Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Schagerbrug, Grote Sloot 258

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Stolpboerderij aan de Grote Sloot 258 te Schagerbrug

 

  • Landelijke ligging met vrij uitzicht
  • Grote tuin op o.a. het zonnige zuiden
  • Zeer geschikt voor paardenliefhebbers of andere gebruiksmogelijkheden
  • Gelegen op een ruim perceel van circa 1.85.33 ha
  • Centrale ligging, nabij Schagen, Sint Maartenszee en het strand van Callantsoog

 

 

De stolpboerderij

voorzijde

De stolpboerderij ook wel genaamd “De ouwe Plaas” is gelegen in het buitengebied van Schagerbrug waar aan de achterzijde het mooie uitzicht wordt versterkt door het landelijk gebied met uitzicht op de Westfriese omringdijk.

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1826 en is altijd netjes bewoond en onderhouden.

De boerderij en het erf zijn gelegen op een perceel van circa 5.523 m² en het achterliggende weiland heeft een oppervlakte van circa 1.30.10 ha. De boerderij beschikt over veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte circa 121 m² en een inhoud van circa 400 m3. 

De vloer op de begane grond is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. De gevels zijn deels gemetseld en deels voorzien van houten kozijnen met isolerende beglazing. Het dak is riet gedekt met deels pannen.

De boerderij is aangesloten op water, elektra en gas. Ook is er glasvezelkabel aanwezig ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een cv-combiketel.

 

 

De omgeving

Ten westen van de stad Schagen, nabij het lint van Schagerbrug, ligt deze karakteristieke stolpboerderij aan de Grote Sloot 258 in Schagerbrug. 

 

Schagerbrug is een geliefde plek waar het prettig, landelijk wonen en werken is maar toch centraal gelegen. In Schagerbrug zijn o.a. een basisschool, sportvelden en andere basisvoorzieningen gevestigd.

 

Het centrum van Schagen is op circa 6 km afstand gelegen en biedt voortgezet onderwijs, vele winkels, sportgelegenheden, clubs, bioscoop alsook gezellige restaurants en andere horecagelegenheden. De ligging is centraal en is middels goede verbindingswegen uitstekend bereikbaar.

 

Het strand, de zee en duinen van Callantsoog is op circa 8 km gelegen en Sint Maartenszee is  op circa 6 km te bereiken.

 omgeving

 

 

Indeling begane grond

Via de ruime entreehal aan de zijkant komt u de boerderij binnen. De hal beschikt over een garderoberuimte, toiletruimte, badkamer en biedt toegang tot de keuken en het terras met uitzicht op de Westfriese omringdijk.

 hal

De woonkamer

De woonkamer heeft door de vele raampartijen een prettige lichtinval. De balklaag aan het plafond maakt dit een sfeervolle ruimte en er is een gaskachel aanwezig.

 woonkamer

De eethoek

In het verlengde van de woonkamer is de eethoek opgesteld. Er is voldoende ruimte voor het plaatsen van een ruime eettafel. U kijkt vanaf dit punt uit over de tuin.

 eethoek

 

De keuken

De keuken zit aan de zijkant van de boerderij met uitzicht over tuin. De L-vormige keuken is gedateerd maar nog wel van goede kwaliteit. Er zijn boven- en onderkasten aanwezig. De keuken is voorzien van een kookplaat, oven, en twee spoelbakken met kraan. De keuken is een gezellig woonkeuken omdat er voldoende ruimte is voor een eettafel.

 keuken

 

Slaapkamer begane grond

De slaapkamer op de begane grond is ruim van formaat. De slaapkamer heeft daglicht door de ramen. Er is een wastafel aanwezig en op de vloer is een nette vloerbedekking gelegd.

 slaapkamer bgg

 

Badkamer begane grond

De badkamer is voorzien van een douche, wastafel met kraan en spiegel en een separaat toilet.

 

Bergruimte/ voormalig koeienstal

 

De bergruimte op de plek van de koeienstal is gelegen in het voormalige bedrijfsgedeelte van de stolpboerderij. Aan de achterzijde van de stolpboerderij zijn twee grote openslaande darsdeuren aanwezig zodat u met een voertuig naar binnen kunt. Deze ruimte heeft een oppervlakte van circa 225 m² en wordt thans gebruikt als opslagruimte maar biedt legio mogelijkheden om in te delen naar eigen wens.

 

 

Indeling verdieping

 

Slaapkamers verdieping

Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers.

 slaapkamer

 

Bijgebouw berging

De berging is opgetrokken uit gemetselde gevels. Het zadeldak is gedekt met pannen en met hout onderschoten. De berging is totaal circa 55 m² groot en heeft een goothoogte van circa 2,75 meter en een nokhoogte van circa 5,50 meter.

 berging

 

 

Voormalig jongveestal

De voormalige jongveestal is een schuur uit circa 1992 van circa 176 m² groot. De schuur is opgetrokken uit stalen spanten en de wanden zijn bekleed met damwandprofielplaten en met hout onderschoten. Het zadeldak is gedekt met asbestcementvrije golfplaten. De goothoogte is circa 2,40 meter en de nokhoogte circa 5,50 meter.

 

 jongveestal

Tuin

Deze tuin heeft veel te bieden. Er is meer dan genoeg ruimte, privacy en rust. De tuin is onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk ingericht. De tuin beschikt over grotendeels grasveld met diverse beplantingen.

 tuin

Achterliggend weiland

Achter de stolpboerderij is circa 1,3 ha weiland te vinden. Dit is deels ook nog bestemd als bouwvlak. Hier zouden hobbydieren als paarden, koeien en/of schapen heerlijks zomers op kunnen grazen. Tevens een heerlijke plek om een terrasje te maken om zo onder het genot van een drankje te kunnen genieten van het weidse uitzicht en de rust.

 weiland

Het is toegestaan onder bepaalde voorwaarden (o.a. binnen het bouwvlak, maximale oppervlakte van 1.200 m² etc.) om een paardenbak aan te leggen.

 

Kadastraal

De percelen zijn kadastraal bekend als Gemeente Zijpe, sectie D, nummers 845 (gedeeltelijk) 847, 848, 849, 850, 851, 852 en 853 en hebben een totale perceeloppervlakte van circa 1.85.33 ha. Perceel 845 dient nog te worden uitgemeten door het kadaster.

 kadastraal

Bestemming

De huidige bestemming betreft agrarisch met waarden en tevens is een deel bestemd van de tuin als natuur.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -