tuin biedt heel veel mogelijkheden en is nog helemaal naar eigen smaak in te richten. Zo kunnen er meerdere beschutte plekjes gecreëerd worden waar heerlijk gezeten kan worden en genoten kan worden van alles wat het landelijke leven te bieden heeft. Verder staat er in de tuin nog een kleine kas van circa 15 m² waar de liefhebber volop kan hobbyen. 
 
Vanuit de tuin en de boerderij heeft u vrij uitzicht over de weilanden en over de prachtige naastgelegen perenboomgaard.
 
Tuin 

Het perceel

Kadastrale kaart

Het kadastrale perceel is circa 4.28.00 ha groot, verkocht wordt circa 2.200 m². De grond is kadastraal bekend als gemeente Noorder-Koggenland, sectie S, nummer 114 (gedeeltelijk).
 
Aansluitend aan het erf staat ook nog een kapschuur welke eigendom is van verkoper. Het is voor verkoper bespreekbaar om deze kapschuur eventueel in de verkoop te betrekken. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -