Details:

Groep:
Bouwkavel Landelijk

Locatie
Berkhout, Bobeldijk  nabij 102

Prijs
€ 395.000,-- v.o.n.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Bobeldijk bouwkavel A te Berkhout grenzend aan water

Prachtige bouwkavel gelegen op circa 902 m² grenzend aan water!

 

Kavel A nabij Bobeldijk 102 te Berkhout

Ten westen van de stad Hoorn, gelegen aan het karakteristieke en gevarieerde lint van de Bobeldijk, ligt deze fraaie bouwkavel aan de Bobeldijk te Berkhout. De achtertuin grenst aan een breed water en heeft een ligging op het zonnige zuiden.

Berkhout is een geliefde plek waar het prettig, landelijk wonen en werken is. De locatie ligt centraal ten opzichte van voorzieningen en uitvalswegen. Als u de straat richting Hoorn uitrijdt komt u de ijsbaan "De Westfries" tegen met daar omheen een prachtig park met het Van der Valk hotel, een casino en bioscoop. Rijdt u de andere kant op, dan komt u bij de golfbaan van Spierdijk. U bent op enkele minuten van Hoorn verwijderd met al haar voorzieningen zoals gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg en zo nog veel meer.

Op circa 2 kilometer afstand bevinden zich diverse sportverenigingen en scholen. Middels de A7 is in ca. 30 minuten Amsterdam te bereiken.

De kavel is gelegen in het centrale buurtschap van de Bobeldijk in de overgang naar het landelijke gebied nabij de stad Hoorn.
In totaal worden er op het huidige perceel weiland drie kavels gerealiseerd. Elke kavel zal een aparte ontsluiting krijgen welke door verkoper zal worden aangelegd.
Voor kavel A welke wij in eerste instantie te koop aanbieden, is de bestaande ontsluiting tevens de toegang tot de kavel. De ligging van de tuin is op het zonnige zuiden en grenst aan breed water.

U bent vrij in de keuze van uw aannemer en koopt alleen de kavel met bouwmogelijkheden. Aan de voorzijde in het perceel liggen de nutsvoorzieningen waarop kan worden aangesloten. Uw aannemer kan de aansluitingen bij de nutsbedrijven aanvragen en hierop aansluiten.

De kavels hebben een landelijke ligging met vrij uitzicht over de weilanden naar het dorp Berkhout. Een unieke mogelijkheid, waarbij u vrij bent in het ontwerp van uw droomhuis binnen de kaders van de bouwvoorschriften en de welstandsbeoordeling.

 

Kavelpaspoort kavel A


De diepte van de kavel aan de westzijde is circa 33 meter, de breedte is circa 31 meter en deze is overwegend vierkant van vorm.
De kavel heeft een oppervlakte van circa 902 m², een tuinligging op het zonnige zuiden en ligt zowel aan de zij, als achterzijde aan het water.

Bent u opzoek naar een kavel op een prachtige locatie met goede bereikbaarheid om uw droomhuis te kunnen realiseren en wilt u graag in alle rust wonen nabij de stad. Dan is deze kavel een exclusieve kans! Gezien de ruime kaders binnen het bestemmingsplan is er veel variatie mogelijk.

Uw eigen droomhuis
Slechts zelden komt er een locatie beschikbaar die zo mooi vrij is gelegen, zonder verstorende omgevingsfactoren en toch dichtbij alle voorzieningen.

Ieder bouwplan dient nog getoetst te worden door de gemeente. Dit geld ook voor alle voorbeelden van de verschillende typen woningen, welke in de brochure staan verwerkt.

Het plan bestaat uit 3 woonkavels voor vrijstaande woningen welke bereikbaar zullen zijn middels de nog aan te leggen ontsluiting aan de Bobeldijk.

De royale kavels beschikken over een voortuin, zij-tuin en achtertuin met oppervlakten variërend van circa 902 m² tot circa 1.494 m². De kavel van circa 1.494 m² heeft een tuin op het zuiden en daarnaast ook op het zuidwesten. De andere twee kavels hebben een tuin op het zuiden.

 

Woningen


De bouwvoorschriften schrijven voor dat er per kavel één woning gebouwd mag worden. De nieuwe woning mag een maximale oppervlakte hebben van 250 m², een maximale goothoogte van 3,50 meter, een maximale bouwhoogte van 8 meter en dakhelling van minimaal 45 graden en maximaal 60 graden.

Voor wat betreft bijgebouwen en overkappingen mag de totale oppervlakte aan bebouwing, bij het hoofdgebouw maximaal 80 m² bedragen. De goothoogte mag maximaal 3 meter en de maximale bouwhoogte mag 5 meter bedragen.

Door de forse afmetingen van het hoofd- en bijgebouw is deze locatie bij uitstek ook geschikt om een prettige woon/werk situatie te creëren.

 

 

Uitgangspunten nieuwe woningen

 

Ligging en oriëntatie en woningen:


- Gebouwen met de voorgevel richten op de weg.
- Gebouwen staan vrij op de kavel met behoud van doorzichten op het landschap.
- Rooilijnen van hoofdmassa's liggen terug en verspringen ten opzichte van elkaar.
- Rooilijnen liggen parallel aan de weg.
- Bijgebouwen liggen minimaal 3 meter achter de voorgevel van het hoofdgebouw.

 

Uitstraling woningen:

- De bebouwing heeft een eigentijdse duurzame architectuur, met de karakteristieken van de voorkomende lintbebouwing. Zowel een traditionele als een eigentijdse uitstraling is hierbij mogelijk.
- Kozijnen, dakgoten, daklijsten en dergelijke zijn fijn gedetailleerd.
- Wijzigingen en toevoegingen in stijl, maat en schaal zorgvuldig afstemmen op het hoofdvolume.

 

Vorm en massa woningen:

- Gebouwen zijn individueel en afwisselend.
- Gebouwen bestaan uit een eenvoudige gevormde onderbouw van één laag met zadeldak of piramidedak.
- Aan- en uitbouwen zijn ondergeschikt en vorm gegeven als toegevoegd element of opgenomen in de hoofdmassa.
- Geen dichte gevels of bergingen aan de straat.
- Gevels passend in de maat en schaal van het lint.
- Bijgebouwen hebben een eenvoudige vorm.
- Er is sprake van een samenhangend stelsel van maatverhoudingen, dat beheerst wordt toegepast in ruimtes, volumes en vlakverdelingen.
- Op-, en aanbouwen als erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt en vormgegeven als toegevoegd element of opgenomen in de hoofdmassa.

 

Materiaal en kleurgebruik:

- Materialen en kleuren zijn afgestemd op de omgeving/ omringende bebouwing en is
traditioneel en terughoudend.
- Kleuren streekeigen, accenten zijn mogelijk indien passend in de compositie van het gebouw en straatbeeld.
- Toepassing van eigentijds materiaal is mogelijk, mits de woningen onder architectuur ontworpen worden en daarin een eigentijdse uitstraling krijgen.

 

Detaillering:

- De detaillering ondersteunt de vormkarakteristiek.
- De architectonische uitwerking en detaillering zijn zorgvuldig, afwisselend en evenwichtig.
- Elementen in de gevel zoals deuren en ramen in een logische verhouding tot elkaar en de
gevel als geheel plaatsen.
- Ontwerpaandacht voor de vormgeving als entrees en erkers.

 

U koopt alleen de kavel en bent vrij in de keuzes die bij het bouwproces horen. U bent vrij in zowel het ontwerp van de woning als de aankleding van het perceel. Uiteraard wel binnen de kaders van het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de welstandsbeoordeling.

 

Het perceel heeft de bestemming wonen met waarde.

Er mag een vrijstaande woning worden gebouwd met een goothoogte van maximaal 3,50 meter en een nokhoogte van maximaal 8 meter.

Bestemmingsplan Bobeldijk 110-111 en tegenover 102, gemeente Koggenland, wonen/waarde-archeologie.

Het perceel is totaal circa 902 m² groot. De grond is kadastraal bekend als gemeente Wester-Koggenland, sectie AA, nummer 617.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -