Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Berkhout, Bobeldijk 84

Prijs
€ 500.000,-- k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Fraaie stolpboerderij met paardenstal

Deze fraaie gerenoveerde stolpboerderij met een erker op het zuiden is vrijgelegen op korte afstand van het centrum van Hoorn en de A7.

Het perceel heeft een oppervlakte van 9.360 m2. Deze locatie is bijzonder geschikt voor paardenliefhebbers, omdat er een paardenstal aanwezig is met 5 ruime paardenboxen, zadelkamer en poetsplaats. Tevens is er een paardenbak. De ruime stolpboerderij is geschikt om dubbel te bewonen.

Stolpboerderij

De stolpboerderij is gebouwd voor 1900 en is daarna diverse malen aangepast. Het schilddak is gedekt met riet. De voorgevel is circa 15 meter  De goothoogte bedraagt circa 3 meter en de nok circa 10 meter. De boerderij heeft een zeer zonnige en grote woonkamer met erker welke is gelegen op het zuiden en tuindeuren op het westen aansluitend op een ruim terras. Er is een ruime woonkeuken. De badkamer heeft een luxe afwerking door de dubbele wastafel, stoomcabine en ligbad. In de boerderij is een aparte waskamer aanwezig met wasmachine en droger aansluitingen. De ruime boerderij beschikt over een tweede woonkeuken / kamer met keukenapparatuur, slaapkamer, tweede badkamer en inloopkast. Op de verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en de grote zolderruimte die nog vrij in te delen is.

Paardenstal

Deze karakteristieke en goed bij de boerderij passende paardenstal is in 2007 gerenoveerd. De afmeting bedraagt circa 8 bij 15 meter. De stal beschikt over een zadeldak dat gedekt is met pannen en aan één zijde uitloopt in een lessenaardak. De gevels zijn gemetseld en de vloer bestaat uit beton. Er is veel licht en lucht met voor iedere box in de zijgevel luiken waardoor een gezond en fris stalklimaat kan worden gecreëerd. Er zijn 5 ruime boxen aanwezig, een zadelkamer en poetsplaats. De paardenstal beschikt zowel over warm als koud water.

Paardenbak

De rijbak heeft een afmeting van circa 20 bij 40 meter en is voorzien van verlichting. Naast de rijbak is er een paddock van circa 10 bij 20 meter. Ook hier is stroomvoorziening aanwezig.

Kapschuur

De kapschuur heeft met de luifel mee een oppervlakte van circa 145 m2. De constructie is deels betonpalen en deel houten palen. De goothoogte bedraagt circa 5,5 meter met een nokhoogte van circa 7 meter. De kapschuur is geschikt voor het opslaan van hooi en stro, maar ook voor het bergen van machines. De kapschuur is deels voorzien van een zolder.

Berging

Naast de paardenstal is een berging gesitueerd met een lengte van circa 14 meter en een breedte van circa 5 meter. De houten schuifdeuren maken de berging goed toegankelijk.

Erf

Het ruime erf is voorzien van betonverharding, klinkers en beschikt over een mestput.

Weiland

Naast het ruime erf beschikt de locatie over een flink stuk weiland welke afhankelijk van de groei en beweiding kan in deelpercelen kan worden opgesplitst.

Locatie

Deze prachtige woonboerderij is gelegen aan het karakteristieke en gevarieerde lint van de Bobeldijk. De locatie sluit aan op open vaarwater vanwaar u vele tochten met de boot kunt maken tot in Medemblik aan toe. In elk jaargetijde kunt u de wonderschone natuur ervaren. Fietsen en wandelen is een ervaring op zich. De wegenstructuur is eveneens zeer geschikt voor paardenliefhebbers. Het dorp Berkhout waar de Bobeldijk parallel aan loopt kent een rijk verenigingsleven, heeft een basisschool en diverse sportvoorzieningen. Als u de straat richting Hoorn uitrijdt komt u de ijsbaan van De Westfries tegen. Aan de andere zijde van de straat komt u bij de golfbaan van Spierdijk. U bent op enkele minuten van Hoorn verwijderd met al haar voorzieningen zoals gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc. Middels de autosnelweg A7 kunt u in 30 minuten in Amsterdam zijn.

Bel of mail voor meer informatie.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -