Details:

VERKOCHT

Groep:
Landelijk

Locatie
Berkhout, Bobeldijk 84

Prijs
k.k.
 

Meer in deze regio

Soortgelijk objecten

Terug

Recent gerenoveerde stolpboerderij gelegen op een ruim perceel van circa 9.360 m²

Fraai gerenoveerde stolpboerderij met unieke erker op het zuiden

• Drie bijgebouwen met o.a. paardenboxen, zadelkamer en poetsplaats
• Vrij gelegen op korte afstand van het centrum van Hoorn en de A7
• Het ruime perceel heeft een oppervlakte van circa 9.360 m².
• Geschikt voor verschillende gebruiksmogelijkheden

Landelijk wonen aan de Bobeldijk

Ligging

Deze prachtige woonboerderij is gelegen aan het karakteristieke en gevarieerde lint van de Bobeldijk. Vanuit de woonkeuken kijkt u over het brede water wat langs de Bobeldijk is gelegen. In elk jaargetijde kunt u de wonderschone natuur ervaren. Fietsen en wandelen is in deze omgeving prima te doen middels de vele routes die door het landschap gaan naar o.a. Zuidermeer, Noordermeer, Wognum en Berkhout/Hoorn. Het dorp Berkhout waar de Bobeldijk parallel aan loopt kent een rijk verenigingsleven, heeft een basisschool en diverse sportvoorzieningen.

Als u de straat richting Hoorn uitrijdt komt u de ijsbaan De Westfries tegen. Aan de andere zijde van de straat komt u bij de golfbaan van Spierdijk. U bent op enkele minuten van Hoorn verwijderd met al haar voorzieningen zoals winkels, gezellige restaurants, de jachthaven, schouwburg etc.

Middels de Rijksweg A7 is Amsterdam goed te bereiken. Tevens bent u zo via de Afsluitdijk in Friesland.

De stolpboerderij

Stolp

De stolpboerderij is iets hoger gelegen dan de omgeving waardoor het mooie uitzicht wordt versterkt. De boerderij is oorspronkelijk gebouwd voor 1900 en is daarna diverse malen aangepast. Vooral de afgelopen jaren is de boerderij flink onder handen genomen en is de boerderij op veel verschillende gebieden opgeknapt en vernieuwd.

De gevels zijn deels gemetseld en met hout bekleed. De brede houten delen aan de zijgevels zijn in 2009 samen met de zinken dakgoot vernieuwd. De gevels zijn voorzien van isolatie en hebben houten kozijnen met isolerende beglazing. Het schilddak is gedekt met riet waarvan 2 zijden zijn vernieuwd in 2017 daarnaast zijn gelijktijdig ook alle dakpannen vervangen.
De boerderij beschikt over lekker veel leefruimte. Zo is de woonoppervlakte op de begane grond ruim 232 m² en de totale gebruiksoppervlakte circa 302 m². De boerderij een inhoud van circa 1.535 m³. De voorgevel is circa 15 meter breed en de zijgevel circa 16 meter lang. De goothoogte bedraagt circa 3 meter en de nok circa 10 meter.

Vloeren op de begane grond zijn van beton en op de verdieping van hout.

De boerderij is aangesloten op water, elektra, gas en het riool. Ook is er kabel ten behoeve van tv, bellen en internet aanwezig. De boerderij wordt verwarmd door een Atag HR verwarmingsketel uit 2017. Daarnaast is de boerderij in 2018 voorzien van een slimme thermostaat.

De afgelopen jaren is de boerderij flink onder handen genomen en is de boerderij op veel verschillende gebieden opgeknapt en vernieuwd.

Indeling

Begane grond

Plattegrond begane grond

De ruime entreehal bevindt zich aan de zijkant van de boerderij en biedt toegang tot verschillende vertrekken van de boerderij. De vloer van de hal is in 2018 vernieuwd.

De grote woonkamer met speelse erker is gelegen aan de zuidkant en bevindt zich aan het einde van de entreehal. Door de vele raampartijen een fijne zonnige en lichte ruimte die op veel verschillende manieren is in te richten. De tuindeuren zitten aan de westkant met aansluitend een ruim terras waar het in elk jaargetijde heerlijk is genieten door de goede ligging.

Woonkamer

De ruime woonkeuken is in 2018 geheel vernieuwd en sluit door de landelijke uitstraling goed aan bij de uitstraling van de boerderij. Ook hier is er weer veel lichtinval door de vele raampartijen. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en beschikt over genoeg kast- en werkruimte en er is nog genoeg ruimte voor een eettafel waardoor de keuken ook echt als woonkeuken kan worden gebruikt.

Keuken

De keuken heeft aansluitend, net zoals de woonkamer, een buitenterras met een uitstekende zonligging.
De ruime boerderij beschikt tevens op de begane grond over een ruime bijkeuken, een slaapkamer, twee badkamers, een ruime inloopkast met aansluitend een was- en strijkkamer, een separaat toilet en een kantoorruimte.
De tweede badkamer is in 2018 nieuw gerealiseerd en is van alle gemakken voorzien. Het vrijstaande bad, de ruime inloopdouche en de dubbele wastafel in combinatie met stijlvolle materialen waarvoor er gekozen is geven de badkamer een luxe en sfeervolle uitstraling.

Badkamer

De kantoorruimte heeft de beschikking over een eigen entree, een eigen keukentje en een eigen douche- en toiletruimte. Het kantoor is ook van binnen uit bereikbaar en is zeker ook voor andere doeleinden geschikt.
De was- en strijkruimte grenst aan de inloopkast en is nieuw gerealiseerd in 2018. Deze ruimte is voorzien van een wasmachine- en drogeraansluiting en is grotendeels betegeld.

Eerste verdieping

Plattegrond verdieping

Op de verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers, een separaat toilet en een grote zolderruimte die nog vrij, naar eigen wens is in te delen

Het toilet op deze verdieping is in 2018 nieuw gerealiseerd. Tevens is de overloop gelijktijdig voorzien van een nieuwe vloer.
Boven de slaapkamers op de verdieping is nog een entresol verdieping gerealiseerd.

De paardenstal

Paardenstal

Deze karakteristieke en goed bij de boerderij passende paardenstal is in 2007 gerenoveerd. De stallen zijn in 2016, binnen en buiten, opnieuw geverfd. De afmeting bedraagt circa 8 bij 15 meter. De stal beschikt over een zadeldak welke gedekt is met pannen en welke aan één zijde uitloopt in een lessenaardak. De gevels zijn gemetseld en de vloer bestaat uit beton.

Er is veel licht en lucht met voor iedere paardenbox in de zijgevel luiken waardoor een gezond en fris stalklimaat kan worden gecreëerd. De stal is voorzien van vier ruime boxen, een zadelkamer en poetsplaats. De paardenstal beschikt zowel over warm als koud water. In 2016 is ook de zadelkamer voorzien van nieuwe vloer.

Kapschuur

De kapschuur heeft met de luifel mee een oppervlakte van circa 145 m². De constructie is deels betonpalen en deels houten palen. De zijwanden zijn bekleed met hout (spaceboarding), achterwand en asymmetrisch zadeldak zijn bekleed/gedekt met damwandprofielplaten. De goothoogte bedraagt circa 5,5 meter met een nokhoogte van circa 7 meter.

Berging

Naast de paardenstal is een berging gesitueerd met een lengte van circa 14 meter en een breedte van circa 5 meter. De goothoogte bedraagt circa 2,20 meter. De berging bestaat uit een houten constructie waarbij de gevels zijn bekleed met gepotdekseld hout (2017). Het zadeldak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2017). De vloer is van betontegels. De houten schuifdeuren maken de berging goed toegankelijk.

Weiland en paardrijbak

Naast het ruime erf beschikt de locatie over een paardrijbak met daarachter nog een flink stuk weiland welke afhankelijk van de groei en beweiding in deelpercelen kan worden opgesplitst. De rijbak met een afmeting van circa 20 bij 40 meter is tot 2015 gebruikt. Naast de rijbak is er een paddock van circa 10 bij 20 meter waar thans een moestuin in is gesitueerd. Tevens is hier stroomvoorziening aanwezig.

Kadastraal

Kadastrale perceel

Het perceel is kadastraal bekend als Gemeente Wester-Koggenland, sectie AA, nummer 181.
Het perceel is groot circa 0.93.60 ha.

Locatie kaart

 

 

Nico Hoedjes

Nico Hoedjes

H3 Landelijk Vastgoed
Bobeldijk 109
1647 CL Berkhout

 

T : 0229-551033
F : 0229-551066
E : info@h3.nl

 
© H3 Landelijk Vastgoed   -