Details:

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Groep:
Landelijk

Locatie
Schoorl, Hargerweg 2

Prijs
€ 985.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Mooie stolpboerderij nabij de duinen van Schoorl

Vrij wonen op korte afstand van de duinen en de zee

• Mooie, riet gedekte stolpboerderij
• Gelegen op een mooi perceel met een oppervlakte van circa 1.574 m²
• Mogelijkheid tot opsplitsing in meerdere wooneenheden
• Gelegen op korte afstand van de duinen van Schoorl en het strand
• Dichtbij het centrum van Groet en Hargen
• Mogelijkheid tot opsplitsing tot meerdere wooneenheden

Ligging

Gelegen aan de Hargerweg in Schoorl, vrij gelegen in het landelijke gebied, ligt deze mooie riet gedekte stolpboerderij. Een unieke locatie met weids uitzicht over de cultuurhistorische Groeterpolder en de Hargervaart met in de verte de duinen van Schoorl.

Met een vloeroppervlakte op de begane grond van circa 315 m² biedt de woning genoeg mogelijkheden. Het woongedeelte bevindt zich aan de zuidkant van de stolp en waardoor er lekker veel lichtinval in de kamers is. De boerderij is gunstig ingedeeld en de mogelijkheid bestaat om het woongedeelte verder uit te breiden of meerdere wooneenheden in te bouwen.

Zee, duinen, bos, dijken en polders, alle landschappen die Noord-Holland te bieden heeft bevinden zich in de directe omgeving van deze locatie. Genieten van het uitgestrekte polderlandschap, de rust van de Schoorlse Duinen of het uitgestrekte strand, het kan allemaal. Ook is deze prachtige omgeving uitermate geschikt om te wandelen, fietsen, paard te rijden of andere buitenactiviteiten te ondernemen.

Vanaf deze locatie zijn het levendige dorp Schoorl en het karakteristieke Groet met al hun voorzieningen, als ook de steden Alkmaar, Schagen en Heerhugowaard makkelijk en snel bereikbaar.

De stolpboerderij

Aanzicht

De stolpboerderij heeft als bouwjaar 1892 en is daarna diverse malen aangepast.
De gevels zijn gemetseld en zijn voorzien van isolatie. De boerderij heeft houten kozijnen met isolerende beglazing. Het schilddak is gedekt met riet, welke in goede staat van onderhoud is, en is met hout onderschoten. De begane grond vloer is van beton, de verdiepingsvloer is van hout.

De boerderij heeft een afmeting van circa 16 meter breed en circa 20 meter lang. De goothoogte is circa 3 meter en de nok circa 10 meter.

De boerderij, met een totale inhoud van circa 2.300 m³, biedt talloze mogelijkheden. De totale woonoppervlakte bedraagt circa 156 m². De gunstige indeling, vooral op de verdieping, zorgt ervoor dat het woongedeelte gemakkelijk zou kunnen worden uitgebreid.

De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig.

Indeling woongedeelte

Plattegrond

Begane grond

Aan de voorzijde van de boerderij is het woongedeelte van de stolp gesitueerd met aan de zijkant de entree. De begane grond bestaat uit meerdere vertrekken die allemaal ruim lekker ruim van formaat zijn. De entreehal ligt centraal in het woongedeelte en biedt toegang tot verschillende vertrekken. Grenzend aan de hal bevindt zich als eerste de woonkeuken. Door de vele raampartijen een heerlijk lichte ruimte met uitzicht over de tuin. De keuken bestaat uit een ruime hoekopstelling die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De basis van de keuken is goed, het uiterlijk kan een opfrisbeurt gebruiken. Mocht de huidige opstelling van de keuken niet bevallen is de ruimte is ook groot genoeg voor een andere opstelling van de keuken, een modern kookeiland behoort hier dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Ook de woonkamer is heerlijk licht en ruim. De hoge plafonds en de lichte wanden versterken dit des te meer. De gezellige open haard geeft de kamer net wat meer sfeer en zorgt voor hele aangename winterdagen. Aan de andere kant van de woonkamer is er een zijkamer. Deze kamer heeft een oppervlakte van ruim 15 m² en is uitermate geschikt om in te richten als speelkamer, slaapkamer of kantoorruimte maar kan natuurlijk ook als chique eetkamer worden gebruikt.

Weer terug naar de hal, naast de keuken grenzen hier nog een bijkeuken en een badkamer aan. Als je eenmaal verwend bent met een bijkeuken wil je niet meer anders. Deze handige ruimte is perfect voor de ondersteunende huishoudelijke handelingen, zoals wassen, drogen en strijken, maar ook voor het opbergen en bewaren van (etens)voorraden en schoonmaakspullen. Deze bijkeuken is ook nog eens voorzien van een hele fijne inloopkast voor al de overige spullen die opgeslagen moeten worden. Ook bevind zich hier een separaat toilet. De licht betegelde badkamer is voorzien van een inloopdouche, een wastafel en een toilet. Ook hier kan een opfrisbeurt geen kwaad en zijn er meerdere mogelijkheden.

Eerste verdieping

Plattegrond

Op de verdieping bevinden zich drie mooie en ruime slaapkamers die allemaal voorzien zijn van één of meerdere dakramen.

Het voormalige inpandige bedrijfsgedeelte, de dars, heeft een oppervlakte van circa 214 m² en is naast de grote darsdeuren ook bereikbaar via een aparte loopdeur.

De voormalige hooizolder leent zich goed als toekomstige uitbreiding van de verdieping of splitsing in meerdere woonruimten.

De tuin

Tuin

De boerderij staat op een ruim erf die aan drie zijden van de boerderij grenst. Aan de voor- en zijzijde van de boerderij is de tuin verzorgd en netjes ingericht. De voortuin met ligging op het zuiden is de ideale plek om, met het uitzicht op de duinen, te genieten en te relaxen. Het resterende gedeelte van het erf bestaat uit een oprijlaan en een nog naar eigen wens in te delen en te richten gedeelte.

Kadastraal

Omlijnd indicatief het perceel

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Schoorl, sectie F, nummer 1844 (gedeeltelijk).
Het perceel is groot circa 1.574 m2.

Herontwikkeling voormalige schuren en erf

Impressie

Aangrenzend aan de boerderij heeft zich afgelopen jaar een herontwikkeling voorgedaan van de voormalige schuren en het erf. Onderstaande impressie geeft aan hoe het erf nu is ingedeeld met een vijftal vrije kavels. De werkelijke woningen kunnen afwijken van de impressie.

De entree vanaf de weg wordt gedeeld met twee andere woningen. Deze weg komt haaks op de Hargerweg te liggen en wordt overgedragen aan de gemeente Bergen. Daar zullen ook een aantal parkeerplaatsen worden aangelegd voor bezoekers.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -