Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk Agrarisch

Locatie
Hoogwoud, Gouwe 2

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Authentieke stolpboerderij gelegen op circa 2.26.20 ha

Authentieke stolpboerderij gelegen op een ruim perceel van circa 2.26.20 ha

- Zeer royale kavel gelegen op circa 5.000 m² erf met vrij uitzicht
- Aansluitend aan het erf is circa 1.76.20 ha weiland gelegen
- Vrijstaande schuur met een oppervlakte van circa 320 m²
- Mogelijkheid tot aankoop extra grond van circa 5.59.55 ha

Landelijk wonen in het buitengebied van Hoogwoud

Ligging

Gelegen in het buitengebied, aan de Gouwe 2, in het West Friese dorp Hoogwoud bevindt zich deze authentieke stolpboerderij. De boerderij ligt slechts op enkele minuten afstand van de dorpskernen Hoogwoud en Opmeer. De dorpskernen beschikken over diverse winkels, scholen en restaurants. Tevens bevindt zich in Hoogwoud een groot tuincentrum welke veel bezoekers uit omliggende dorpen en steden aantrekt. De Gouwe 2 te Hoogwoud is gelegen tussen Abbekerk en Hoogwoud. Binnen enkele autominuten ligt de Rijksweg A7 waardoor onder andere Hoorn en Amsterdam zeer goed en snel bereikbaar zijn.

De stolpboerderij

Stolp

De stolpboerderij is voor 1900 gebouwd en is verbouwd / aangebouwd in 1960. De stolpboerderij is opgetrokken uit een dubbel houten vierkant, het dak bestaat uit een schilddak welke deels met riet is gedekt deels met pannen. Aan de voorzijde bevindt zich het woondeel en aan de achterzijde het bedrijfsgedeelte.

Het woongedeelte heeft een oppervlakte van circa 90 m² op de begane grond en circa 50 m² op de verdieping. De totale inhoud voor het woondeel bedraagt daardoor circa 350 m³.
Het huis is aangesloten op water, elektra, gas en een septic tank.

Indeling

Begane grond

Het woongedeelte van de boerderij bestaat uit twee woonlagen, de begane grond en een verdieping. De verdieping bestaat uit twee gedeelten welke elk bereikbaar zijn middels een eigen trapopgang.
Middels de entree/hal komt u binnen in de boerderij. In de hal bevinden zich de eerste trapopgang naar de verdieping, het toilet en de douche.
Aan de linkerkant van de hal grenst de woonkamer. De woonkamer is een gezellige knusse ruimte met een schouw en is voorzien van een inbouwkast. Aan de andere kant van de woonkamer grenst een tussen hal. Vanuit deze hal heeft u toegang tot de op de begane grond gelegen slaapkamer en de tweede trapopgang naar de verdieping.
Aan de rechterkant van de hal grenst de woonkeuken. De woonkeuken is nog authentiek ingericht en is voorzien een eenvoudig keukenblok. Aan twee zijden zijn raampartijen gesitueerd waardoor er een fijne , lichte ruimte is ontstaan.

Woonkeuken

De verdieping

De verdieping bestaat uit twee gedeelten welke elk bereikbaar zijn middels een eigen trapopgang.
Middels de trapopgang vanuit de entree hal heeft u toegang tot de slaapkamer welke gelegen is boven de keuken. Vanuit de tussen hal, de tweede hal, heeft u toegang tot de overloop op de verdieping waar overige twee slaapkamers op aansluiten.
Naast de wasmachineaansluiting is de overloop ook nog voorzien van een inbouwkast.

Bedrijfsgedeelte stolpboerderij

Bedrijfsgedeelte

In de stolpboerderij bevindt zich verder een Zuid Hollandse stal, hooiberg en darsruimte.
Boven de stallen is een houten zolder gesitueerd. Alle ruimten staan met elkaar in verbinding en zijn inpandig bereikbaar. Door de grote inpandige ruimte heeft u veel gebruiksmogelijkheden. Daarnaast is aan de noordzijde nog een overkapping/aanbouw gesitueerd, het lessenaarsdak van deze overkapping (circa 2,80 meter) is gedekt met asbesthoudende golfplaten.
De totale breedte bedraagt circa 21,50 meter inclusief staartstuk en aanbouw / overkapping.
De lengte / diepte tot achtergevel bedraagt circa 20 meter.

Het vrijstaand bijgebouw

Bijgebouw

Op het erf staat een schuur met een open front met kap en een doorrijhoogte van bijna 4 meter. De schuur is in circa 1960 gebouwd. In maart 2018 is de dakbedekking vernieuwd. De schuur heeft een asymmetrisch zadeldak, stalen spanten, deels bestaande uit gemetselde gevels, deels bekleed met hout en deels ook voorzien van een houten zolder. De afmetingen bedragen circa 20,50 meter lang en circa 15,70 meter breed inclusief de overkapping, wat een oppervlakte geeft van circa 320 m².

Het erfperceel

Het erfperceel met daarop de bebouwing is circa 5.000 m² daarnaast sluit circa 17.600 m² weiland aan op het bebouwde erf. De totale perceeloppervlakte binnen deze aanbieding bedraagt 2.26.20 ha.

Extra grond

Daarnaast ligt aan de overzijde van de weg nog 5.59.55 ha weiland welke tevens kan worden bijgekocht. Ook bestaat er de mogelijkheid circa 1.58.44 ha aansluitende grond van het Landschap Noord-Holland bij te pachten (Landschap Noord-Holland is eigenaar van deze grond en beslist hierin).

Kadastraal

Kadastrale kaart

De percelen zijn kadastraal bekend als Gemeente Opmeer, sectie W, nummers:
- 54, groot circa 0.46.75 ha,
- 55, groot circa 0.36.20 ha
- 144, groot circa 0.88.30 ha
- 597, groot circa 0.54.95 ha

Totaal circa 2.26.20 ha.

Eventueel optioneel is het perceel aan de overzijde gelegen perceel kadastraal bekend gemeente Opmeer, sectie U, nummer 519, groot 5.59.55 ha. Dit perceel is niet in de vraagprijs van € 495.000,-- k.k. begrepen.

Kadastrale kaart

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -