Details:

Groep:
Landelijk

Locatie
Hoogwoud, Herenweg 79

Prijs
€ 775.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Vrij gelegen stolpboerderij aan de rand van Hoogwoud

West-Friese stolpboerderij

Stolp

• Goed onderhouden West-Friese stolpboerderij
• Groot bijgebouw met o.a. paardenboxen
• Vrij gelegen aan de rand van Hoogwoud
• Het ruime perceel heeft een oppervlakte van circa 7.000 m²

Landelijk wonen in Hoogwoud

Uitzicht

In het West-Friese Hoogwoud, gemeente Opmeer, staat deze prachtige stolpboerderij. West-Friesland staat bekend als een prettige regio om in te wonen. De stolpboerderij is omringd door water. Aan de voor- en zijzijde van de stolpboerderij is een weide gecreëerd waar op dit moment een aantal schapen staan. Tevens is hier de boomgaard met verschillende soorten fruit- en notenbomen staan.
Voor de dagelijkse boodschappen, op loop/fietsafstand, kunt u terecht in het dorpscentrum van Hoogwoud en/of Opmeer. De ware tuinliefhebber kan Hoogwoud ook niet links laten liggen. In Hoogwoud vind je namelijk het bekende tuincentrum De Boet welke veel bezoekers uit omliggende dorpen en steden aantrekt.
In Hoogwoud lopen diverse wandel- en fietsroutes door het prachtige landschap en de landerijen.
Middels de A7 is Amsterdam goed te bereiken. Tevens bent u zo via de Afsluitdijk in Friesland.


De stolpboerderij

Stolpboerderij

Vanaf de weg is er een mooie oprijlaan gecreëerd met een sierhek. Halverwege de oprijlaan bevindt zich de entree van de stolpboerderij. Bij de schuur achter de stolpboerderij is voldoende parkeergelegenheid.
De stolpboerderij is gebouwd in circa 1976. De gevels zijn gemetseld en is deels voorzien van isolatie. Het schilddak is gedekt met riet en met pannen en isolatie onderschoten.
De boerderij beschikt over lekker veel leefruimte. Zo is de totale gebruiksoppervlakte ruim 213 m² en heeft de boerderij een inhoud van circa 800 m³. De voorgevel is circa 10 meter breed en de zijgevel circa 13,2 meter lang.
Vloeren op de begane grond en verdieping zijn van beton.
De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een CV combiketel.


Indeling
Begane grond

Begane grond
De ruime entreehal bevindt zich aan de zijkant van de boerderij en geeft toegang tot verschillende vertrekken van de boerderij. In de hal is een toilet aanwezig.

Woonkamer
De woonkamer is een ruime en lichte ruimte met een sfeervolle gashaard. Met hier en daar de nodige veranderingen, bijvoorbeeld een andere vloer of de houten balken wit schilderen, wordt er al snel een andere stijl gecreëerd.
De woonkamer geeft uitzicht over de tuin. De tuin is gemakkelijk te bereiken door de tuindeur aan de zijkant van de woonkamer.

De keuken is in een hoekopstelling geplaatst. In de keuken zit diverse inbouwapparatuur zoals een kookplaat, vaatwasser, koelkast, vriezer en oven. De keuken is ruim van formaat en kan worden gebruikt als echte woonkeuken.
De bijkeuken is vanuit de keuken te bereiken. Dit is tevens een fijne ruimte voorzien van een wasmachine- en drogeraansluiting.

Slaapkamer
Op de begane grond bevindt zich nog een (slaap)kamer met een badkamer met een tweede toilet. Deze kamer zou ook als kantoorruimte of speelkamer kunnen worden gebruikt. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet.


Eerste verdieping

Eerste verdieping

Op de verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers en een badkamer. Middels een vlizotrap is de bergzolder te bereiken. In de grootste slaapkamer, welke over de gehele breedte van de stolp is gerealiseerd, is een extra wastafel met opbergkasten. De badkamer beschikt over een wastafel, toilet en ligbad.

Slaapkamer

Dubbele garage/paardenstallen

Garage
De garage met de paardenstallen is gebouwd in circa 1976 en is opgetrokken uit gemetselde gevels. Het zadeldak is gedekt met pannen. De garage met paardenstallen heeft een afmeting van circa 6,40 meter breed en circa 20 meter lang met een totale oppervlakte van maar liefst 128 m². Het is opgedeeld in een deel garage, een deel schuur/berging en een deel met twee paardenboxen.

De dubbele garage is voorzien van elektrisch bedienbare deuren en een loopdeur. Vanuit de garage komt u in de berging/opslagruimte. Vanuit deze ruimte is de zolder te bereiken middels een vaste trap. Tevens is hier een toilet met een wastafel aanwezig.

Tuin en weiland

Omgeving
Rondom de stolpboerderij en het flinke bijgebouw is de fraaie parkachtige tuin gelegen. De tuin onderscheidt zich in een privéveld rondom de gebouwen, afgescheiden door opgaande beplanting, overgaand in een boomgaard met verschillende soorten fruit- en notenbomen. Hier grazen ook de hobbydieren.

Bij de stolpboerderij is een terras gemaakt gelegen op het zuiden. Hier is een vrijstaande prieel/tuinhuisje gemaakt met rondom glas. Hier is het heerlijk in vertoeven als er nog een frisse wind is.


Kadastraal

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Opmeer, sectie V, nummers 103 en 108.
Zoals het perceel nu middels de sloten is afgescheiden komt de totale oppervlakte op circa
7.000 m² uit, dit wordt nog door het kadaster ingemeten.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -