Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Berkhout, Bobeldijk  103

Prijs
€ 559.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Fraaie stolpboerderij met stolpschuur gelegen op circa 8.000 m2 grond

Deze prachtige stolpboerderij is gelegen aan het karakteristieke en gevarieerde lint van de Bobeldijk op circa 8.000m² eigen grond.

Als u de straat richting Hoorn uitrijdt komt u de nieuwe ijsbaan van De Westfries tegen. Aan de andere zijde van de straat komt u bij de golfbaan van Spierdijk. U bent binnen enkele minuten in het centrum van Hoorn met al haar voorzieningen zoals gezellige restaurants, de jachthaven en schouwburg etc. Op deze mooie locatie woont u landelijk en toch dicht bij de stad.

Woonboerderij “ De Veldhoeve”

Deze oorspronkelijk rond 1875 gebouwde stolpboerderij is diverse malen aangepast aan de tijd. De inhoud van het woongedeelte bedraagt circa 850 m3 en de oppervlakte van het voormalig bedrijfsgedeelte bedraagt circa 96 m2 en is nu ingericht als garage en berging.

De stolpboerderij is, opgetrokken uit gemetselde gevels, een sterk houten vierkant, het schilddak is gedekt met riet en voorzien vaneen prachtige pannenspiegel. Het woongedeelte bestaat voornamelijk uit houten vloeren de overige ruimten van beton.De houten kozijnen zijn deels voorzien van isolerende beglazing en aan de oostzijde voorzien van voorzetramen. De goothoogte is circa 3,25 meter en de nokhoogte circa 14 meter. In 2007 is de kap van het staartstuk vernieuwd en geïsoleerd en is de rieten kap aan de westzijde onlangs doorgestoken en aan de oostzijde in 2010 vernieuwd.

Begane grond
Via de entreehal komt u in de riante woonkamer met vernieuwde open keuken en bijkeuken, tevens treft u op de begane grond een slaapkamer met luxe badkamer met ligbad,  douche en dubbele wastafel, separaat toilet met urinoir en overige ruimten als inbouwkasten en bergruimten.

Eerste verdieping
De overloop met toegang tot vier slaapkamers sommige voorzien van inbouwkasten en de grote bergzolder. In het staartdeel op de eerste verdieping is een “loungeroom” met tuindeuren gecreëerd.

In het voormalig bedrijfsgedeelte treft u de dars, de werkplaats, de zadelkamer, verkeersruimte, inpandige doorgang naar de paardenstallen en de tuinkamer.

De boerderij wordt verwarmd middels een HR combi ketel uit 2001 en is voorzien van water, gas, elektra en een septictank.

Stolpschuur

Via de stolpboerderij is de stolpschuur inpandig te bereiken. Deze karakteristieke en goed bij de boerderij passende stolpschuur heeft een oppervlakte van circa 182 m2. Bestaande uit gemetselde gevels, een houten vierkant met piramidedak gedekt met pannen. Er ligt een  betonvloer in met betonroosters, onder de roosters voorzien van gemetselde kelders. Er zijn twee paar houten deuren aan weerszijde van de stolp, zodat u aan de voorzijde erin kan rijden en via de achterzijde weer naar buiten.
Op de buitenring om de vierkantsbalken is een zolder voor hooiopslag gesitueerd, (behalve boven de voergang). De stolpschuur heeft een goothoogte van circa 2,60 meter en een nokhoogte van circa 10 meter.
    
De ruimte is ingericht met paardenboxen, behandelruimten en een voergang/opslag.

Erfverharding

Van het ruime erf is circa 400m2 voorzien van verharding door middel van klinkers.

Extra grond

Het ruime perceel bestaat uit een totale oppervlakte grond van circa 8.000 m2, waarvan een deel in gebruik is als weiland voor de paarden. Indien u dit wenst is het bespreekbaar om meer of minder grond te kopen.

Ligging

De boerderij ligt iets hoger ten opzichte van de openbare weg, waardoor de tuin eromheen een goede ontwatering kent en waardoor naast het aangezicht van de woning, ook het uitzicht vanuit de woning zeer fraai is. Vanaf dit perceel kunt u de Veldhuizerweg inslaan, waar paardenliefhebbers aan weerskanten in de berm kunnen rijden. Het dorp Berkhout waar de Bobeldijk parallel aan loopt kent een rijk verenigingsleven, heeft een basisschool en diverse sportvoorzieningen.

Bestemming

De bestemming van het perceel is "Wonen Stolp", deel uitmakend van het bestemmingsplan “Landelijk gebied”. Onder voorwaarden kan de gemeente splitsing van de woning toestaan, wat dubbele bewoning mogelijk maakt.

Graag nodigen wij u uit voor een bezichtiging zodat u zelf deze mooie locatie kunt ervaren en beleven.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -